lösev

Tarsus TSOda Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi kuruldu

Tarsus (AA) - Anadolu Ajansı | 21.10.2021 - 16:58, Güncelleme: 21.10.2021 - 16:58 4720+ kez okundu.
 

Tarsus TSOda Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi kuruldu

Tarsus TSOda Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi kuruldu

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Uyum işbirliğiyle Tarsus TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi kuruldu. Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, ‘’Ticari uyuşmazlıklarda, şirket içi uyuşmazlıklarda profesyonel arabulucular ile birlikte hizmet vereceğimiz merkezimizin bölgemiz iş dünyasına hayırlı olmasını dilerim.’’dedi. Tarsus TSO Başkanı Koçak, Türkiye’de başlatılan Arabuluculuk sistemini iş camiası olarak oldukça önemsediklerini söyledi. Üreten, iş ve istihdam oluşturan bir ekonominin vazgeçilmez şartının hukuki öngörülebilirlik olduğunu vurgulayan Koçak, ‘’Hukuk ve ekonomi, aslında birbirini tamamlayan iki önemli çalışma alanı. Hukuk sadece devletin değil ekonominin de temel direği. Dolayısıyla iş dünyası için önemli bir konu. İş camiasında yaşanan hukuksal sorunların sadece işveren ve işçi arasında değil, aynı zamanda şirketlerin yapıları arasında, hisse paylaşımı arasında da yıllar boyu sürdüğünü biliyoruz. Özellikle ticari uyuşmazlıkların çözümü noktasında profesyonel arabulucuların devreye girmesi sorunların çözümüne büyük bir katkı sağlayacaktır. Odamız bünyesinde açtığımız Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin kurulmasına destek veren TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimizi herhangi bir uyuşmazlık durumunda merkezimize başvurmaya davet ediyoruz” diye konuştu.  
Tarsus TSOda Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi kuruldu

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Uyum işbirliğiyle Tarsus TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi kuruldu. Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, ‘’Ticari uyuşmazlıklarda, şirket içi uyuşmazlıklarda profesyonel arabulucular ile birlikte hizmet vereceğimiz merkezimizin bölgemiz iş dünyasına hayırlı olmasını dilerim.’’dedi.

Tarsus TSO Başkanı Koçak, Türkiye’de başlatılan Arabuluculuk sistemini iş camiası olarak oldukça önemsediklerini söyledi. Üreten, iş ve istihdam oluşturan bir ekonominin vazgeçilmez şartının hukuki öngörülebilirlik olduğunu vurgulayan Koçak, ‘’Hukuk ve ekonomi, aslında birbirini tamamlayan iki önemli çalışma alanı. Hukuk sadece devletin değil ekonominin de temel direği. Dolayısıyla iş dünyası için önemli bir konu. İş camiasında yaşanan hukuksal sorunların sadece işveren ve işçi arasında değil, aynı zamanda şirketlerin yapıları arasında, hisse paylaşımı arasında da yıllar boyu sürdüğünü biliyoruz. Özellikle ticari uyuşmazlıkların çözümü noktasında profesyonel arabulucuların devreye girmesi sorunların çözümüne büyük bir katkı sağlayacaktır. Odamız bünyesinde açtığımız Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin kurulmasına destek veren TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimizi herhangi bir uyuşmazlık durumunda merkezimize başvurmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.