lösev

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU ÇEHOV VODVİL OYUNUYLA ADANA FESTİVALİNDEN TAM NOT ALDI

Tarsus (BH) - BLOK HABER | 04.11.2021 - 11:32, Güncelleme: 04.11.2021 - 11:32 3676+ kez okundu.
 

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU ÇEHOV VODVİL OYUNUYLA ADANA FESTİVALİNDEN TAM NOT ALDI

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU ÇEHOV VODVİL OYUNUYLA ADANA FESTİVALİNDEN TAM NOT ALDI

Tarsus Şehir Tiyatrosu, Rus edebiyatının dünyaya armağan ettiği öykücü ve oyun yazarı Anton Pavloviç Çehov’un yazdığı komedi türündeki “Çehov Vodvil” adlı oyunu ile Adana 6 Şehir Tiyatroları Festivali’nde izleyicilerden tam not aldı. İlginin yoğun olduğu ve “Adana da olmak ya da olmamak” teması üzerine kurulan Adana 6 Şehir Tiyatroları Festivali’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, K.K.T.C. Güzelyurt Belediyesi Tiyatrosu gibi önemli şehir tiyatrolarının oyunları sahnelendi. Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun da Çehov Vodvil oyunuyla sahne aldığı festival tiyatro severlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Reji ve dramaturji çalışmalarını Nihat Çapar’ın yaptığı Çehov Vodvil oyununda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Ertan Rüstem ve Ozan Karabulut rol alıyor. Anton Pavloviç Çehov’un iki oyunundan derlenen ‘Çehov Vodvil’ oyunuyla izleyicinin karşısına çıkan Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncuları festival seyircisiyle buluşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun kurulduğu günden bugüne büyük başarılara imza attığını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Göreve geldiğimiz günlerde Tarsus için büyük bir eksiklik olan kültür sanat faaliyetlerinin yapılması ve güçlenmesi adına yaptığımız ilk çalışmalardan olan Tarsus Şehir Tiyatrosu, kısa sürede çok büyük başarılara imza atarak uluslararası alanda 4 ödüle layık görüldü. Adana 6 Şehir Tiyatroları Festivali’nde şehrimizi başarıyla temsil eden ekibi kutluyor sanata yönelik çalışmaların her zaman için destekçisi olacağımı da bildiriyorum” dedi.  Tarsus Şehir Tiyatrosunun kurulduğu günden beri yaptığı çalışmalar ve sahnelediği oyunlarla Türkiye’de dikkat çekici bir gelişim gösterdiğini ifade eden Tarsus Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar, “Biz burada başarılı oyunlar yazmanın ve sahnelemenin yanı sıra uluslararası tiyatro festivallerine de katılım sağlayarak Tarsus adının uluslararası sahnelerde anılmasına vesile oluyoruz. Bu kapsamda bizlerden maddi manevi hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Başkanımız sayın Dr. Haluk Bozdoğan’a da desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
TARSUS ŞEHİR TİYATROSU ÇEHOV VODVİL OYUNUYLA ADANA FESTİVALİNDEN TAM NOT ALDI

Tarsus Şehir Tiyatrosu, Rus edebiyatının dünyaya armağan ettiği öykücü ve oyun yazarı Anton Pavloviç Çehov’un yazdığı komedi türündeki “Çehov Vodvil” adlı oyunu ile Adana 6 Şehir Tiyatroları Festivali’nde izleyicilerden tam not aldı.

İlginin yoğun olduğu ve “Adana da olmak ya da olmamak” teması üzerine kurulan Adana 6 Şehir Tiyatroları Festivali’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, K.K.T.C. Güzelyurt Belediyesi Tiyatrosu gibi önemli şehir tiyatrolarının oyunları sahnelendi. Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun da Çehov Vodvil oyunuyla sahne aldığı festival tiyatro severlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Reji ve dramaturji çalışmalarını Nihat Çapar’ın yaptığı Çehov Vodvil oyununda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Ertan Rüstem ve Ozan Karabulut rol alıyor. Anton Pavloviç Çehov’un iki oyunundan derlenen ‘Çehov Vodvil’ oyunuyla izleyicinin karşısına çıkan Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncuları festival seyircisiyle buluşmanın heyecanını

yaşadıklarını belirtti.

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun kurulduğu günden bugüne büyük başarılara imza attığını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Göreve geldiğimiz günlerde Tarsus için büyük bir eksiklik olan kültür sanat faaliyetlerinin yapılması ve güçlenmesi adına yaptığımız ilk çalışmalardan olan Tarsus Şehir Tiyatrosu, kısa sürede çok büyük başarılara imza atarak uluslararası alanda 4 ödüle layık görüldü. Adana 6 Şehir Tiyatroları Festivali’nde şehrimizi başarıyla temsil eden ekibi kutluyor sanata yönelik çalışmaların her zaman için destekçisi olacağımı da bildiriyorum” dedi. 

Tarsus Şehir Tiyatrosunun kurulduğu günden beri yaptığı çalışmalar ve sahnelediği oyunlarla Türkiye’de dikkat çekici bir gelişim gösterdiğini ifade eden Tarsus Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar, “Biz burada başarılı oyunlar yazmanın ve sahnelemenin yanı sıra uluslararası tiyatro festivallerine de katılım sağlayarak Tarsus adının uluslararası sahnelerde anılmasına vesile oluyoruz. Bu kapsamda bizlerden maddi manevi hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Başkanımız sayın Dr. Haluk Bozdoğan’a da desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.