lösev
Tolga KUŞÇU
Köşe Yazarı
Tolga KUŞÇU
 

İŞSİZLİK SORUNU

MERHABA Değerli Okurlar; Günümüzün sıkıntısı işsizlik ve üniversite mezunu gençlerin işsizliği sorunu. O zaman soralım nasıl aşabiliriz? Bu iki sorun köken de tek bir sorun ve meseledir. Neden? Okulların belirli bölümlerin den mezun olan gençlerimiz okul bittiği zaman bir boşluğa düşüyor. Bu süreçten nasıl kurtarırız ve iş olanağı yaratabiliriz. İş verenler de deneyimli personel istiyor. Sorun nasıl çözülmeli? Bir sayısal çözümleme uzmanı olarak önerim. Okullar dan mezun olan gençlerimizi tüm bölümlerin bir arada olduğu iş atölyeleri açalım.Bura da gençlere hem kendi branşların da üretim yaptıralım hen de hayatı idame ettirecek ücret taktimi yapalım. Bu sürecin sonun da gençler hem iş hayatını öğrenmiş olur hemde vizyonları gelişmiş olur. Hem işsizlik sıkıntısını azaltmış oluruz hen de özgüvenli bilinçli mesleğinde deneyim sahibi bireylerin kazanımını sağlamış oluruz. Ülke bazın da ileri hedefler doğrultusun da kendi başına üretebilen nesil meydana gelmiş olur. Bu yazım da kurs yerlerin den bahsetmiyorum. İl ve ilçelerin organize sanayi bölgesin de yapılacak bu yerler. Burası bir fabrika gibi. Hem iç tedarik sağlayıcı olacak hem de ihracata yönelik destek sağlayacak. Bu sayede az zaman da çok yol kat edeceğimizi düşübüyorum.
Ekleme Tarihi: 29 Ocak 2021 - Cuma

İŞSİZLİK SORUNU

MERHABA

Değerli Okurlar;

Günümüzün sıkıntısı işsizlik ve üniversite mezunu gençlerin işsizliği sorunu.

O zaman soralım nasıl aşabiliriz?

Bu iki sorun köken de tek bir sorun ve meseledir.

Neden?

Okulların belirli bölümlerin den mezun olan gençlerimiz okul bittiği zaman bir boşluğa düşüyor. Bu süreçten nasıl kurtarırız ve iş olanağı yaratabiliriz.

İş verenler de deneyimli personel istiyor.

Sorun nasıl çözülmeli?

Bir sayısal çözümleme uzmanı olarak önerim.

Okullar dan mezun olan gençlerimizi tüm bölümlerin bir arada olduğu iş atölyeleri açalım.Bura da gençlere hem kendi branşların da üretim yaptıralım hen de hayatı idame ettirecek ücret taktimi yapalım.

Bu sürecin sonun da gençler hem iş hayatını öğrenmiş olur hemde vizyonları gelişmiş olur.

Hem işsizlik sıkıntısını azaltmış oluruz hen de özgüvenli bilinçli mesleğinde deneyim sahibi bireylerin kazanımını sağlamış oluruz.

Ülke bazın da ileri hedefler doğrultusun da kendi başına üretebilen nesil meydana gelmiş olur.

Bu yazım da kurs yerlerin den bahsetmiyorum.

İl ve ilçelerin organize sanayi bölgesin de yapılacak bu yerler.

Burası bir fabrika gibi.

Hem iç tedarik sağlayıcı olacak hem de ihracata yönelik destek sağlayacak.

Bu sayede az zaman da çok yol kat edeceğimizi düşübüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.