lösev

Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu devam ediyor

Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.04.2022 - 16:02, Güncelleme: 12.04.2022 - 15:15 3397+ kez okundu.
 

Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu devam ediyor

Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu devam ediyor

Mersin’in Mut ilçesinde, 9 ülkeden 20 ressamın katılımıyla ilk kez düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu devam ediyor.Mut Belediyesinin desteğiyle, Mut Uluslararası Sanat, Kültür, Eğitim ve Müzecilik Derneği (USKEM) tarafından organize edilen sempozyuma katılan ressamlar, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Karekşi Tabiat Parkı, Yerköprü Şelalesi ve Alahan Manastırı’nı gezdi.Katılımcılar, Karekşi Tabiat Parkı, Yerköprü Şelalesi ve Alahan Manastırı’nda düzenlenen canlı performans etkinliğinde resim çizdi.Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, çalışmalarını sürdüren ressamlarla bir araya geldi. Başkan Şeker, “Bu kadar sanatçının karşısında olmak çok anlamlı. Kıymetli hocalarımız yüreğimizden geçenleri ifade ediyorlar. Sanatçılar toplumumuzun aydınlarıdır. Sizleri ilçemizde misafir etmekten, sanatçılara ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Mut’ta bu kadar değerin bir araya geldiği organizasyona emek veren, bu ateşi yakan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyor tebrik ediyorum” dedi.Çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceği organizasyon, 16 Nisan’da sona erecek.
Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu devam ediyor
Mersin’in Mut ilçesinde, 9 ülkeden 20 ressamın katılımıyla ilk kez düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu devam ediyor.
Mut Belediyesinin desteğiyle, Mut Uluslararası Sanat, Kültür, Eğitim ve Müzecilik Derneği (USKEM) tarafından organize edilen sempozyuma katılan ressamlar, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Karekşi Tabiat Parkı, Yerköprü Şelalesi ve Alahan Manastırı’nı gezdi.
Katılımcılar, Karekşi Tabiat Parkı, Yerköprü Şelalesi ve Alahan Manastırı’nda düzenlenen canlı performans etkinliğinde resim çizdi.
Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, çalışmalarını sürdüren ressamlarla bir araya geldi. Başkan Şeker, “Bu kadar sanatçının karşısında olmak çok anlamlı. Kıymetli hocalarımız yüreğimizden geçenleri ifade ediyorlar. Sanatçılar toplumumuzun aydınlarıdır. Sizleri ilçemizde misafir etmekten, sanatçılara ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Mut’ta bu kadar değerin bir araya geldiği organizasyona emek veren, bu ateşi yakan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyor tebrik ediyorum” dedi.
Çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceği organizasyon, 16 Nisan’da sona erecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.