lösev

Tarsus Belediyesi, eylül ayında 476 sokak hayvanını tedavi etti

Genel 03.10.2019 - 13:45, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3230+ kez okundu.
 

Tarsus Belediyesi, eylül ayında 476 sokak hayvanını tedavi etti

Tarsus Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından eylül ayı içerisinde 476 sahipsiz sokak hayvanına tıbbi müdahale yapılarak tedavileri gerçekleştirildi.Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın talimatı ile hayvan barınağı baştan aşağı yenilendi. Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi ismi verilen barınakta, uzman veteriner hekim alınarak, ameliyat ile tedavi bölümlerinde iyileştirme yapıldı.Hayvan bakım evinde sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma işlemlerine başlanırken, eylül ayında 476 sahipsiz sokak hayvanına tıbbi müdahale yapıldı. Barınakta son bir ay içerisinde ise 96 köpek kısırlaştırılırken, 32 hayvan sahiplendirildi, 80 hayvan doğaya bırakıldı. Barınağa son bir ayda 40 hayvan gelirken, doğaya salınmayı bekleyen 82 hayvan ve kısırlaştırmayı bekleyen 8 köpek bulunuyor.Yaralı hayvanlara anında müdahaleBunun yanı sıra ekipler, trafik kazası sonucu yaralanan hayvanlara anında müdahalede bulunuyor. Yine eylül ayı içerisinde gecenin geç saatlerinde yaralama vakası ile Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen 40 hayvan tedavi altına alındı.Veteriner Hekim Mehmet Demir, “Gece yaralanmalarında ihbar geldiğinde, hiç zaman kaybetmeden merkeze gidiyoruz. Özellikle yaralanan kedi veya köpek dostlarımıza anında müdahalede bulunuyoruz. Yaralanan sokak dostumuzu daha sonra burada gözlem altında tutuyoruz. Tedavi süreci tamamlanıp, iyileşmesinin ardından doğaya bırakıyoruz” dedi.
Tarsus Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından eylül ayı içerisinde 476 sahipsiz sokak hayvanına tıbbi müdahale yapılarak tedavileri gerçekleştirildi.
Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın talimatı ile hayvan barınağı baştan aşağı yenilendi. Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi ismi verilen barınakta, uzman veteriner hekim alınarak, ameliyat ile tedavi bölümlerinde iyileştirme yapıldı.
Hayvan bakım evinde sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma işlemlerine başlanırken, eylül ayında 476 sahipsiz sokak hayvanına tıbbi müdahale yapıldı. Barınakta son bir ay içerisinde ise 96 köpek kısırlaştırılırken, 32 hayvan sahiplendirildi, 80 hayvan doğaya bırakıldı. Barınağa son bir ayda 40 hayvan gelirken, doğaya salınmayı bekleyen 82 hayvan ve kısırlaştırmayı bekleyen 8 köpek bulunuyor.

Yaralı hayvanlara anında müdahale
Bunun yanı sıra ekipler, trafik kazası sonucu yaralanan hayvanlara anında müdahalede bulunuyor. Yine eylül ayı içerisinde gecenin geç saatlerinde yaralama vakası ile Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen 40 hayvan tedavi altına alındı.
Veteriner Hekim Mehmet Demir, “Gece yaralanmalarında ihbar geldiğinde, hiç zaman kaybetmeden merkeze gidiyoruz. Özellikle yaralanan kedi veya köpek dostlarımıza anında müdahalede bulunuyoruz. Yaralanan sokak dostumuzu daha sonra burada gözlem altında tutuyoruz. Tedavi süreci tamamlanıp, iyileşmesinin ardından doğaya bırakıyoruz” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.