lösev

YÜZYILIN BİTKİSİ MEZİTLİ’DE CAN BULDU

Mezitli (BH) - BLOK HABER | 03.02.2021 - 14:15, Güncelleme: 03.02.2021 - 19:38 4009+ kez okundu.
 

YÜZYILIN BİTKİSİ MEZİTLİ’DE CAN BULDU

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bakımları yapılan ve etrafı çitlerle çevrilen bitki vatandaşların da dikkatini çekiyor.

Ekolojik ve çevre dostu olarak tasarlanan ve her katta oluşturulan teras bahçeleriyle çalışanları iş stresinden uzaklaştıran Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda nesli tükenmekte olan Agave bitkisi koruma altına alındı. Öte yandan bitkiler arasında bulunan muz ağacı da meyve vermeye başladı.   Vatandaşların en iyi şekilde hizmet alabilmesi ve çalışanların işlemlerinin kolaylaşması açısından her ayrıntının düşünüldüğü Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası, her katta bulunan teraslarıyla çalışanlarına ve vatandaşlara rahat nefes alma olanakları sağlıyor. Mimari açıdan her ayrıntının düşünüldüğü ve enerjisinin bir bölümünü kendi üreten binada çeşitli bitkiler yetiştiriliyor. Bu bitkiler arasında bulunan muz ağacı meyve vermeye başladı. Bunun yanında Meksika'ya ve Teksas'ın bazı bölgelerine özgü‘yüzyıl bitkisi’ olarak adlandırılan‘Agave Bitkisi’nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alındı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bakımları yapılan ve etrafı çitlerle çevrilen bitki vatandaşların da dikkatini çekiyor. Her 100 yılda bir defa çiçek açtığı söylenen bitki, dalları ve yapraklarıyla tropikal bir desen ortaya çıkartıyor.   KORUMA ALTINA ALDIK   Mezitli’yi yeşile hâkim bir kent haline getirdiklerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “İlçemizin çeşitli yerlerinde oluşturduğumuz korukların yanında hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde yeşil alanlar oluşturuyoruz. Yeni Hizmet Binamızda bu konuda vatandaşların taktirini topluyor. Her katında bulunan teras bahçeleriyle vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın rahat nefes almalarını sağladık. Terasımızda bulunan bazı bitkiler meyve vermeye başladı. Ayrıca nesli tükenmekte olan ‘AgaveBitkisi’ni de koruma altına aldık. Mezitli’yi yeşilin hâkim olduğu bir kent haline getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bakımları yapılan ve etrafı çitlerle çevrilen bitki vatandaşların da dikkatini çekiyor.

Ekolojik ve çevre dostu olarak tasarlanan ve her katta oluşturulan teras bahçeleriyle çalışanları iş stresinden uzaklaştıran Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda nesli tükenmekte olan Agave bitkisi koruma altına alındı. Öte yandan bitkiler arasında bulunan muz ağacı da meyve vermeye başladı.

 

Vatandaşların en iyi şekilde hizmet alabilmesi ve çalışanların işlemlerinin kolaylaşması açısından her ayrıntının düşünüldüğü Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası, her katta bulunan teraslarıyla çalışanlarına ve vatandaşlara rahat nefes alma olanakları sağlıyor. Mimari açıdan her ayrıntının düşünüldüğü ve enerjisinin bir bölümünü kendi üreten binada çeşitli bitkiler yetiştiriliyor. Bu bitkiler arasında bulunan muz ağacı meyve vermeye başladı. Bunun yanında Meksika'ya ve Teksas'ın bazı bölgelerine özgü‘yüzyıl bitkisi’ olarak adlandırılan‘Agave Bitkisi’nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alındı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bakımları yapılan ve etrafı çitlerle çevrilen bitki vatandaşların da dikkatini çekiyor. Her 100 yılda bir defa çiçek açtığı söylenen bitki, dalları ve yapraklarıyla tropikal bir desen ortaya çıkartıyor.

 

KORUMA ALTINA ALDIK

 

Mezitli’yi yeşile hâkim bir kent haline getirdiklerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,

“İlçemizin çeşitli yerlerinde oluşturduğumuz korukların yanında hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde yeşil alanlar oluşturuyoruz. Yeni Hizmet Binamızda bu konuda vatandaşların taktirini topluyor. Her katında bulunan teras bahçeleriyle vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın rahat nefes almalarını sağladık. Terasımızda bulunan bazı bitkiler meyve vermeye başladı. Ayrıca nesli tükenmekte olan ‘AgaveBitkisi’ni de koruma altına aldık. Mezitli’yi yeşilin hâkim olduğu bir kent haline getirmeye devam edeceğiz”

şeklinde konuştu.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.