lösev

TEM OTOYOLU TARSUS MERSİN BÖLÜMÜNDEN PARA ALINMASI HAKSIZLIKTIR

Trafik (BH) - BLOK HABER | 30.06.2021 - 10:24, Güncelleme: 30.06.2021 - 10:24 5882+ kez okundu.
 

TEM OTOYOLU TARSUS MERSİN BÖLÜMÜNDEN PARA ALINMASI HAKSIZLIKTIR

TARSUS CHP DEN OTOYOL TARSUS MERSİN BÖLÜMÜNÜN ÜCRETSİZ YAPILMASI İÇİN BİLLBOARDLU ÇAĞRI

CHP  Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, E982 TEM otoyolu Tarsus-Mersin arasındaki bölümünden geçiş parası alınmasının, Tarsus’un üvey evlat olarak görülmesinin bariz örneği olduğunu söyledi. Hatay’ın Dörtyol ile İskenderun ilçeleri arası otoyolun ücretsiz olduğunu hatırlatan Başkan Varal, “Tarsus-Mersin arası otoban ücretli. Bunun izahı mümkün değildir. Tarsus-Mersin arası otoban ücretsiz yapılmalı” çağrısında bulundu. Her geçen gün hızla artan araç sayısı nedeniyle D-400 karayolunun ihtiyacı karşılayamaz geldiğini ve sık sık kazalar yaşandığına vurgu yapan Başkan Varal, Tarsus-Mersin arasında sürücülerin birçoğunun TEM otoyolunu tercih etmek zorunda kaldığını ifade ederek, ulaşımın sağlanmasında önemli bir yere sahip olan otoyollar, kesintisiz ulaşım sağlaması sıklıkla kullanılıyor. Mersin-Tarsus arasında yer alan D-400 karayolunun, artan araç sayısı ve ağır tonajlı araçların yoğun şekilde kullanmasından dolayı, ihtiyacı karşılayamaz duruma geldiği hepimizce malum. Kaldı ki AKP iktidarı tarafından, hergün ölümlü ya da yaralamalı trafik kazalarının yaşandığı Tarsus-Mersin arası D 400 karayolunun genişletilmesi ya da trafik yoğunluğunu rahatlatıcı başkaca alternatif çalışmalar da bugüne kadar yapmadığı gibi yapma niyeti dahi göstermemiştir. Bu noktada sürücüler TEM otoyoluna yöneliyor. Fakat, aynı il sınırları içerisinde yer almasına rağmen Tarsus-Mersin arasında otoyolu kullanan araçlardan geçiş parası alınıyor. Mersin’in diğer ilçeleri için böyle bir uygulama yapılmıyor. Aynı şekilde otoyol geçişlerine sahip olan birçok il’de de ‘il içi geçişlerden’ para alınmıyor. Dörtyol - İskenderun arası otoyol dahi ücretsiz iken Tarsus - Mersin arası otoyolun ücretli olması iktidarın Tarsus ' u cezalandırma göstergelerinden birisidir. AKP iktidarının tek düşüncesi rant olduğu için, kamu kaynaklarıyla yapılan otoyolların gerçek sahibinin halk olduğunu unutuyor. TEM otoyolu Tarsus-Mersin bölümünden para alınması haksızlıktır. Bu uygulama biran önce sonlanmalıdır.” dedi.  
TARSUS CHP DEN OTOYOL TARSUS MERSİN BÖLÜMÜNÜN ÜCRETSİZ YAPILMASI İÇİN BİLLBOARDLU ÇAĞRI


CHP  Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, E982 TEM otoyolu Tarsus-Mersin arasındaki bölümünden geçiş parası alınmasının, Tarsus’un üvey evlat olarak
görülmesinin bariz örneği olduğunu söyledi. Hatay’ın Dörtyol ile İskenderun ilçeleri arası otoyolun ücretsiz olduğunu hatırlatan Başkan Varal, “Tarsus-Mersin arası otoban ücretli. Bunun izahı mümkün değildir. Tarsus-Mersin arası otoban ücretsiz yapılmalı” çağrısında bulundu. Her geçen gün hızla artan araç sayısı nedeniyle D-400 karayolunun ihtiyacı karşılayamaz geldiğini ve sık sık kazalar yaşandığına vurgu yapan Başkan Varal, Tarsus-Mersin arasında
sürücülerin birçoğunun TEM otoyolunu tercih etmek zorunda kaldığını ifade ederek, ulaşımın sağlanmasında önemli bir yere sahip olan otoyollar, kesintisiz ulaşım sağlaması sıklıkla kullanılıyor. Mersin- Tarsus arasında yer alan D-400 karayolunun, artan araç sayısı ve ağır tonajlı araçların yoğun şekilde kullanmasından dolayı, ihtiyacı karşılayamaz duruma geldiği hepimizce malum. Kaldı ki AKP iktidarı tarafından, hergün ölümlü ya da yaralamalı trafik kazalarının yaşandığı Tarsus-Mersin arası D 400 karayolunun genişletilmesi ya da trafik yoğunluğunu rahatlatıcı başkaca alternatif çalışmalar da bugüne kadar yapmadığı gibi yapma niyeti dahi göstermemiştir. Bu noktada sürücüler TEM otoyoluna yöneliyor. Fakat, aynı il sınırları içerisinde yer almasına rağmen Tarsus-Mersin arasında otoyolu kullanan araçlardan geçiş parası alınıyor. Mersin’in diğer ilçeleri için böyle bir uygulama yapılmıyor. Aynı şekilde otoyol geçişlerine sahip olan birçok il’de de ‘il içi geçişlerden’ para alınmıyor. Dörtyol - İskenderun arası otoyol dahi ücretsiz iken Tarsus - Mersin arası otoyolun ücretli olması iktidarın Tarsus ' u cezalandırma göstergelerinden birisidir. AKP iktidarının tek düşüncesi rant olduğu için, kamu kaynaklarıyla yapılan otoyolların gerçek sahibinin halk olduğunu unutuyor. TEM otoyolu Tarsus-Mersin bölümünden para alınması haksızlıktır. Bu uygulama biran önce sonlanmalıdır.” dedi.
 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.