lösev
Anasayfa Yazarlar Ümit BAL Yazı Detayı Bu yazı 1757+ kez okundu.
Ümit BAL
Köşe Yazarı
Ümit BAL
 

Eğitim çökerse toplum çöker

EĞİTİM ÇÖKERSE TOPLUM ÇÖKER! Eğitim; geçmişten günümüze birçok devletin veya toplumun mihenk taşlarından biri olmuştur. Öyle ki eğitimin sağlam olmadığı toplumlar hızla çürümüş ve geri dönülmez yıkımlara uğramıştır. Bir devletin yapı taşları sayılırken hep sonraki maddelerde kendine yer bulsa da aslında kendi içindeki en ufak kusur tüm devleti sarsmaya yeter. Eğitim öyle bir şeydir ki silah da olur, insanı vezir de yapar ve tabi rezil de… Hepsi sizin tasarruf şeklinize bağlıdır. Ne kadar önem verdiğinizden tutun da ne kadar doğru uygulayabildiğinize kadar. Eğitime yeterince önem vermezsek yetişen evlatlarımız bozuk sistemin bir çıktısı haline gelir. Öyle ki bu tüm toplumun her parçasını etkiler. Yıkılan binadan tutun da hayvana eziyet eden insana kadar her şey işte bu bozulmuş eğitim sisteminin bir ürünü olur. Tabi bu bozuk sistemde yetişmiş ve yeni neslin eğiticisi konumuna gelmiş kişilerden bahsetmiyorum bile. Toplumun asıl deprem kaynağından yani… O yüzden dostlarım bizim için esas olan okumaktır. Kendimizi yetiştirmektir. Çağdaş, medeni insanlar olmak için çaba göstermektir. Saygılı bireyler olmaktır. Hep üstüne koyarak ilerlemektir. Belki de böylelikle başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan bu ülkeye layıkıyla sahip çıkmayı başarabiliriz.   Ve söyleyeceklerimi Atamın bir sözüyle bitirmek istiyorum: Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.
Ekleme Tarihi: 06 Eylül 2020 - Pazar

Eğitim çökerse toplum çöker

EĞİTİM ÇÖKERSE TOPLUM ÇÖKER!

Eğitim; geçmişten günümüze birçok devletin veya toplumun mihenk taşlarından biri olmuştur. Öyle ki eğitimin sağlam olmadığı toplumlar hızla çürümüş ve geri dönülmez yıkımlara uğramıştır. Bir devletin yapı taşları sayılırken hep sonraki maddelerde kendine yer bulsa da aslında kendi içindeki en ufak kusur tüm devleti sarsmaya yeter.

Eğitim öyle bir şeydir ki silah da olur, insanı vezir de yapar ve tabi rezil de… Hepsi sizin tasarruf şeklinize bağlıdır. Ne kadar önem verdiğinizden tutun da ne kadar doğru uygulayabildiğinize kadar.

Eğitime yeterince önem vermezsek yetişen evlatlarımız bozuk sistemin bir çıktısı haline gelir. Öyle ki bu tüm toplumun her parçasını etkiler. Yıkılan binadan tutun da hayvana eziyet eden insana kadar her şey işte bu bozulmuş eğitim sisteminin bir ürünü olur.

Tabi bu bozuk sistemde yetişmiş ve yeni neslin eğiticisi konumuna gelmiş kişilerden bahsetmiyorum bile. Toplumun asıl deprem kaynağından yani…

O yüzden dostlarım bizim için esas olan okumaktır.

Kendimizi yetiştirmektir.

Çağdaş, medeni insanlar olmak için çaba göstermektir.

Saygılı bireyler olmaktır.

Hep üstüne koyarak ilerlemektir.

Belki de böylelikle başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan bu ülkeye layıkıyla sahip çıkmayı başarabiliriz.

 

Ve söyleyeceklerimi Atamın bir sözüyle bitirmek istiyorum:

Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.