lösev

TOBB, Tarsus’a Okul Yaptıracak

Sanat 29.01.2020 - 11:20, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 2578+ kez okundu.
 

TOBB, Tarsus’a Okul Yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 81 İle 81 Okul Projesi kapsamındaki eğitim yatırımlarına Tarsus ile devam ediyor. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, ‘’TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na talebimizi değerlendirip olumlu şekilde sonuçlandırdığı için teşekkür ederiz. Tarsus için önemli bir kazanım oldu.’’dedi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde inşasına başlanacak olan mesleki ve teknik okullardan biri de Tarsus’ta kurulacak. Proje kapsamında Tarsus TSO, Tarsus’a yapılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin arsa yeri tespiti için TOBB’den gelen bir heyeti ağırladı. Okul için önerilen mevcut yerleri gezerek gerekli tespit ve incelemeleri yapan heyet okul inşaatına yakın zamanda başlayacaklarının müjdesini verdi. PROJE ANLAMLI VE ÖZEL Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, çatı örgütleri olan TOBB’un eğitime ciddi önem verdiğini, iş dünyasına nitelikli iş gücü yetiştirmek ve kazandırmak için yoğun uğraş gösterdiğini söyledi. Türkiye’de nitelikli iş gücü ve ara elaman sorunun yaşandığını her platformda dile getirdiklerini ve bu kapsamda ciddi ve somut projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Koçak, ‘’Milli Eğitim Bakanlığımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ile TOBB ETÜ’nün imzaladığı bu protokol çok anlamlı ve özel. Bu projenin içinde yer almak bizim için ayrıca anlamlı. Girişimlerimizin sonuç vermesi bizleri mutlu etti.’’diye konuştu. GELECEĞE YAPILAN YATIRIM TOBB’un 81 ilde eğitime çok büyük yatırımlar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini belirten Koçak, şunları söyledi: ‘’Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun hep söylediği gibi; eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Her sektörde yaptığınız yatırımdan kar da zarar da edebilirsiniz, ancak eğitim hariç. TOBB Başkanımız, TOBB ve TOBB ETÜ olarak Tarsus’a kazandıracakları bu okulu Tarsus iş dünyası adına, Tarsus’taki üyelerimizin emek ve gayretleri ile yapacaklarını özellikle vurguladı. Bu duygularla İlçemize böyle seçkin bir eğitim kurumu yapılması konusundaki kararları için başta TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz.’’ 24 DERSLİK VAR Tarsus’a yapılacak okul 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacak. Okul içinde Beden Eğitimi Salonu, Fizik ve Kimya Laboratuvarları, Konferans Salonu ve İdari bölümler yer alacak. 6 bin metrekareden fazla kapalı alana sahip olacak.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 81 İle 81 Okul Projesi kapsamındaki eğitim yatırımlarına Tarsus ile devam ediyor. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak,
‘’TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na talebimizi değerlendirip olumlu şekilde sonuçlandırdığı için teşekkür ederiz. Tarsus için önemli bir kazanım oldu.’’dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde inşasına başlanacak olan mesleki ve teknik okullardan biri de Tarsus’ta kurulacak. Proje kapsamında Tarsus TSO, Tarsus’a yapılacak olan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin arsa yeri tespiti için TOBB’den gelen bir heyeti ağırladı. Okul için önerilen mevcut yerleri gezerek gerekli tespit ve incelemeleri yapan heyet okul inşaatına yakın zamanda başlayacaklarının müjdesini verdi. PROJE ANLAMLI VE ÖZEL Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, çatı örgütleri olan TOBB’un eğitime ciddi önem verdiğini, iş dünyasına nitelikli iş gücü yetiştirmek ve kazandırmak için yoğun uğraş gösterdiğini söyledi. Türkiye’de nitelikli iş gücü ve ara elaman sorunun yaşandığını her platformda dile getirdiklerini ve bu kapsamda ciddi ve somut projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Koçak,
‘’Milli Eğitim Bakanlığımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ile TOBB ETÜ’nün imzaladığı bu protokol çok anlamlı ve özel. Bu projenin içinde yer almak bizim için ayrıca anlamlı. Girişimlerimizin sonuç vermesi bizleri mutlu etti.’’diye konuştu.
GELECEĞE YAPILAN YATIRIM TOBB’un 81 ilde eğitime çok büyük yatırımlar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini belirten Koçak, şunları söyledi:
‘’Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun hep söylediği gibi; eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Her sektörde yaptığınız yatırımdan kar da zarar da edebilirsiniz, ancak eğitim hariç. TOBB Başkanımız, TOBB ve TOBB ETÜ olarak Tarsus’a kazandıracakları bu okulu Tarsus iş dünyası adına, Tarsus’taki üyelerimizin emek ve gayretleri ile yapacaklarını özellikle vurguladı. Bu duygularla İlçemize böyle seçkin bir eğitim kurumu yapılması konusundaki kararları için başta TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz.’’
24 DERSLİK VAR Tarsus’a yapılacak okul 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacak. Okul içinde Beden Eğitimi Salonu, Fizik ve Kimya Laboratuvarları, Konferans Salonu ve İdari bölümler yer alacak. 6 bin metrekareden fazla kapalı alana sahip olacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.