lösev

Toroslar Belediyesi bilim şenliğine katılıyor

24.09.2019 - 10:40, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 2897+ kez okundu.
 

Toroslar Belediyesi bilim şenliğine katılıyor

Toroslar Belediyesi, bu yıl 28-29 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 4.Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’ne katılacak.Mersin CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek şenlikte yer alacak olan Toroslar Belediyesi, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın en önem verdiği projelerinden birisi olan ‘TeknoToroslar’ projesini de tanıtacak. Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığında organize edilen şenlikte, Toroslar Belediyesi standına gelen misafirler Greenbox Teknolojisi ile sanal uzay turu da atacak.Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Belediyesi olarak vatandaşlara daha hızlı ve daha verimli hizmet sunabilmek adına teknolojik gelişmişlikleri yakından takip ettiklerini söyledi. Özellikle çocukların ve gençlerin de bilime yönelmesini önemsediklerini kaydeden Yılmaz, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın araştırma kabiliyetlerinin gelişmesi ve bilime yönelmeleri açısından bu tür organizasyonlar çok önemli. Onun için bu tür bilimsel çalışmaları her zaman destekleyeceğiz. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızı bilim şenliğindeki standımıza bekliyoruz” dedi.“TeknoToroslar, gençlerimiz için bir fırsat olacak”Başkan Yılmaz, seçim taahhütlerinden biri olan ‘TeknoToroslar’ projesini de en yakın zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayarak, “Gençlerimizin sosyo-ekonomik sebeplerden dolayı yaşadığı eğitim eşitsizliği sorununa çözüm olacak bir merkez inşa edeceğiz. Yeni teknolojilerin yer alacağı TeknoToroslar’da, teknolojik fikirleriyle bilim üretmek isteyen, fakat maddi imkânsızlıklardan dolayı yeterli donanıma sahip olmayan gençlerimiz için her türlü imkan sağlayacağız. Gençlerimizin yazımlar geliştirmesi ve robotik kodlamalar yapabilmeleri için gerekli tüm olanaklar bu merkezde sunulacak” ifadelerini kullandı.
Toroslar Belediyesi, bu yıl 28-29 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 4.Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’ne katılacak.
Mersin CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek şenlikte yer alacak olan Toroslar Belediyesi, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın en önem verdiği projelerinden birisi olan ‘TeknoToroslar’ projesini de tanıtacak. Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığında organize edilen şenlikte, Toroslar Belediyesi standına gelen misafirler Greenbox Teknolojisi ile sanal uzay turu da atacak.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Belediyesi olarak vatandaşlara daha hızlı ve daha verimli hizmet sunabilmek adına teknolojik gelişmişlikleri yakından takip ettiklerini söyledi. Özellikle çocukların ve gençlerin de bilime yönelmesini önemsediklerini kaydeden Yılmaz, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın araştırma kabiliyetlerinin gelişmesi ve bilime yönelmeleri açısından bu tür organizasyonlar çok önemli. Onun için bu tür bilimsel çalışmaları her zaman destekleyeceğiz. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızı bilim şenliğindeki standımıza bekliyoruz” dedi.
“TeknoToroslar, gençlerimiz için bir fırsat olacak”
Başkan Yılmaz, seçim taahhütlerinden biri olan ‘TeknoToroslar’ projesini de en yakın zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayarak, “Gençlerimizin sosyo-ekonomik sebeplerden dolayı yaşadığı eğitim eşitsizliği sorununa çözüm olacak bir merkez inşa edeceğiz. Yeni teknolojilerin yer alacağı TeknoToroslar’da, teknolojik fikirleriyle bilim üretmek isteyen, fakat maddi imkânsızlıklardan dolayı yeterli donanıma sahip olmayan gençlerimiz için her türlü imkan sağlayacağız. Gençlerimizin yazımlar geliştirmesi ve robotik kodlamalar yapabilmeleri için gerekli tüm olanaklar bu merkezde sunulacak” ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.