lösev

Tekfen Vakfı Müzik Bursu Başvuruları Başladı

27.04.2023 - 13:39, Güncelleme: 27.04.2023 - 13:39 1009+ kez okundu.
 

Tekfen Vakfı Müzik Bursu Başvuruları Başladı

2023-2024 eğitim yılı için tahsis edilecek olan Tekfen Vakfı Müzik Bursu’na başvurular başladı. Çevrimiçi olarak tekfenfilarmoni adresi üzerinden 12 Nisan -10 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılabilecek başvurular sonucunda iki yeni öğrenci burs almaya hak kazanacak.  Türkiye’nin önemli özel sanat kurumları arasında yer alan Tekfen Vakfı, klasik müziğe gönül vermiş genç yeteneklerin yetişmesine destek olmak amacıyla 2019 yılından bu yana Müzik Bursu programını sürdürüyor. Başta Tekfen Filarmoni olmak üzere, Türkiye'deki orkestralar için yetkin müzisyenler yetiştirmek amacıyla sağlanan Müzik Bursu, lisans düzeyindeki yurt dışı eğitim kurumları için geçerlidir. Burs öğrenci başına aylık 750 Avro olmak üzere, Eylül-Haziran ayları arasında 10 ay süreyle ve toplamda 7.500 Avro ile destek sağlıyor.  Müzik Bursu, orkestra müzisyenliğini seçen tüm lisans öğrencilerini kapsıyor Tekfen Vakfı Müzik Bursu, lisans eğitimini yurt dışında klasik batı müziği çalgısı dalında yapacak öğrenciler için bu yıl beşinci kez burs tahsisi yapmaya hazırlanıyor. Burs, kendine kariyer hedefi olarak orkestra müzisyenliğini seçen tüm lisans öğrencilerini kapsıyor.  İki aşamalı değerlendirme yapılacak Başvurunun ilk aşaması; özgeçmiş, niyet ve referans mektupları ile son 6 ay içerisinde yapılmış bir ses/görüntü kaydıyla çevrimiçi olarak yapılacak. Yapılan değerlendirme sonucu ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan adaylardan, zorunlu eser listesinden seçecekleri bir eser ile kendi tercih ettikleri bir eseri 6 Haziran tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall salonunda, jüri önünde yüz yüze icra etmeleri talep edilecek. Tekfen Filarmoni Daimî Şefi ve Sanat Direktörü Aziz Shokhakimov ile orkestranın grup şefleri ve öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirmede başarılı bulunan iki müzisyen, burs almaya hak kazanacak.   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

2023-2024 eğitim yılı için tahsis edilecek olan Tekfen Vakfı Müzik Bursu’na başvurular başladı. Çevrimiçi olarak tekfenfilarmoni adresi üzerinden 12 Nisan -10 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılabilecek başvurular sonucunda iki yeni öğrenci burs almaya hak kazanacak. 

Türkiye’nin önemli özel sanat kurumları arasında yer alan Tekfen Vakfı, klasik müziğe gönül vermiş genç yeteneklerin yetişmesine destek olmak amacıyla 2019 yılından bu yana Müzik Bursu programını sürdürüyor. Başta Tekfen Filarmoni olmak üzere, Türkiye'deki orkestralar için yetkin müzisyenler yetiştirmek amacıyla sağlanan Müzik Bursu, lisans düzeyindeki yurt dışı eğitim kurumları için geçerlidir. Burs öğrenci başına aylık 750 Avro olmak üzere, Eylül-Haziran ayları arasında 10 ay süreyle ve toplamda 7.500 Avro ile destek sağlıyor. 

Müzik Bursu, orkestra müzisyenliğini seçen tüm lisans öğrencilerini kapsıyor

Tekfen Vakfı Müzik Bursu, lisans eğitimini yurt dışında klasik batı müziği çalgısı dalında yapacak öğrenciler için bu yıl beşinci kez burs tahsisi yapmaya hazırlanıyor. Burs, kendine kariyer hedefi olarak orkestra müzisyenliğini seçen tüm lisans öğrencilerini kapsıyor. 

İki aşamalı değerlendirme yapılacak

Başvurunun ilk aşaması; özgeçmiş, niyet ve referans mektupları ile son 6 ay içerisinde yapılmış bir ses/görüntü kaydıyla çevrimiçi olarak yapılacak. Yapılan değerlendirme sonucu ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan adaylardan, zorunlu eser listesinden seçecekleri bir eser ile kendi tercih ettikleri bir eseri 6 Haziran tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall salonunda, jüri önünde yüz yüze icra etmeleri talep edilecek. Tekfen Filarmoni Daimî Şefi ve Sanat Direktörü Aziz Shokhakimov ile orkestranın grup şefleri ve öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirmede başarılı bulunan iki müzisyen, burs almaya hak kazanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.