lösev

TBMM'de 'Bağımsız'lar 7'ye yükseldi

Politika 08.04.2022 - 16:04, Güncelleme: 08.04.2022 - 16:04 3201+ kez okundu.
 

TBMM'de 'Bağımsız'lar 7'ye yükseldi

Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un Zafer Partisi'nden istifası sonrası TBMM'de bağımsız milletvekili sayısı 7'ye yükseldi.ANKARA (İGFA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sandalye dağılımı yine değişti. Son genel seçimlerde 600 olan milletvekili sayısı, kabineye Meclis'ten atanan bakanlar, vefat edenler ve düşürülen milletvekilleriyle 581'e indi. Son olarak da Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Zafer Partisi'nden istifa etti. 4 ay önce partisinin genel sekreterlik görevinden ayrılan Koncuk'un istifasıyla Zafer Partisi'nin Meclis'teki sandalye sayısı 1'e indi. Hatırlanacağı gibi seçimlere iyi Parti listelerinden giren Koncuk, bir süre sonra istifa etmiş, daha sonra da Zafer Partisi'ne katılmıştı. https://twitter.com/ikoncuk/status/1512028010077163524 GÖZLER HDP SIRALARINDA Koncuk'un istifasıyla Bağımsız milletvekili sayısı 7'ye yükseldi. PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan ve dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi gündemde. Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi halinde Meclis'te HDP'nin milletvekili sayısı 57'ye, TBMM'nin sandalye sayısı ise 580'e inmiş olacak.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un Zafer Partisi'nden istifası sonrası TBMM'de bağımsız milletvekili sayısı 7'ye yükseldi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sandalye dağılımı yine değişti.

Son genel seçimlerde 600 olan milletvekili sayısı, kabineye Meclis'ten atanan bakanlar, vefat edenler ve düşürülen milletvekilleriyle 581'e indi.

Son olarak da Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Zafer Partisi'nden istifa etti. 4 ay önce partisinin genel sekreterlik görevinden ayrılan Koncuk'un istifasıyla Zafer Partisi'nin Meclis'teki sandalye sayısı 1'e indi.

Hatırlanacağı gibi seçimlere iyi Parti listelerinden giren Koncuk, bir süre sonra istifa etmiş, daha sonra da Zafer Partisi'ne katılmıştı.

https://twitter.com/ikoncuk/status/1512028010077163524

GÖZLER HDP SIRALARINDA

Koncuk'un istifasıyla Bağımsız milletvekili sayısı 7'ye yükseldi.

PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan ve dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi gündemde.

Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi halinde Meclis'te HDP'nin milletvekili sayısı 57'ye, TBMM'nin sandalye sayısı ise 580'e inmiş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.