lösev

Tarsus'ta Hıdırellez Coşkusu

Ekonomi 05.05.2019 - 12:59, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3617+ kez okundu.
 

Tarsus'ta Hıdırellez Coşkusu

Tarsus Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan ve 2 gün süren  25’inci Hıdırellez Şenlikleri, Suriye’nin Azez ile Hakkari sınır bölgesinde terör saldırıları ve şehit haberleri nedeniyle etkinlik programında yer alan konser, gösteri ve eğlence gibi kısımlar iptal edildi. Tarsus Belediyesi tarafında düzenlenen 25. Geleneksel Hıdırellez Şenliği’nin ilk günü Suriye’nin Azez ile Hakkari sınır bölgesinde  terör saldırıları ve şehit haberleri nedeniyle iptal edilmişti. Berdan Barajı mesire alanında gerçekleştirilen şenliğin ikinci gününde ise programda yer alan eğlence kısımları iptal edildi.Program,  şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunup,  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bütün şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru, “Hıdırellez şenliğinin birlik, beraberlik ve kavuşmaya vesile olduğunu belirten Kuru, “ Mesafeleri ortadan kaldıran hasreti vuslata döndüren bir selamdır. Nasıl ki kış ile yaz, baharda, Hızır ile İlyas yeryüzünde buluşmuşlarsa bizlerde aynı sevgi, hoşgörü ile bu kentte yaşayan kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz. Bu nedenle , dünün olumsuz yönlerini geride bırakıp, daha parlak yarınlar için gönüllerimizi buluşturalım. Hıdırellez bayramınız kutlu olsun. Kentimizi daha ileri noktalara taşımak için Atatürk’ün çizdiği yolda emin adımlarla hep birlikte ilerleyelim” ifadelerini kullandı. Etkinlikte Kur’anı Kerim ile  dua okunmasının ardından Belediye Başkan Yardımcıları yazdıkları dilek kağıtlarını suya attılar. Program , misafirlere yemek dağıtımı ile devam ederken, alanda açılan hediyelik eşya stantları ise yoğun ilgi gördü. Ayrıca, şenlikte görevli Narkotik suçlarla Mücadele ekipleri, aileleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında bilgilendirdi. Programın sonunda geçen Cuma günü gerçekleştirilen  cezerye, baklava, şalgam ve humus  yarışmalarında dereceye girenlere Başkan Yardımcıları Ali Dinsever, Ünzile Kuru ile Serap Kurtçu tarafından ödülleri takdim edildi. Dereceye girenlerin isimleri ise şu şekilde: Baklava da birinci  İbrahim Alkan , ikinci Ufuk Ulu Camaşan, üçüncü ise Develiler. Şalgam da; birinci Toprak firması, ikinci Mısra, üçüncü ise Toros. Humus; Birinci Ayazoğlu firması, ikinci Kervan , üçüncü ise Kardeşler. Son olarak Cezerye de ise birinci İBODO firması, ikinci Tarsus Kelebek, üçüncü Kardeşler Şekerleme olarak belirlendi.

Tarsus Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan ve 2 gün süren  25’inci Hıdırellez Şenlikleri, Suriye’nin Azez ile Hakkari sınır bölgesinde terör saldırıları ve şehit haberleri nedeniyle etkinlik programında yer alan konser, gösteri ve eğlence gibi kısımlar iptal edildi.

Tarsus Belediyesi tarafında düzenlenen 25. Geleneksel Hıdırellez Şenliği’nin ilk günü Suriye’nin Azez ile Hakkari sınır bölgesinde  terör saldırıları ve şehit haberleri nedeniyle iptal edilmişti. Berdan Barajı mesire alanında gerçekleştirilen şenliğin ikinci gününde ise programda yer alan eğlence kısımları iptal edildi.Program,  şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunup,  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bütün şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru, “Hıdırellez şenliğinin birlik, beraberlik ve kavuşmaya vesile olduğunu belirten Kuru, “ Mesafeleri ortadan kaldıran hasreti vuslata döndüren bir selamdır. Nasıl ki kış ile yaz, baharda, Hızır ile İlyas yeryüzünde buluşmuşlarsa bizlerde aynı sevgi, hoşgörü ile bu kentte yaşayan kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz. Bu nedenle , dünün olumsuz yönlerini geride bırakıp, daha parlak yarınlar için gönüllerimizi buluşturalım. Hıdırellez bayramınız kutlu olsun. Kentimizi daha ileri noktalara taşımak için Atatürk’ün çizdiği yolda emin adımlarla hep birlikte ilerleyelim” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Kur’anı Kerim ile  dua okunmasının ardından Belediye Başkan Yardımcıları yazdıkları dilek kağıtlarını suya attılar. Program , misafirlere yemek dağıtımı ile devam ederken, alanda açılan hediyelik eşya stantları ise yoğun ilgi gördü. Ayrıca, şenlikte görevli Narkotik suçlarla Mücadele ekipleri, aileleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında bilgilendirdi.

Programın sonunda geçen Cuma günü gerçekleştirilen  cezerye, baklava, şalgam ve humus  yarışmalarında dereceye girenlere Başkan Yardımcıları Ali Dinsever, Ünzile Kuru ile Serap Kurtçu tarafından ödülleri takdim edildi. Dereceye girenlerin isimleri ise şu şekilde: Baklava da birinci  İbrahim Alkan , ikinci Ufuk Ulu Camaşan, üçüncü ise Develiler. Şalgam da; birinci Toprak firması, ikinci Mısra, üçüncü ise Toros. Humus; Birinci Ayazoğlu firması, ikinci Kervan , üçüncü ise Kardeşler. Son olarak Cezerye de ise birinci İBODO firması, ikinci Tarsus Kelebek, üçüncü Kardeşler Şekerleme olarak belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.