lösev

Tarsus’un ulaşım altyapısı güçlendiriliyor

Anamur (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.10.2022 - 14:58, Güncelleme: 15.10.2022 - 14:44 3331+ kez okundu.
 

Tarsus’un ulaşım altyapısı güçlendiriliyor

Tarsus’un ulaşım altyapısı güçlendiriliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince, Tarsus’un birçok noktasında yeni yol yapım, genişletme ve iyileştirme faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarsus’un kuzeyinde yer alan ve konutlaşmanın hızla sürdüğü Atatürk Mahallesi’nin de sınırını oluşturan Turalı kavşak ile Gazi Paşa Bulvarı kavşağı arasında kalan 2 bin 100 metrelik kısımda hummalı çalışma yürütülüyor. Tarsus-Çamlıyayla karayolunun başlangıç noktası konumundaki yol, 3 şerit gidiş-geliş ve üzerinde bisiklet yolu olacak şekilde inşa ediliyor.Tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı Tarsus’a bağlı Çiçekli Grup Yolunda da Büyükşehir Belediyesi ekipleri faaliyet yürütüyor. Çiçekli Mahallesi başta olmak üzere, çevrede bulunan birçok mahallenin sıklıkla kullandığı, özellikle tarımsal üretime dayalı servis araçları ve iş makinalarının da kullandığı 13 kilometre uzunluğundaki yolun bozuk zemini, tamamen sökülmeye başlandı. Çiçekli Mahallesi’nden başlanarak Yenice Mahallesi’ne kadar uzanan yolda, zemin iyileştirme işlemlerinin ardından sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek.“Yolumuz 35 metre imar genişliğinde olacak”Mersin Büyükşehir Belediyesinde görevli inşaat mühendisi Murat Olgaç, Tarsus’un ilk 3 şeritli yolu olan Çamlıyayla yolu başlangıç noktasında duvar örüm ve menfez işlemlerinin tamamlandığını kaydederek, “Duvar ve kazı menfez işlerimiz tamamlandı. Altyapı çalışmalarımızda da son aşamaya geldik. Artık yavaş yavaş diğer kurumların da çalışmalarının tamamlanmasıyla, üstyapıya geçmiş olacağız. 2 bin 100 metre olan bu yolumuz, Tarsus’taki ilk 3 şeritli yol olacak. Bisiklet yolu ve orta refüjle birlikte, toplam 35 metre imar genişliği olacak” ifadelerini kullandı.“Çukurova’nın ve özellikle tarımın başkenti”Çiçekli grup yolunda da ekiplerin yoğun mesai harcadıklarına vurgu yapan Olgaç, “Yenice-Çiçekli grup yolu Kargılı, Karsavuran, Baltalı gibi mahalleleri de kapsıyor. Çukurova’nın ve özellikle tarımın başkenti diyebileceğimiz bir bölge. Çok uzun yıllardır bu yolda ciddi bozukluklar var. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu yolda çalışmalarımıza başladık” dedi.Zemininde oluşan bozulma nedeniyle şikayetlere neden olan Şehit Mehmet Şen Bulvarı’nda da yeniden sıcak asfaltlama çalışması yapıldığını kaydeden Olgaç, “Burası yeni yerleşim yeri olduğu için, vatandaşın da yoğun olarak talep ettiği bu yol, ciddi sıkıntı içerisindeydi. İlk önce trimer kazımıza başladık. Ardından PMT ve üzerinde sıcak asfalt çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.Ferahim Şalvuz Mahallesi tertemiz yola kavuştuÖte yandan Tarsus’un doğu kısmında bulunan ve yüksek katlı konutların yoğun bulunduğu Ferahim Şalvuz Mahallesi’nin ana arteri konumundaki Şehit Mehmet Şen Bulvarı’nda da yıpranmış olan zemin, ekipler tarafından sökülerek sıcak asfalt kaplama işlemi yerine getirildi. Bin metre uzunluğundaki yolda çalışmalar tamamlandı.
Tarsus’un ulaşım altyapısı güçlendiriliyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince, Tarsus’un birçok noktasında yeni yol yapım, genişletme ve iyileştirme faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarsus’un kuzeyinde yer alan ve konutlaşmanın hızla sürdüğü Atatürk Mahallesi’nin de sınırını oluşturan Turalı kavşak ile Gazi Paşa Bulvarı kavşağı arasında kalan 2 bin 100 metrelik kısımda hummalı çalışma yürütülüyor. Tarsus-Çamlıyayla karayolunun başlangıç noktası konumundaki yol, 3 şerit gidiş-geliş ve üzerinde bisiklet yolu olacak şekilde inşa ediliyor.
Tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı Tarsus’a bağlı Çiçekli Grup Yolunda da Büyükşehir Belediyesi ekipleri faaliyet yürütüyor. Çiçekli Mahallesi başta olmak üzere, çevrede bulunan birçok mahallenin sıklıkla kullandığı, özellikle tarımsal üretime dayalı servis araçları ve iş makinalarının da kullandığı 13 kilometre uzunluğundaki yolun bozuk zemini, tamamen sökülmeye başlandı. Çiçekli Mahallesi’nden başlanarak Yenice Mahallesi’ne kadar uzanan yolda, zemin iyileştirme işlemlerinin ardından sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek.

“Yolumuz 35 metre imar genişliğinde olacak”
Mersin Büyükşehir Belediyesinde görevli inşaat mühendisi Murat Olgaç, Tarsus’un ilk 3 şeritli yolu olan Çamlıyayla yolu başlangıç noktasında duvar örüm ve menfez işlemlerinin tamamlandığını kaydederek, “Duvar ve kazı menfez işlerimiz tamamlandı. Altyapı çalışmalarımızda da son aşamaya geldik. Artık yavaş yavaş diğer kurumların da çalışmalarının tamamlanmasıyla, üstyapıya geçmiş olacağız. 2 bin 100 metre olan bu yolumuz, Tarsus’taki ilk 3 şeritli yol olacak. Bisiklet yolu ve orta refüjle birlikte, toplam 35 metre imar genişliği olacak” ifadelerini kullandı.

“Çukurova’nın ve özellikle tarımın başkenti”
Çiçekli grup yolunda da ekiplerin yoğun mesai harcadıklarına vurgu yapan Olgaç, “Yenice-Çiçekli grup yolu Kargılı, Karsavuran, Baltalı gibi mahalleleri de kapsıyor. Çukurova’nın ve özellikle tarımın başkenti diyebileceğimiz bir bölge. Çok uzun yıllardır bu yolda ciddi bozukluklar var. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu yolda çalışmalarımıza başladık” dedi.
Zemininde oluşan bozulma nedeniyle şikayetlere neden olan Şehit Mehmet Şen Bulvarı’nda da yeniden sıcak asfaltlama çalışması yapıldığını kaydeden Olgaç, “Burası yeni yerleşim yeri olduğu için, vatandaşın da yoğun olarak talep ettiği bu yol, ciddi sıkıntı içerisindeydi. İlk önce trimer kazımıza başladık. Ardından PMT ve üzerinde sıcak asfalt çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Ferahim Şalvuz Mahallesi tertemiz yola kavuştu
Öte yandan Tarsus’un doğu kısmında bulunan ve yüksek katlı konutların yoğun bulunduğu Ferahim Şalvuz Mahallesi’nin ana arteri konumundaki Şehit Mehmet Şen Bulvarı’nda da yıpranmış olan zemin, ekipler tarafından sökülerek sıcak asfalt kaplama işlemi yerine getirildi. Bin metre uzunluğundaki yolda çalışmalar tamamlandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.