lösev

Tarsus kent meydanına kavuşuyor

Tarsus (TG) - TARSUS GAZETESİ | 25.08.2022 - 10:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 13:54 9599+ kez okundu.
 

Tarsus kent meydanına kavuşuyor

Tarsus Belediyesi tarihi kent meydanı için onay aldı.

Tarsus kent meydanına kavuşuyor           Mersin’in Tarsus ilçesinde, mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan 9 bin metrekarelik alan için hazırlanan ‘Kent Meydanı Projesi’nin, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığı bildirildi. İlçede atıl durumda olan Caminur Mahallesi’ndeki düğün salonunu alanı, Tarsus Belediyesi tarafından kent meydanına dönüştürülüyor. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın uzun uğraşlar verdiği proje ile ilçe adeta nefes alacak. Kleopatra Kapısına yakın olması, merkezi cephede bulunması ve 4 mahallenin ortak alanını içine alan proje ile alanın tarihi ve doğal yapısı bozulmadan dönüşümü sağlanacak. Yaşam alanı olacak olan meydanda, kentin çok katmanlı zemini de anlatılmış olacak. 9 bin metrekarelik proje onaylandı   Tarsus Belediyesi tarafından 9 bin metrekarelik ve 3. sit alanı olan yerde yapılacak proje onaylandı. Restorasyonunun yapılacağı alan cam kaplama yapılarak ziyaretçilerin Gladyatör Mozaiğini net bir şekilde görmesi sağlanacak ve vatandaşlar ’L’ şeklinde karşılama alanı ile karşılanacak. İçerisinde Romalıların kurdukları merkezi ısıtma sistemi olan ‘hipokaust’ ise yapının içerisinde sergilenecek. Projenin onaylandığı alanda, Roma İmparatorluğu dönemine ait olan mimari yapı unsurları ve milattan sonra erken 2. yüzyıl ile geç 3. yüzyıla tarihlenen ‘Gladyatör Mozaiği’ başta olmak üzere birçok unsur bulunacak. Meydan kente nefes aldıracak   Tarsus Belediyesi tarafından taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda tarihi dokulara tanıklık edecek. Meydana gelecek olan vatandaşlar, onaylanmış proje dahilinde ağaçlandırma çalışması yapılan alanlarda vakitlerini geçirip soluklanabilecek. Aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği bir turizm alanı olacak.
Tarsus Belediyesi tarihi kent meydanı için onay aldı.

Tarsus kent meydanına kavuşuyor          

Mersin’in Tarsus ilçesinde, mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan 9 bin metrekarelik alan için hazırlanan ‘Kent Meydanı Projesi’nin, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığı bildirildi.
İlçede atıl durumda olan Caminur Mahallesi’ndeki düğün salonunu alanı, Tarsus Belediyesi tarafından kent meydanına dönüştürülüyor. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın uzun uğraşlar verdiği proje ile ilçe adeta nefes alacak. Kleopatra Kapısına yakın olması, merkezi cephede bulunması ve 4 mahallenin ortak alanını içine alan proje ile alanın tarihi ve doğal yapısı bozulmadan dönüşümü sağlanacak. Yaşam alanı olacak olan meydanda, kentin çok katmanlı zemini de anlatılmış olacak.


9 bin metrekarelik proje onaylandı

 

Tarsus Belediyesi tarafından 9 bin metrekarelik ve 3. sit alanı olan yerde yapılacak proje onaylandı. Restorasyonunun yapılacağı alan cam kaplama yapılarak ziyaretçilerin Gladyatör Mozaiğini net bir şekilde görmesi sağlanacak ve vatandaşlar ’L’ şeklinde karşılama alanı ile karşılanacak. İçerisinde Romalıların kurdukları merkezi ısıtma sistemi olan ‘hipokaust’ ise yapının içerisinde sergilenecek. Projenin onaylandığı alanda, Roma İmparatorluğu dönemine ait olan mimari yapı unsurları ve milattan sonra erken 2. yüzyıl ile geç 3. yüzyıla tarihlenen ‘Gladyatör Mozaiği’ başta olmak üzere birçok unsur bulunacak.



Meydan kente nefes aldıracak

 

Tarsus Belediyesi tarafından taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda tarihi dokulara tanıklık edecek. Meydana gelecek olan vatandaşlar, onaylanmış proje dahilinde ağaçlandırma çalışması yapılan alanlarda vakitlerini geçirip soluklanabilecek. Aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği bir turizm alanı olacak.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.