lösev

MESKİ, Gülnar'da Daha İyi ve Hızlı Hizmet İçin 24 Saat Görevde

Genel 16.06.2020 - 10:49, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3961+ kez okundu.
 

MESKİ, Gülnar'da Daha İyi ve Hızlı Hizmet İçin 24 Saat Görevde

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Mersin Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MESKİ)'de stratejik bir karar alınarak 24 Saat Bazlı hizmet anlayışına geçti MESKİ’nin arıza bakım ve hizmet anlayışı için 24 saat kesintisiz hizmet projesinin ilk adımını 2 ay önce Gülnar'da devreye soktu. [caption id="attachment_25618" align="alignnone" width="1000"] MESKI CALISMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR[/caption] Bu proje çerçevesinde MESKİ tarafından tespit edilen ve vatandaşlardan gelen altyapı talepleri doğrultusunda Mersin İli, Gülnar İlçesi’nde bulunan toplam 50 mahallede mevcut, yeni yapılacak ve yenilenmesi gereken içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve abone bağlantılarının döşenmesi işleri yüklenici firma tarafından yapılması planlanmıştır. MESKİ'nin ihaleye çıkış amacı  işletme yetkililerinden alınan açıklamaya göre : '' “Mersin İli Gülnar-Mut İlçeleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hatlarının Onarım ve Yenilenme İnşaatı” işi kapsamında temel dolgu malzemesi, HDPE boru ve ek parçaları, vana, fittings malzemeleri, HDPE koruge boru ve ek parçaları, prefabrik muayene baca malzemeleri ve benzeri malzemelerin kullanılması sağlanarak 24 saat çalışma esasına göre, arızalanan kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatlarının yüklenici tarafından hazırda bulundurulan ekipler vasıtasıyla tespit edilen ve vatandaşlarımızdan gelen altyapı talepleri hızla çözüme kavuşturularak kesintisiz içme suyu ve kanalizasyon hizmeti verilmesi sağlanmıştır. Ayrıca yine bu kapsamda içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon arızaları ve vidanjör hizmetlerinin de vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde verilmesi amaçlanmıştır.'' 24 Saat Kesintisiz hizmet anlayışı ile çalışan MESKİ'nin  bu iki aylık değerlendirme sonuçlarına göre hem vatandaş hemde MESKİ için rakamsal verimlilik açısından artı değer yarattığı belirlenmiştir. Buna göre : [caption id="attachment_25621" align="alignnone" width="871"] MESKI IS AKIS TABLOSU[/caption] Son bir yıl içerisinde 25 adet depo bakım onarımı yapılmış iken, İhale yapıldıktan sonra iki ay içerisinde 15 adet depo bakım onarımı yapılmıştır. Son bir yıl içerisinde 12.100 metre içme suyu hattı döşenmiş iken, İhale yapıldıktan sonra iki ay içerisinde 11.500 metre içme suyu hattı döşemesi yapılmıştır. Son bir yıl içerisinde 1.503 adet içme suyu arızasına müdahale yapılmış iken, İhale yapıldıktan sonra iki ay içerisinde 436 adet içme suyu arızasına müdahale yapılmıştır. Son bir yıl içerisinde 2.026 adet vidanjör kuyu çekimi yapılmış iken, İhale yapıldıktan sonra iki ay içerisinde 906 adet vidanjör kuyu çekimi yapılmıştır.
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Mersin Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MESKİ)'de stratejik bir karar alınarak 24 Saat Bazlı hizmet anlayışına geçti MESKİ’nin arıza bakım ve hizmet anlayışı için 24 saat kesintisiz hizmet projesinin ilk adımını 2 ay önce Gülnar'da devreye soktu. [caption id="attachment_25618" align="alignnone" width="1000"]MESKI CALISMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR MESKI CALISMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR[/caption] Bu proje çerçevesinde MESKİ tarafından tespit edilen ve vatandaşlardan gelen altyapı talepleri doğrultusunda Mersin İli, Gülnar İlçesi’nde bulunan toplam 50 mahallede mevcut, yeni yapılacak ve yenilenmesi gereken içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve abone bağlantılarının döşenmesi işleri yüklenici firma tarafından yapılması planlanmıştır. MESKİ'nin ihaleye çıkış amacı  işletme yetkililerinden alınan açıklamaya göre :
'' “Mersin İli Gülnar-Mut İlçeleri İçme suyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hatlarının Onarım ve Yenilenme İnşaatı” işi kapsamında temel dolgu malzemesi, HDPE boru ve ek parçaları, vana, fittings malzemeleri, HDPE koruge boru ve ek parçaları, prefabrik muayene baca malzemeleri ve benzeri malzemelerin kullanılması sağlanarak 24 saat çalışma esasına göre, arızalanan kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatlarının yüklenici tarafından hazırda bulundurulan ekipler vasıtasıyla tespit edilen ve vatandaşlarımızdan gelen altyapı talepleri hızla çözüme kavuşturularak kesintisiz içme suyu ve kanalizasyon hizmeti verilmesi sağlanmıştır. Ayrıca yine bu kapsamda içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon arızaları ve vidanjör hizmetlerinin de vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde verilmesi amaçlanmıştır.''
24 Saat Kesintisiz hizmet anlayışı ile çalışan MESKİ'nin  bu iki aylık değerlendirme sonuçlarına göre hem vatandaş hemde MESKİ için rakamsal verimlilik açısından artı değer yarattığı belirlenmiştir. Buna göre : [caption id="attachment_25621" align="alignnone" width="871"]MESKI IS AKIS TABLOSU MESKI IS AKIS TABLOSU[/caption]
  1. Son bir yıl içerisinde 25 adet depo bakım onarımı yapılmış iken,
İhale yapıldıktan sonra iki ay içerisinde 15 adet depo bakım onarımı yapılmıştır.
  1. Son bir yıl içerisinde 12.100 metre içme suyu hattı döşenmiş iken,
İhale yapıldıktan sonra iki ay içerisinde 11.500 metre içme suyu hattı döşemesi yapılmıştır.
  1. Son bir yıl içerisinde 1.503 adet içme suyu arızasına müdahale yapılmış iken,
İhale yapıldıktan sonra iki ay içerisinde 436 adet içme suyu arızasına müdahale yapılmıştır.
  1. Son bir yıl içerisinde 2.026 adet vidanjör kuyu çekimi yapılmış iken,
İhale yapıldıktan sonra iki ay içerisinde 906 adet vidanjör kuyu çekimi yapılmıştır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.