lösev

Tarsus Böğrüeğri Mahallesi Hizmet Alabilmek İçin Toroslar Belediyesine Bağlanmak İstiyor

18.06.2020 - 11:48, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 2890+ kez okundu.
 

Tarsus Böğrüeğri Mahallesi Hizmet Alabilmek İçin Toroslar Belediyesine Bağlanmak İstiyor

TARSUS BÖĞRÜEĞRİ MAHALLESİ TOROSLAR BELEDİYESİ'NE BAĞLANMAK İSTİYOR Tarsus İlçesi'ne bağlı Böğrüeğri Mahallesi sakinleri, Tarsus ve Büyükşehir Belediyelerinden hizmet alamadıklarını öne sürerek Toroslar Belediyesi'ne bağlanmak üzere imza kampanyası başlattı. [caption id="attachment_25774" align="alignnone" width="960"] bogruegri mahallesi toroslar belediyesine baglanmak istiyor[/caption] Tarsus İlçe merkezine yaklaşık 31 kilometre uzaklıkta bulunan Böğrüeğri Mahallesi 2011 nüfus sayımına göre 521 nüfusa sahip bir mahalle . Yaz aylarında nüfus 2500 sayılarına ulaşıyor. Mahalle'nin sakinleri, yollarının yapılmamasından dolayı sıkıntı çektiklerini ve bağlı oldukları CHP'li Tarsus Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda kendileriyle ilgilenmediklerini iddia ederek, istedikleri hizmetlerin alabilecekleri Toroslar Belediyesi'ne bağlanmak istiyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de konuyu gündeme getirerek, bugünkü köşesinde “MERSİN-Tarsus’un Böğrüeğri Mahallesi sakinleri, CHP’li Tarsus ile Büyükşehir Belediyesinin yolları yapmaması nedeniyle, MHP’li Toroslar Belediyesi’ne bağlanmak için imza kampanyası başlattı” diye yazdı. [caption id="attachment_25775" align="alignnone" width="729"] bogruegri mahallesi toroslar belediyesine baglanmak istiyor[/caption] Yetkililerden bu konuya el atmalarını isteyen mahalle halkı ise; "Mahallemiz birçok hizmetten geri kaldı. Yollarımız yapılmadı. Kışın çamur, yazın ise tozdan dolayı sıkıntı çekiyoruz. Hizmet almak için komşu ilçemiz olan Toroslar Belediyesi'ne bağlanmak istiyoruz. Hemşehrilerimizin çoğunluğu da aynı görüşte. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz" ifadelerinde bulundu. Toplam Seçmen sayıs2 342 olan  ve 31 Mart seçimlerinde 2047 ve 2048 sayılı sandıklarda oy kullanılan Böğrüeğri  Mahallesi’nde  Cumhur İttifakı çatısı altında yer alan MHP’ye 215 oy çıkarken,  CHP’ye 84, Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Partisi’ne 31, yine Kocamaz destekli Demokrat Parti’ye 12 oy verilmiş. Konu ile ilgili Böğrüeğri Mahalle Muhtarı Ramazan Ateş buğün 14:29 da yapılan telefon görüşmemizde  ,Toroslar Belediyesine geçiş ile ilgili bir imza kampanyası olduğuna dair bilgisi olmadığı mahalle halkından bu konuyla ilgili bir talep olmadığı bilgisi alınmıştır. Tarsus Belediyesi Basın Müdürü Nihat Çapar ile görüştüğümde konu hakkında bilgileri olduğu ve bu akşam yapacakları toplantıda değerlendirme yapacakları bilgisini verdi. Detaylar hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.
TARSUS BÖĞRÜEĞRİ MAHALLESİ TOROSLAR BELEDİYESİ'NE BAĞLANMAK İSTİYOR Tarsus İlçesi'ne bağlı Böğrüeğri Mahallesi sakinleri, Tarsus ve Büyükşehir Belediyelerinden hizmet alamadıklarını öne sürerek Toroslar Belediyesi'ne bağlanmak üzere imza kampanyası başlattı. [caption id="attachment_25774" align="alignnone" width="960"]bogruegri mahallesi toroslar belediyesine baglanmak istiyor bogruegri mahallesi toroslar belediyesine baglanmak istiyor[/caption] Tarsus İlçe merkezine yaklaşık 31 kilometre uzaklıkta bulunan Böğrüeğri Mahallesi 2011 nüfus sayımına göre 521 nüfusa sahip bir mahalle . Yaz aylarında nüfus 2500 sayılarına ulaşıyor. Mahalle'nin sakinleri, yollarının yapılmamasından dolayı sıkıntı çektiklerini ve bağlı oldukları CHP'li Tarsus Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda kendileriyle ilgilenmediklerini iddia ederek, istedikleri hizmetlerin alabilecekleri Toroslar Belediyesi'ne bağlanmak istiyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de konuyu gündeme getirerek, bugünkü köşesinde “MERSİN-Tarsus’un Böğrüeğri Mahallesi sakinleri, CHP’li Tarsus ile Büyükşehir Belediyesinin yolları yapmaması nedeniyle, MHP’li Toroslar Belediyesi’ne bağlanmak için imza kampanyası başlattı” diye yazdı. [caption id="attachment_25775" align="alignnone" width="729"]bogruegri mahallesi toroslar belediyesine baglanmak istiyor bogruegri mahallesi toroslar belediyesine baglanmak istiyor[/caption] Yetkililerden bu konuya el atmalarını isteyen mahalle halkı ise; "Mahallemiz birçok hizmetten geri kaldı. Yollarımız yapılmadı. Kışın çamur, yazın ise tozdan dolayı sıkıntı çekiyoruz. Hizmet almak için komşu ilçemiz olan Toroslar Belediyesi'ne bağlanmak istiyoruz. Hemşehrilerimizin çoğunluğu da aynı görüşte. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz" ifadelerinde bulundu. Toplam Seçmen sayıs2 342 olan  ve 31 Mart seçimlerinde 2047 ve 2048 sayılı sandıklarda oy kullanılan Böğrüeğri  Mahallesi’nde  Cumhur İttifakı çatısı altında yer alan MHP’ye 215 oy çıkarken,  CHP’ye 84, Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Partisi’ne 31, yine Kocamaz destekli Demokrat Parti’ye 12 oy verilmiş. Konu ile ilgili Böğrüeğri Mahalle Muhtarı Ramazan Ateş buğün 14:29 da yapılan telefon görüşmemizde  ,Toroslar Belediyesine geçiş ile ilgili bir imza kampanyası olduğuna dair bilgisi olmadığı mahalle halkından bu konuyla ilgili bir talep olmadığı bilgisi alınmıştır. Tarsus Belediyesi Basın Müdürü Nihat Çapar ile görüştüğümde konu hakkında bilgileri olduğu ve bu akşam yapacakları toplantıda değerlendirme yapacakları bilgisini verdi. Detaylar hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.