lösev
Eda YÜKSEL
Köşe Yazarı
Eda YÜKSEL
 

Bayramlar bayram olsun

BAYRAMLAR BAYRAM OLSUN  “Ey Babacığım! Emir olunduğunu yap, İnşallah beni sabredenlerden bulacaksın.”  Hz. İbrahim peygamber oğlu İsmail ile beraber Allah’a iman ve kulluğun nasıl olması gerektiğini bütün insanlığa göstermiştir. Kurban bayramı, bildiğimiz üzere bize Allah’a yaklaştıran ibadetlerden birisidir.  Bu yıl ki kurban bayramı ibadeti korona virüsü sebebiyle tedbirler eşliğinde yerine getirilecek. Tedbir dedik ama herkeste bir koşuşturmaca telaş almış başını gidiyor. Çarşı pazarda Mısır çarşısı gibi kalabalık…  Yetkililerin uyarılarını dikkate alan da gözlemlediğim kadarıyla çok fazla yok. Sürekli vurgulanan sosyal mesafe ve maske kuralı… Durumun ciddiyetini kavramak gerek. Kurban kesimi sırasında özellikle belediyenin belirlediği alanları kullanmakta yarar var, yolda, sağ da sol da bahçede kalabalıklar arasında kurban ibadetini yapmayalım, özellikle çocuklarımızı kurban ibadetini gerçekleştirirken kurban kesim alanlarına getirmeyelim. Olumsuz etkilenmelerine yol açmayalım. Kurban ibadeti bizleri manevi huzura götürür. Büyüklerimizi ziyarete gidemesek de onların gönüllerini iletişim araçları ile alabiliriz. Kardeşlik şuuruyla benden çağrı bu seneki kurban bayramı bağışını, korona virüs salgını nedeniyle işsiz kalan ve ekonomik açıdan büyük sıkıntı yaşayanlara yapmanız daha güzel olacaktır. Bayramlar paylaştıkça çoğalır. Bu vesile ile Müslüman âleminin kurban bayramını Abdürrahim Karakoç’un sözleriyle en içten dileklerimle kutlarım. Yaza dönsün kışınız, bayramlar bayram olsun Dert görmesin başınız, bayramlar bayram olsun Otlar/dikenler dolsun Nemrut’ların çanına Kolay gelsin işiniz, bayramlar bayram olsun.
Ekleme Tarihi: 30 Temmuz 2020 - Perşembe

Bayramlar bayram olsun

BAYRAMLAR BAYRAM OLSUN

 “Ey Babacığım! Emir olunduğunu yap, İnşallah beni sabredenlerden bulacaksın.”  Hz. İbrahim peygamber oğlu İsmail ile beraber Allah’a iman ve kulluğun nasıl olması gerektiğini bütün insanlığa göstermiştir. Kurban bayramı, bildiğimiz üzere bize Allah’a yaklaştıran ibadetlerden birisidir.  Bu yıl ki kurban bayramı ibadeti korona virüsü sebebiyle tedbirler eşliğinde yerine getirilecek. Tedbir dedik ama herkeste bir koşuşturmaca telaş almış başını gidiyor. Çarşı pazarda Mısır çarşısı gibi kalabalık…  Yetkililerin uyarılarını dikkate alan da gözlemlediğim kadarıyla çok fazla yok. Sürekli vurgulanan sosyal mesafe ve maske kuralı… Durumun ciddiyetini kavramak gerek. Kurban kesimi sırasında özellikle belediyenin belirlediği alanları kullanmakta yarar var, yolda, sağ da sol da bahçede kalabalıklar arasında kurban ibadetini yapmayalım, özellikle çocuklarımızı kurban ibadetini gerçekleştirirken kurban kesim alanlarına getirmeyelim. Olumsuz etkilenmelerine yol açmayalım. Kurban ibadeti bizleri manevi huzura götürür. Büyüklerimizi ziyarete gidemesek de onların gönüllerini iletişim araçları ile alabiliriz. Kardeşlik şuuruyla benden çağrı bu seneki kurban bayramı bağışını, korona virüs salgını nedeniyle işsiz kalan ve ekonomik açıdan büyük sıkıntı yaşayanlara yapmanız daha güzel olacaktır. Bayramlar paylaştıkça çoğalır. Bu vesile ile Müslüman âleminin kurban bayramını Abdürrahim Karakoç’un sözleriyle en içten dileklerimle kutlarım.

Yaza dönsün kışınız, bayramlar bayram olsun

Dert görmesin başınız, bayramlar bayram olsun

Otlar/dikenler dolsun Nemrut’ların çanına

Kolay gelsin işiniz, bayramlar bayram olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.