lösev

Altınlar İçin Anne Ve Babasını Katleden Hemşirenin Davası Yeniden Görülecek

Genel 24.02.2020 - 09:03, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3495+ kez okundu.
 

Altınlar İçin Anne Ve Babasını Katleden Hemşirenin Davası Yeniden Görülecek

Mersin'de anne ve babasını altınları için öldüren Seher D.'nin cezası bozuldu, yeniden yargılanacak. Suç; 26 Aralık 2015'te Mersin'in Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar mahallesinde meydana gelmişti. Fethi(57) ve Ayla(55) Korkmaz'ın yakınları kendilerinden haber alamayınca polise bildirmiş, polis gözetimi altında çilingir yardımıyla içeriye girilmişti. Yakınlarını sarsan görüntüyle karşılaşılan olayda Fethi Korkmaz salonda, Ayla Kokmaz ise yatak odasında ölü bulunmuştu. Fethi Korkmaz sarımsak döveceği ile başına aldığı darbeyle Ayla Korkmaz ise eşarpla boğularak öldürülmüştü. Evin içerisindeki dolap ve çekmece karışıklığının ardından yakınlarının ziynet eşyalarının olmadığı yönündeki beyanatı üzerine polis hırsızlık şüphesi üzerinde durmuş olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. [caption id="attachment_19506" align="aligncenter" width="600"] fethi-ayla korkmaz[/caption] 3 çocuğu da şehir dışında  yaşayan Fethi ve Ayla çiftinin cenaze törenleri için Muğla'dan Mersin'e gelen evli ve 2 çocuk annesi kızları Seher D.'yi Polis gözaltına aldı. İfadesi esnasında her şeyi itiraf eden Seher D. engelli çocuğu olduğunu, bu bakımdan masraflarının fazla olduğunu, bankalara çok borçlandığını ve anne-babasından altınları istediğini vermeyince de tartışma esnasında kendini kaybedip önce babasını sarımsak döveceği ile öldürdüğünü ardından mutfakta bulunan annesini yatak odasına çekerek eşarpla boğduğunu, altınları da alıp Muğla'ya geri döndüğünü itiraf etmişti. Seher D.'nin evinde yapılan aramalarda 7 bilezik, 1 altın zincir, 2 yüzük, 1 çeyrek altın bulunmuştu. Seher D. canavarca hisle adam öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'yağma' suçundan da 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Fakat karar sonrası kadının avukatı dosyayı temyiz için Yargıtay'a gönderdi. Seher D.'nin avukatı cinayetin canavarca hisle işlenip işlenmediği konusunda yeterli delil olmadığı ve 'yağma' suçunun da silahla yapıldığı iddia edilerek verildiği gerekçesiyle yargıtaya kararın bozulması için başvuruda bulundu. Dava bozuldu, Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülecek.  
Mersin'de anne ve babasını altınları için öldüren Seher D.'nin cezası bozuldu, yeniden yargılanacak. Suç; 26 Aralık 2015'te Mersin'in Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar mahallesinde meydana gelmişti. Fethi(57) ve Ayla(55) Korkmaz'ın yakınları kendilerinden haber alamayınca polise bildirmiş, polis gözetimi altında çilingir yardımıyla içeriye girilmişti. Yakınlarını sarsan görüntüyle karşılaşılan olayda Fethi Korkmaz salonda, Ayla Kokmaz ise yatak odasında ölü bulunmuştu. Fethi Korkmaz sarımsak döveceği ile başına aldığı darbeyle Ayla Korkmaz ise eşarpla boğularak öldürülmüştü. Evin içerisindeki dolap ve çekmece karışıklığının ardından yakınlarının ziynet eşyalarının olmadığı yönündeki beyanatı üzerine polis hırsızlık şüphesi üzerinde durmuş olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. [caption id="attachment_19506" align="aligncenter" width="600"]fethi-ayla korkmaz fethi-ayla korkmaz[/caption] 3 çocuğu da şehir dışında  yaşayan Fethi ve Ayla çiftinin cenaze törenleri için Muğla'dan Mersin'e gelen evli ve 2 çocuk annesi kızları Seher D.'yi Polis gözaltına aldı. İfadesi esnasında her şeyi itiraf eden Seher D. engelli çocuğu olduğunu, bu bakımdan masraflarının fazla olduğunu, bankalara çok borçlandığını ve anne-babasından altınları istediğini vermeyince de tartışma esnasında kendini kaybedip önce babasını sarımsak döveceği ile öldürdüğünü ardından mutfakta bulunan annesini yatak odasına çekerek eşarpla boğduğunu, altınları da alıp Muğla'ya geri döndüğünü itiraf etmişti. Seher D.'nin evinde yapılan aramalarda 7 bilezik, 1 altın zincir, 2 yüzük, 1 çeyrek altın bulunmuştu. Seher D. canavarca hisle adam öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'yağma' suçundan da 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Fakat karar sonrası kadının avukatı dosyayı temyiz için Yargıtay'a gönderdi. Seher D.'nin avukatı cinayetin canavarca hisle işlenip işlenmediği konusunda yeterli delil olmadığı ve 'yağma' suçunun da silahla yapıldığı iddia edilerek verildiği gerekçesiyle yargıtaya kararın bozulması için başvuruda bulundu. Dava bozuldu, Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülecek.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.