lösev

TARSUS HALKI SAHİLİNE ULAŞAMIYOR...İLGİ BEKLİYOR

Yaşam (TG) - TARSUS GAZETESİ | 15.11.2022 - 16:18, Güncelleme: 15.11.2022 - 16:46 5440+ kez okundu.
 

TARSUS HALKI SAHİLİNE ULAŞAMIYOR...İLGİ BEKLİYOR

Tarsus Halkı 2017 de başlayan sahil bandı yol projesinin son aşaması olan bağlantı köprüsünün yapılmaması sebebiyle sahiline ulaşamıyor.

TARSUS SAHİLİNE ULAŞAMIYOR... 2017 yılında ihalesi yapılan TARSUS-Kazanlı Sahil Bandı Projesi’nin hayata geçmesindeki 15 kilometrelik yolla ile ilgili olarak çalışmalar büyük oranda tamamlandı.   2017 yılında çalışmaları başlanan ve duble olarak inşa edilen yolun sahil başlangıç noktasından, Atalar mahallesine kadar olan bölümü tamamlanarak trafiğe açıldı. Ayhanlar firması tarafından yapılan ve toplamda 15 kilometre olacak yol D-400 karayolu Çukurova Fabrika kavşağı, otoban bağlantı yoluna dahil edilecek.   D400 karayolundan (Çukurova Fabrikası Mevkii) sahile kadar gidecek olan yol, otoyol kavşağından Atalar köprüsüne bağlanıp, DSİ seddesi kenarından 7 kilometrelik mesafeden denize doğru pompa istasyonunu takip ediyor.   Orman sahasından denize paralel olarak giden yol tamamlandığında, köylerin içinden geçerek giden yolun 9 kilometre kısalmasını sağlayacak. Tamamlamasının ardından Tarsus halkının ve bölge illerden ve ülkelerden gelen yerrli ve yabancı turistlere beyaz kumu, bozulmamış doğası ve kentleşme alanından uzak temiz bir destinasyon  kazandırılmış olacak.   Tarsus Belediyesini çalışmaları ile kullanıma hazır hale gelen sahil bandı yol projesindeki tek eksik otoban bağlantı köprüsü malesef. Uzun sürün çalışmalardan sonra biten atıl vaziyette köprünün bitmesi beklenmekte. Tarsus halkının, çevre illerden gelen yerli turist yanında yabancı turistlerin 7 dakika gibi kısa bir sürede Tarsus merkezden sahile ulaşması mümkün olacak. Bu konuda temasa geçtiğimiz karayolları yetkilileri ve yüklenici firma temsilcileri ile yapılan görüşmelerde net bir yanıt alınmamıştır. Bu konuda Tarsus halkının beklentisi Sayın Ulaştırma ve Alltyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ,Sayın Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN ve bölge milletvekillerimizden  ivedilikle bu  konuya ele alıp yılan hikayesine dönen bu işin bir an önce bitirilmesi. Halkımız güzel güneşli günlerde zorlu ve uzun yollardan geçerek sahile ulaşarak piknik yapmakta, balık tutmakta, eş dost güzel vakitgeçirmekte. Bu eziyetli yolu 7 dakikaya düşürüp güvenli ve rahat bir  hale getirmeleri için ilgililerden güzel haberler bekliyoruz.  Seçimlerin yaklaştığı bu dönemde verilen sözlerin tutulması oylara artı puan olarak yansıyacaktır. Yol sorunun giderilmesi ve aynı zamanda Tarsus'un il olması konusundada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ana muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve siyasetçilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarından destek bekliyoruz.
Tarsus Halkı 2017 de başlayan sahil bandı yol projesinin son aşaması olan bağlantı köprüsünün yapılmaması sebebiyle sahiline ulaşamıyor.

TARSUS SAHİLİNE ULAŞAMIYOR...

2017 yılında ihalesi yapılan TARSUS-Kazanlı Sahil Bandı Projesi’nin hayata geçmesindeki 15 kilometrelik yolla ile ilgili olarak çalışmalar büyük oranda tamamlandı.  
2017 yılında çalışmaları başlanan ve duble olarak inşa edilen yolun sahil başlangıç noktasından, Atalar mahallesine kadar olan bölümü tamamlanarak trafiğe açıldı. Ayhanlar firması tarafından yapılan ve toplamda 15 kilometre olacak yol D-400 karayolu Çukurova Fabrika kavşağı, otoban bağlantı yoluna dahil edilecek.
 
D400 karayolundan (Çukurova Fabrikası Mevkii) sahile kadar gidecek olan yol, otoyol kavşağından Atalar köprüsüne bağlanıp, DSİ seddesi kenarından 7 kilometrelik mesafeden denize doğru pompa istasyonunu takip ediyor.
 

Orman sahasından denize paralel olarak giden yol tamamlandığında, köylerin içinden geçerek giden yolun 9 kilometre kısalmasını sağlayacak.

Tamamlamasının ardından Tarsus halkının ve bölge illerden ve ülkelerden gelen yerrli ve yabancı turistlere beyaz kumu, bozulmamış doğası ve kentleşme alanından uzak temiz bir destinasyon  kazandırılmış olacak.

 

Tarsus Belediyesini çalışmaları ile kullanıma hazır hale gelen sahil bandı yol projesindeki tek eksik otoban bağlantı köprüsü malesef. Uzun sürün çalışmalardan sonra biten atıl vaziyette köprünün bitmesi beklenmekte. Tarsus halkının, çevre illerden gelen yerli turist yanında yabancı turistlerin 7 dakika gibi kısa bir sürede Tarsus merkezden sahile ulaşması mümkün olacak.

Bu konuda temasa geçtiğimiz karayolları yetkilileri ve yüklenici firma temsilcileri ile yapılan görüşmelerde net bir yanıt alınmamıştır. Bu konuda Tarsus halkının beklentisi Sayın Ulaştırma ve Alltyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ,Sayın Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN ve bölge milletvekillerimizden  ivedilikle bu  konuya ele alıp yılan hikayesine dönen bu işin bir an önce bitirilmesi. Halkımız güzel güneşli günlerde zorlu ve uzun yollardan geçerek sahile ulaşarak piknik yapmakta, balık tutmakta, eş dost güzel vakitgeçirmekte. Bu eziyetli yolu 7 dakikaya düşürüp güvenli ve rahat bir  hale getirmeleri için ilgililerden güzel haberler bekliyoruz. 

Seçimlerin yaklaştığı bu dönemde verilen sözlerin tutulması oylara artı puan olarak yansıyacaktır. Yol sorunun giderilmesi ve aynı zamanda Tarsus'un il olması konusundada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ana muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve siyasetçilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarından destek bekliyoruz.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.