lösev

Tarsus’ta buğday hasadı devam ediyor

29.05.2019 - 10:45, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3043+ kez okundu.
 

Tarsus’ta buğday hasadı devam ediyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde buğday hasadı devam ediyor.Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, hasat döneminin hayırlı uğurlu olmasını diyerek bereketli hasatlar diledi. Avcı, Tarsus’ta ovada sulu olarak 171 bin dekarda, kırsalda ise kuru olarak 148 bin dekar alanda buğday ekildiğini toplamda 319 bin dekar alanda buğday yetiştirildiğini söyledi.Avcı, rekolte beklentisiyle ilgili olarak, “Ovada sulu alanda dekara 600- 650 kilo kırsalda kuru tarımda dekara 400-450 kilo verim bekleniyor. Bu yılki taban fiyat ise 1,35 TL olarak belirlendi, ayrıca kilo başına 5 kuruşta destekleme verilecektir. Hasat döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde buğday hasadı devam ediyor.
Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, hasat döneminin hayırlı uğurlu olmasını diyerek bereketli hasatlar diledi. Avcı, Tarsus’ta ovada sulu olarak 171 bin dekarda, kırsalda ise kuru olarak 148 bin dekar alanda buğday ekildiğini toplamda 319 bin dekar alanda buğday yetiştirildiğini söyledi.
Avcı, rekolte beklentisiyle ilgili olarak, “Ovada sulu alanda dekara 600- 650 kilo kırsalda kuru tarımda dekara 400-450 kilo verim bekleniyor. Bu yılki taban fiyat ise 1,35 TL olarak belirlendi, ayrıca kilo başına 5 kuruşta destekleme verilecektir. Hasat döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.