lösev
Eda YÜKSEL
Köşe Yazarı
Eda YÜKSEL
 

Hiçbir merdiveniniz olmasa da kendi başınıza tırmanın

HİÇBİR MERDİVENİNİZ OLMASA DA KENDİ BAŞINIZA TIRMANIN “Kendime bir yer bulamıyorum. Kendime bir yer Kaçıyorum Sevecen davrananlardan Uzaklaşıyorum. Bulmaya çalışmayın beni Tuhaf ve acıklı bir öfkeyle gülümsüyorum. Hayatın yanık izleri Bedenimde Ruhumda Ve dilimde Sizler dilimde yokmuş gibi bakıyorsunuz Bir şarkıcının sahneye çıkmasını bekler gibi “Hayat aslında çok güzel” Demekten başka sizler ne yaptınız?   Beni ihtiyar bir adamın Kuru ekmeğinde Köleler tanır İşçiler sizler Buğusu üstünde tüten Acımasız yağmurlarda ıslananlar Sizleri tanıdım Sizleri babamın yüzünde tanıdım Sizleri sevdiklerimin Çöp vadisinde Hayal kırıklıklarında tanıdım   Uzaktılar bizlere Ne kadar çok uzaktılar Oysaki her birimizi tanıyorlardı Çünkü hayatın anlamı bunu gerektirmeliydi. Sizler mahcupsunuz Sizler tedirgin Hep bir vaat Hep bir zaman Hep bir birliktelik   Güneşin ellerinde büyüdük Yağmur damlalarında Çünkü nasılsa Ömrüm yalnız kendisine layık…”      Hiçbir merdiveniniz olmasa da kendi başınıza tırmanın; çünkü yağ ve bal damlayan ağızları sevmem, uçurumdur o sözler: Talihten yoksun sarı yaprağınızı yeşillendireceklerini berrak ve yıldızlı gözlerle dinlersiniz. Ah! ne kadar isterdim elimin kuvveti yetse de sizleri yağ ve bal damlayan ağızlardan uzak tutabilseydim. Çünkü bu işler nutuk atmakla ya da nutuk dağıtmakla olmaz.  
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2020 - Çarşamba

Hiçbir merdiveniniz olmasa da kendi başınıza tırmanın

HİÇBİR MERDİVENİNİZ OLMASA DA KENDİ BAŞINIZA TIRMANIN

“Kendime bir yer bulamıyorum.

Kendime bir yer

Kaçıyorum

Sevecen davrananlardan

Uzaklaşıyorum.

Bulmaya çalışmayın beni

Tuhaf ve acıklı bir öfkeyle gülümsüyorum.

Hayatın yanık izleri

Bedenimde

Ruhumda

Ve dilimde

Sizler dilimde yokmuş gibi bakıyorsunuz

Bir şarkıcının sahneye çıkmasını bekler gibi

“Hayat aslında çok güzel”

Demekten başka sizler ne yaptınız?

 

Beni ihtiyar bir adamın

Kuru ekmeğinde

Köleler tanır

İşçiler sizler

Buğusu üstünde tüten

Acımasız yağmurlarda ıslananlar

Sizleri tanıdım

Sizleri babamın yüzünde tanıdım

Sizleri sevdiklerimin

Çöp vadisinde

Hayal kırıklıklarında tanıdım

 

Uzaktılar bizlere

Ne kadar çok uzaktılar

Oysaki her birimizi tanıyorlardı

Çünkü hayatın anlamı bunu gerektirmeliydi.

Sizler mahcupsunuz

Sizler tedirgin

Hep bir vaat

Hep bir zaman

Hep bir birliktelik

 

Güneşin ellerinde büyüdük

Yağmur damlalarında

Çünkü nasılsa

Ömrüm yalnız kendisine layık…”

     Hiçbir merdiveniniz olmasa da kendi başınıza tırmanın; çünkü yağ ve bal damlayan ağızları sevmem, uçurumdur o sözler: Talihten yoksun sarı yaprağınızı yeşillendireceklerini berrak ve yıldızlı gözlerle dinlersiniz. Ah! ne kadar isterdim elimin kuvveti yetse de sizleri yağ ve bal damlayan ağızlardan uzak tutabilseydim. Çünkü bu işler nutuk atmakla ya da nutuk dağıtmakla olmaz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.