lösev

TARSUS’TA TARIM İŞÇİLERİNİN YÖVMİYESİ 100 TL OLDU

Genel (BH) - BLOK HABER | 08.01.2021 - 11:19, Güncelleme: 08.01.2021 - 12:14 4072+ kez okundu.
 

TARSUS’TA TARIM İŞÇİLERİNİN YÖVMİYESİ 100 TL OLDU

TARSUS’TA TARIM İŞÇİLERİNİN YÖVMİYESİ 100 TL OLDU

Tarsus’ta tarım işçilerinin 2021 yılı günlük yevmiye ücreti elcilik dahil 100 lira olarak belirlendi. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği Başkanı Cumali Erbay bir araya gelerek içinde bulunulan pandemi sürecinin de göz önünde bulundurulduğu dikkate alınarak geçen yıl elci ücreti de dahil 80 lira olan tarım işçisi yevmiyesinin 100 liraya çıkarıldığını açıkladı. Yapılan ortak açıklamada, “Tarsus Ziraat Odası Yönetim Kurulunun kararı gereğince 2021 yılı çalışma mevsimi başladığından tarım işçilerinin 1 günlük yevmiyesi elcilik dahil 100 liradır. Koronavirüs salgını nedeniyle araç ile gidiş gelişlerde, tarlada çalışırken işçilerin sosyal mesafelerinin korunmasına özen gösterilmelidir. Saat 10.oo’da ve 14.oo’de 15 dakika mola ve ayrıca 1 saat öğle yemeği, yemek hariç işçiler net 7 buçuk saat çalışmak zorundadır. Bu karar 31 aralık 2021 tarihine kadar geçerlidir.” denildi
TARSUS’TA TARIM İŞÇİLERİNİN YÖVMİYESİ 100 TL OLDU

Tarsus’ta tarım işçilerinin 2021 yılı günlük

yevmiye ücreti elcilik dahil 100 lira olarak

belirlendi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı ve Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği Başkanı Cumali Erbay bir araya gelerek içinde bulunulan pandemi sürecinin de göz önünde bulundurulduğu dikkate alınarak geçen yıl elci ücreti de dahil 80 lira olan tarım işçisi yevmiyesinin 100 liraya çıkarıldığını açıkladı.

Yapılan ortak açıklamada, “ Tarsus Ziraat Odası Yönetim Kurulunun kararı gereğince 2021 yılı çalışma mevsimi başladığından tarım işçilerinin 1 günlük yevmiyesi elcilik dahil 100 liradır. Koronavirüs salgını nedeniyle araç ile gidiş gelişlerde, tarlada çalışırken işçilerin sosyal mesafelerinin korunmasına özen gösterilmelidir. Saat 10.oo’da ve 14.oo’de 15 dakika mola ve ayrıca 1 saat öğle yemeği, yemek hariç işçiler net 7 buçuk saat çalışmak zorundadır.

Bu karar 31 aralık 2021 tarihine kadar geçerlidir.” denildi

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.