lösev

Tarsus TSO da Meclis ve Komite Üyeleri Toplandı

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 27.05.2021 - 11:54, Güncelleme: 27.05.2021 - 11:54 2379+ kez okundu.
 

Tarsus TSO da Meclis ve Komite Üyeleri Toplandı

Tarsus TSO da Meclis ve Komite Üyeleri Toplandı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs Ayı Meclis Toplantısı zoom aracılığıyla yapıldı. Meclis Başkanı Eyüphan Eyüboğlu yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda gündem konuları, sektörel sıkıntılar, öneri ve talepler görüşüldü. Meclis Toplantısının ardından Müşterek Meslek Komite Toplantısı da gerçekleştirildi. Covid-19 salgınının etkilerinin değerlendirildiği toplantıda inşaat ve inşaatı destekleyen sektörlerdeki fahiş fiyat artışları, gerçek kişi tacirlere sağlanan hibe destekleri, nefes kredisi, Tarsus OSB’de gelinen son durum, Oda faaliyetleri, yaşanılan genel ve sektörel ekonomik sıkıtılar görüşüldü. İnteraktif şekilde yapılan ve üyelerin sorunlarını tek tek aktardığı toplantıda Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, pandemi salgınıyla beraber sorunların da devam ettiğini, bu süreçten neredeyse bazı kritik sektörlerin daha fazla olmak kaydıyla hemen her sektörün etkilendiğini belirtti. TOBB ve Hükümet nezdinde hayata geçirilen uygulamaların olduğunu ancak halen devam eden sorunların görüldüğünü vurgulayan Koçak, ‘’Ciddi olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Halen de sorunlar devam ediyor. Bu dönemde de üyelerimizden gelen sorunları sürekli olarak ilettik. İletmeye ve takip etmeye de devam ediyoruz. Ekonominin bir an önce iyileşmesi ve canlanması için çalışmalarımız artarak devam ediyor. Pandemiye rağmen kurmakta olduğumuz Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne ilgi gerçekten sevindirici. Hayata geçtiğinde bölgemizin ekonomik ve sosyal hayatı ciddi anlamda değişecek.’’ diye konuştu. Toplantı üyelerin görüşlerini bildirmesi, sektörel sorun ve önerilerini paylaşması ve karşılıklı istişarede bulunmasının ardından sona erdi.
Tarsus TSO da Meclis ve Komite Üyeleri Toplandı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs Ayı Meclis Toplantısı zoom aracılığıyla yapıldı. Meclis Başkanı Eyüphan Eyüboğlu yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda gündem konuları, sektörel sıkıntılar, öneri ve talepler görüşüldü.

Meclis Toplantısının ardından Müşterek Meslek Komite Toplantısı da gerçekleştirildi. Covid-19 salgınının etkilerinin değerlendirildiği toplantıda inşaat ve inşaatı destekleyen sektörlerdeki fahiş fiyat artışları, gerçek kişi tacirlere sağlanan hibe destekleri, nefes kredisi, Tarsus OSB’de gelinen son durum, Oda faaliyetleri, yaşanılan genel ve sektörel ekonomik sıkıtılar görüşüldü.

İnteraktif şekilde yapılan ve üyelerin sorunlarını tek tek aktardığı toplantıda Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, pandemi salgınıyla beraber sorunların da devam ettiğini, bu süreçten neredeyse bazı kritik sektörlerin daha fazla olmak kaydıyla hemen her sektörün etkilendiğini belirtti.

TOBB ve Hükümet nezdinde hayata geçirilen uygulamaların olduğunu ancak halen devam eden sorunların görüldüğünü vurgulayan Koçak,

‘’Ciddi olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Halen de sorunlar devam ediyor. Bu dönemde de üyelerimizden gelen sorunları sürekli olarak ilettik. İletmeye ve takip etmeye de devam ediyoruz. Ekonominin bir an önce iyileşmesi ve canlanması için çalışmalarımız artarak devam ediyor. Pandemiye rağmen kurmakta olduğumuz Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne ilgi gerçekten sevindirici. Hayata geçtiğinde bölgemizin ekonomik ve sosyal hayatı ciddi anlamda değişecek.’’

diye konuştu.

Toplantı üyelerin görüşlerini bildirmesi, sektörel sorun ve önerilerini paylaşması ve karşılıklı istişarede bulunmasının ardından sona erdi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.