14 Ülkeden 500 Sporcu Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışlarında Yelken Açtı

14 ülkeden 500 sporcu, Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları Ulusal Egemenlik Kupası etabında İstanbul’dan Çanakkale’ye doğru yelken açtı. Zorlu mücadele başladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
14 Ülkeden 500 Sporcu Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışlarında Yelken Açtı

Cumhurbaşkanlığı himayesindeki 7. Uluslararası Yat Yarışları’nın Ulusal Egemenlik Kupası etabı, 14 ülkeden 500 sporcunun katılımıyla İstanbul’dan Çanakkale’ye doğru başladı. İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından düzenlenen yarışlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuyla Dolmabahçe’de Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına düzenlenen saygı duruşuyla start aldı. Sporcular, boğaz etabını tamamlayarak Çanakkale’ye doğru yelken açtı.

Yarışlar, üç saatten uzun sürdü. Bu zorlu mücadelede sporcular, rüzgar ve parkur koşullarına karşı stratejik bir performans sergiledi. İstanbul halkı da yelkenlerin bu özel şölenine tanıklık etti.

İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, her etabın kendine has bir ruhu ve hikayesi olduğunu belirtti. Yemlihaoğlu, yarışların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlama amacı taşıdığını ifade etti.

Başkan Yemlihaoğlu, “Cumhurbaşkanlığı 7. Uluslararası Yat Yarışları, sadece bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda Türkiye’nin denizlerdeki gücünü dünyaya gösteren bir prestij vitrini niteliğindedir. Amacımız, bu özel günlerin maneviyatını denizlerdeki mücadelemizle birleştirmek, bayrağımızı uluslararası sularda gururla dalgalandırmak ve bu sporu gelecek nesillere en profesyonel şekilde aktarmaktır” açıklamasında bulundu.

Tarihe Saygı Yarışı Çanakkale’de Devam Ediyor

Yarışlar kapsamında, Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü anısına “Tarihe Saygı Yarışı” da düzenleniyor. Sporcular, Çanakkale’nin zorlu rüzgarına karşı 104 deniz mili boyunca mücadele edecek.

Çanakkale’ye ilk ulaşan ekip, Sahil Güvenlik Kupası’nın sahibi olacak. Yarışçılar, 25 Nisan’da Çanakkale Boğazı’nda mücadeleye devam edecek.

Yarışların Gelecek Etapları ve Kupa Törenleri

Üç gün sürecek zorlu yarışların ardından kazanan ekip, Zafer Kupası’nı alacak. Bu etap, 25 Nisan’da Çanakkale Boğazı’ndaki mücadelelerle son bulacak.

Cumhurbaşkanlığı 7. Uluslararası Yat Yarışları’nın ikinci etabı 19 Mayıs’ta, üçüncü etabı 30 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Final etabı olan Cumhuriyet Kupası ise 29 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda düzenlenecek.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İstanbul’a Kurbanlık Hayvan Girişleri Başladı Denetimler Sürüyor
İstanbul’a Kurbanlık Hayvan Girişleri Başladı Denetimler Sürüyor
Bakan Işıkhan Duyurdu Emekli Kurban Bayramı İkramiyeleri Ödeme Tarihleri Belli Oldu
Bakan Işıkhan Duyurdu Emekli Kurban Bayramı İkramiyeleri Ödeme Tarihleri Belli Oldu
Jerome Powell Fed’de Geçici Başkanlık Görevine Getirildi
Jerome Powell Fed’de Geçici Başkanlık Görevine Getirildi
Sıfır Atık Vakfı Başkanı Ağırbaş İstanbul’u Global Merkez Yapma Hedefini Açıkladı
Sıfır Atık Vakfı Başkanı Ağırbaş İstanbul’u Global Merkez Yapma Hedefini Açıkladı
Hakan Bahçetepe ve Diğer Şüpheliler Hakkında Rüşvet ve Kara Para Aklama Davası
Hakan Bahçetepe ve Diğer Şüpheliler Hakkında Rüşvet ve Kara Para Aklama Davası
Zelenski 3 Günlük Ateşkes Sonrası Rusya’dan Yoğun SİHA Saldırısı Bildirdi
Zelenski 3 Günlük Ateşkes Sonrası Rusya’dan Yoğun SİHA Saldırısı Bildirdi
Haberin Doğru Adresi
Mersin Blok Haber

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Türkiyenin en iyi haber sitesidir.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. İBT Haber Teması