lösev

TARSUS BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILIYOR

Tarsus (BH) - BLOK HABER | 10.03.2022 - 13:42, Güncelleme: 10.03.2022 - 13:42 7649+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILIYOR

TARSUS BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILIYOR

Tarsus Belediyesi başlattığı Sıfır Atık Projeleri ile geri dönüşüme destek verirken, çevre dostu bireylerin yetişmesi için ilkokul öğrencilerine sıfır atık ve çevre bilincini aşılıyor.   Çevre dostu uygulamalarıyla büyük beğeni toplayan Tarsus Belediyesi tarafından, sıfır atık projesi kapsamında yeni nesillerin bilinç ve farkındalık seviyesini arttırmak, daha yeşil bir yaşama teşvik etmek, duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırmak, tasarruf ve ekonomik kazancı öğrenmelerini sağlamak amacıyla Kerim Çeliktaş Türkocağı İlkokulu’nda 550 öğrenciye çevre bilinci ve sıfır atık eğitimi verildi.   UYGULAMALI EĞİTİM VERİLİYOR Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, “Daha Temiz Bir Tarsus” sloganıyla yürütülen temizlik çalışmalarının yanında, öğrencilere çevre bilinci aşılanmak üzere Belediye’ye bağlı Çevre Mühendisi Emrah Kara tarafından verilen ve kentte bulunan okullarda yaygınlaştırılacak olan çevre bilinci eğitiminin ilk durağı Kerim Çeliktaş Türkocağı İlkokulu oldu. Öğrencilerin sosyo-kültürel gelişimlerinin arttırılması, geri dönüşüm, çevre ve temizlik konularında bilgilenmesi amacıyla eğitim alan öğrenciler, çevre ve atıklar konusunda bilinçlenerek daha aktif birey olma imkânı kazanıyor. Öğrencilere başta okul bahçesi olmak üzere çevre de bulunan sokak ve parklarda uygulamalı olarak atık ve çevre bilinci aşılanıyor.   Bu kapsamda Kerim Çeliktaş Türkocağı İlkokulu'nda, atık, çevre ve temizlik konularında 550 öğrenciye eğitim verildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Çocuklarımız doğayı ve çevreyi korumanın önemini burada verilen eğitimler ve uygulamalarla daha iyi kavrıyor” dedi.
TARSUS BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILIYOR

Tarsus Belediyesi başlattığı Sıfır Atık Projeleri ile geri dönüşüme destek verirken, çevre dostu bireylerin yetişmesi için ilkokul öğrencilerine sıfır atık ve çevre bilincini aşılıyor.

 

Çevre dostu uygulamalarıyla büyük beğeni toplayan Tarsus Belediyesi tarafından, sıfır atık projesi kapsamında yeni nesillerin bilinç ve farkındalık seviyesini arttırmak, daha yeşil bir yaşama teşvik etmek, duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırmak, tasarruf ve ekonomik kazancı öğrenmelerini sağlamak amacıyla Kerim Çeliktaş Türkocağı İlkokulu’nda 550 öğrenciye çevre bilinci ve sıfır atık eğitimi verildi.

 

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLİYOR

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, “Daha Temiz Bir Tarsus” sloganıyla yürütülen temizlik çalışmalarının yanında, öğrencilere çevre bilinci aşılanmak üzere Belediye’ye bağlı Çevre Mühendisi Emrah Kara tarafından verilen ve kentte bulunan okullarda yaygınlaştırılacak olan çevre bilinci eğitiminin ilk durağı Kerim Çeliktaş Türkocağı İlkokulu oldu. Öğrencilerin sosyo-kültürel gelişimlerinin arttırılması, geri dönüşüm, çevre ve temizlik konularında bilgilenmesi amacıyla eğitim alan öğrenciler, çevre ve atıklar konusunda bilinçlenerek daha aktif birey olma imkânı kazanıyor. Öğrencilere başta okul bahçesi olmak üzere çevre de bulunan sokak ve parklarda uygulamalı olarak atık ve çevre bilinci aşılanıyor.

 

Bu kapsamda Kerim Çeliktaş Türkocağı İlkokulu'nda, atık, çevre ve temizlik konularında 550 öğrenciye eğitim verildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Çocuklarımız doğayı ve çevreyi korumanın önemini burada verilen eğitimler ve uygulamalarla daha iyi kavrıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.