lösev

TARSUS BELEDİYESİ NDEN EKMEĞE 5 KURUŞLUK SEMBOLİK ZAM

Tarsus (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 22.11.2021 - 17:25, Güncelleme: 22.11.2021 - 17:25 6644+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ NDEN EKMEĞE 5 KURUŞLUK SEMBOLİK ZAM

TARSUS BELEDİYESİ NDEN EKMEĞE 5 KURUŞLUK SEMBOLİK ZAM

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ekonomik sıkıntınlar ile boğuşan vatandaşlara destek olabilmek için uygulamaya koyduğu askıda ekmek ve ücretsiz glütensiz ekmek dağıtımlarını sürdürürken, artan maliyetleri halkın bütçesine daha az şekilde yansıtabilmek için ekmeğe sadece 5 kuruşluk sembolik zam yaptı. Halkın temel gıda ihtiyaçlarının başında gelen ekmek konusunda hassas davranan Başkan Bozdoğan; halkın ekmeğe ulaşımını rahatlatmak ve oluşan uzun ekmek kuyruklarının önüne geçebilmek için de ikinci bir fırın açılacağını ve tüm köylere belediye ekmeğinin ulaştırılacağının müjdesini verdi. Yapılan her hizmet ve projede öncelikli olarak halkın çıkar ve menfaatlerini gözettiklerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Ekonomik sıkıntılar nedeniyle halkımızın geçim sorunlarının artmasından ötürü sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Belediyeler kâryapan işletmeler değildir. Bu nedenle ekmek üretiminde artan maliyetler karşısında sadece sembolik olarak 5 kuruşluk ücreti ilave ettik. Belediyelerin asli görevi her alanda vatandaşına hizmet etmektir. Bizimde amacımız şirketlerimizin kâr etmesi değil aksine kendi maliyetlilerini karşılayarak sunduğu hizmetlerde halkın kâr etmesini sağlamaktır. Bizler halkın çıkarlarını gözetmek için göreve geldik. Halkımızın hizmetkârı olarak gece gündüz demeden projeler üretiyoruz. Açtığımız halk marketler, halk  et market ve ücretsiz gıda dağıtımlarımız da bu projelerin tamamlayıcısı olmaktadır. Ekonominin bozulmasıyla birlikte halkımızın uygun fiyatlı ekmeğe olan talebi arttı. Belediyemiz bünyesinde faaliyetini sürdüren ekmek fabrikamız üretim kapasitesini arttırmasına rağmen bu yoğunluğa yetişemez hale geldi. Oluşan bu yoğun talebe karşılık verebilmek ve ekmek kuyruklarına son vermek amacıyla ikinci bir ekmek fabrikası açmaya karar verdik. Ekmek üretiminde kapasitenin iki katına çıkmış olacak. Bu sayede daha önce köylerden talep edilmesine karşılık karşılayamadığımız ekmek ihtiyacını karşılayabilir hale geleceğiz, her vatandaşımız fiyatı uygun ekmeğe kolayca ulaşacak” dedi. Başkan Bozdoğan; ayrıca tüm halk marketlerde de ekmek satışının devam ettiğini belirtti.
TARSUS BELEDİYESİ NDEN EKMEĞE 5 KURUŞLUK SEMBOLİK ZAM

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ekonomik sıkıntınlar ile boğuşan vatandaşlara destek olabilmek için uygulamaya koyduğu askıda ekmek ve ücretsiz glütensiz ekmek dağıtımlarını sürdürürken, artan maliyetleri halkın bütçesine daha az şekilde yansıtabilmek için ekmeğe sadece 5 kuruşluk sembolik zam yaptı.

Halkın temel gıda ihtiyaçlarının başında gelen ekmek konusunda hassas davranan Başkan Bozdoğan;

halkın ekmeğe ulaşımını rahatlatmak ve oluşan uzun ekmek kuyruklarının önüne geçebilmek için de ikinci bir fırın açılacağını ve tüm köylere belediye ekmeğinin ulaştırılacağının müjdesini verdi. Yapılan her hizmet ve projede öncelikli olarak halkın çıkar ve menfaatlerini gözettiklerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Ekonomik sıkıntılar nedeniyle halkımızın geçim sorunlarının artmasından ötürü sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Belediyeler kâryapan işletmeler değildir. Bu nedenle ekmek üretiminde artan maliyetler karşısında sadece sembolik olarak 5 kuruşluk ücreti ilave ettik. Belediyelerin asli görevi her alanda vatandaşına hizmet etmektir. Bizimde amacımız şirketlerimizin kâr etmesi değil aksine kendi maliyetlilerini karşılayarak sunduğu hizmetlerde halkın kâr etmesini sağlamaktır. Bizler halkın çıkarlarını gözetmek için göreve geldik. Halkımızın hizmetkârı olarak gece gündüz demeden projeler üretiyoruz. Açtığımız halk marketler, halk  et market ve ücretsiz gıda dağıtımlarımız da bu projelerin tamamlayıcısı olmaktadır. Ekonominin bozulmasıyla birlikte halkımızın uygun fiyatlı ekmeğe olan talebi arttı. Belediyemiz bünyesinde faaliyetini sürdüren ekmek fabrikamız üretim kapasitesini arttırmasına rağmen bu yoğunluğa yetişemez hale geldi. Oluşan bu yoğun talebe karşılık verebilmek ve ekmek kuyruklarına son vermek amacıyla ikinci bir ekmek fabrikası açmaya karar verdik. Ekmek üretiminde kapasitenin iki katına çıkmış olacak. Bu sayede daha önce köylerden talep edilmesine karşılık karşılayamadığımız ekmek ihtiyacını karşılayabilir hale geleceğiz, her vatandaşımız fiyatı uygun ekmeğe kolayca ulaşacak”

dedi.

Başkan Bozdoğan; ayrıca tüm halk marketlerde de ekmek satışının devam ettiğini belirtti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.