lösev
Anasayfa Yazarlar Ümit BAL Yazı Detayı Bu yazı 1551+ kez okundu.
Ümit BAL
Köşe Yazarı
Ümit BAL
 

Ruhunuzu baltalamaktan başka işe yaramaz!

Bugün sizle okumuş öküzlerden bahsedelim dedim. Bunlar kimdir? Ne yapıyorlar? Bu hayatta gayeleri ne? Hepimizin çevresinde var bunlardan ve eminim bahsedince anlayacaksınız ne demek istediğimi… Bazı insanlar vardır dostlarım: Bunlar yüksek mertebelere erişmişlerdir. Başarılı ve nispeten zeki sayılabilecek kişilerdir. Ne bileyim kimisi üniversite sınavında dereceye girmiştir. Kimisi doktora yapmıştır. Kimisi ise yüksek kademeli bir işte çalışmaktadır. Ne var ki tüm bu meziyetlerine rağmen bu insanlarla oturup iki kelam laf konuşamazsınız. Zira kibir gözbebeklerine kadar işlemiştir. Kendi kademelerinden daha aşağıda olan insanları küçük görürler. Sözleri dönüp dolaştırıp ya kendi üstünlüklerine ya da sizin daha aşağıda olan kademenize bağlarlar. Konuşurken, susarken ve neredeyse her işlerinde aynı iğrenç muameleye maruz bırakırlar. Sizin hayalleriniz, hedefleriniz, bunlar doğrultusunda yaptığınız çalışmalar ve başarılar onların zerre umurunda değildir. Eh ne de olsa siz onun başardıklarını başaramadınız ya sizin başarılarınızın, hayallerinizin ne önemi var(!). Bu insanların yanında bunlardan bahsetmeniz ise kendi ruhunuzu baltalamaktan başka bir işe yaramaz zaten. O eninde sonunda yine kendini yüceltecek ve sizi küçük görmekten geri durmayacaktır. İşte biz böyle insanlara okumuş öküz deriz çünkü hayattaki tek meziyeti sınav kağıdı ve meslek ile ölçer bu ahmaklar. İnsanlıktan, mütevazılıktan ve hayatın zaman içinde kişiliğimize kattığı mayadan mahrumdurlar. Toplumda bunlardan bolca var maalesef. Ben bunların bazılarına sanal alemde rastlıyorum. İnanın bana sinirlerimi hoplatmaya yetiyor da artıyor kurdukları8 cümleler… Ya da cümlelerinden dökülen kibir mi demeliyim? Size tavsiyem şudur: Bunları görmemezlikten gelin, duymayın ve çevrenizde böyle biri varsa olabildiğince uzaklaşın. Uzaklaşın ki şu zamanlarda içinizde kalan azıcık yaşam umudunu da sömürmesinler.   Benim söyleyeceklerim bu kadardı dostlarım…  
Ekleme Tarihi: 18 Mayıs 2020 - Pazartesi

Ruhunuzu baltalamaktan başka işe yaramaz!

Bugün sizle okumuş öküzlerden bahsedelim dedim. Bunlar kimdir? Ne yapıyorlar? Bu hayatta gayeleri ne?

Hepimizin çevresinde var bunlardan ve eminim bahsedince anlayacaksınız ne demek istediğimi…

Bazı insanlar vardır dostlarım: Bunlar yüksek mertebelere erişmişlerdir. Başarılı ve nispeten zeki sayılabilecek kişilerdir. Ne bileyim kimisi üniversite sınavında dereceye girmiştir. Kimisi doktora yapmıştır. Kimisi ise yüksek kademeli bir işte çalışmaktadır.

Ne var ki tüm bu meziyetlerine rağmen bu insanlarla oturup iki kelam laf konuşamazsınız. Zira kibir gözbebeklerine kadar işlemiştir. Kendi kademelerinden daha aşağıda olan insanları küçük görürler. Sözleri dönüp dolaştırıp ya kendi üstünlüklerine ya da sizin daha aşağıda olan kademenize bağlarlar.

Konuşurken, susarken ve neredeyse her işlerinde aynı iğrenç muameleye maruz bırakırlar. Sizin hayalleriniz, hedefleriniz, bunlar doğrultusunda yaptığınız çalışmalar ve başarılar onların zerre umurunda değildir. Eh ne de olsa siz onun başardıklarını başaramadınız ya sizin başarılarınızın, hayallerinizin ne önemi var(!). Bu insanların yanında bunlardan bahsetmeniz ise kendi ruhunuzu baltalamaktan başka bir işe yaramaz zaten. O eninde sonunda yine kendini yüceltecek ve sizi küçük görmekten geri durmayacaktır.

İşte biz böyle insanlara okumuş öküz deriz çünkü hayattaki tek meziyeti sınav kağıdı ve meslek ile ölçer bu ahmaklar. İnsanlıktan, mütevazılıktan ve hayatın zaman içinde kişiliğimize kattığı mayadan mahrumdurlar.

Toplumda bunlardan bolca var maalesef. Ben bunların bazılarına sanal alemde rastlıyorum. İnanın bana sinirlerimi hoplatmaya yetiyor da artıyor kurdukları8 cümleler… Ya da cümlelerinden dökülen kibir mi demeliyim?

Size tavsiyem şudur: Bunları görmemezlikten gelin, duymayın ve çevrenizde böyle biri varsa olabildiğince uzaklaşın. Uzaklaşın ki şu zamanlarda içinizde kalan azıcık yaşam umudunu da sömürmesinler.

 

Benim söyleyeceklerim bu kadardı dostlarım…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.