lösev
Eda YÜKSEL
Köşe Yazarı
Eda YÜKSEL
 

Kime niyet kime hizmet

KİME NİYET KİME HİZMET Köklü bir tarih, başarılarla dolu yetişen sayısız öğrenci... Yay şeklinde tasarlanmış, iç tasarımında mekân görüntüsü estetikliğiyle ayrı bir güzelliği olan koridorun sonunda farklı umutlarla yukarıya çıkan merdivenleri ve denizin size gülümsemesi… 1940’lı yılların başında Akşam Sanat Okulu olarak kurulan tarihi Kız Meslek Lisesi depreme karşı dayanıksız olduğu söylenip katlı otopark yapılması isteniyor. Bir yıkım önerisi ile karşı karşıyayız.  Binanın Zonguldak’a ne kadar hizmet verdiğinin yıkılmazsa daha da ne kadar hizmet verebileceğinin farkında mıyız? Dikiş kursları yanında birçok mesleği de içinde bulunduran bir okul. Ülkece yaşadığımız zorlu süreçte virüs sebebiyle gönüllü olarak maske üretimine katılmış, bu hususta da Zonguldak halkına katkıda bulunmuştur Eğitime ne kadar katkı sağladığını biliyor muyuz? Özellikle alt ve orta gelirli öğrencilerin daha çok geldiği bir okul olması ile ön plana çıkan okulun yetiştirdiği öğrencilerin birçoğunun kendi illerinde fabrika ve çeşitli kurumlarda hizmet verdiğini biliyoruz. Yine birçok buradan mezun olan öğrencilerin il dışında çeşitli fabrika ve kurumlarda çalıştığını göz önünde bulundurursak nitelikli donanımlı insan yetiştirme açısından ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Bu okulda yetişen öğrenciler bilirler ki kadının iş hayatına atılması, belgesini alması, kendi ayakları üzerinde durması anlamını taşıyacak. Buradan yeni mezun olan öğrencilerimizde zaten işsizliğin olduğu hasbelkader birçoğumuzun iş bulduğu ya da bulamadığı Zonguldak şehrimizde kendi dükkânlarını açabilecek veyahut iş yerlerine çalışmak için başvuru yapabilecek. En azından biliyoruz ki yapabilecekleri bir meslek olacak ellerinde. Binanın yıkılmasının duyulmasının ardında duyarlı vatandaşlarımızın çoğunluğu ise bu duruma kime niyet kime hizmet diye tepkisini göstermeye başladı. Bir pilot okul olmuş kendini yenileyen, gelişime açık, çeşitli etkinlerle Zonguldak’ın sesi olmuştur. Yurt dışı projeleri yapmış, sürekli çalışan katkıda bulunan bir okul, bir bina, şimdi bu binanın yıkılması ve katlı otopark yapılmak istenmesi sizce de Zonguldak halkı olarak üzücü bir durum değil mi? Tarihi binanın yıkımı ile vicdan yükümüz ağırlaşmayacak mı?
Ekleme Tarihi: 07 Temmuz 2020 - Salı

Kime niyet kime hizmet

KİME NİYET KİME HİZMET

Köklü bir tarih, başarılarla dolu yetişen sayısız öğrenci... Yay şeklinde tasarlanmış, iç tasarımında mekân görüntüsü estetikliğiyle ayrı bir güzelliği olan koridorun sonunda farklı umutlarla yukarıya çıkan merdivenleri ve denizin size gülümsemesi…

1940’lı yılların başında Akşam Sanat Okulu olarak kurulan tarihi Kız Meslek Lisesi depreme karşı dayanıksız olduğu söylenip katlı otopark yapılması isteniyor. Bir yıkım önerisi ile karşı karşıyayız.  Binanın Zonguldak’a ne kadar hizmet verdiğinin yıkılmazsa daha da ne kadar hizmet verebileceğinin farkında mıyız? Dikiş kursları yanında birçok mesleği de içinde bulunduran bir okul. Ülkece yaşadığımız zorlu süreçte virüs sebebiyle gönüllü olarak maske üretimine katılmış, bu hususta da Zonguldak halkına katkıda bulunmuştur Eğitime ne kadar katkı sağladığını biliyor muyuz? Özellikle alt ve orta gelirli öğrencilerin daha çok geldiği bir okul olması ile ön plana çıkan okulun yetiştirdiği öğrencilerin birçoğunun kendi illerinde fabrika ve çeşitli kurumlarda hizmet verdiğini biliyoruz. Yine birçok buradan mezun olan öğrencilerin il dışında çeşitli fabrika ve kurumlarda çalıştığını göz önünde bulundurursak nitelikli donanımlı insan yetiştirme açısından ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Bu okulda yetişen öğrenciler bilirler ki kadının iş hayatına atılması, belgesini alması, kendi ayakları üzerinde durması anlamını taşıyacak. Buradan yeni mezun olan öğrencilerimizde zaten işsizliğin olduğu hasbelkader birçoğumuzun iş bulduğu ya da bulamadığı Zonguldak şehrimizde kendi dükkânlarını açabilecek veyahut iş yerlerine çalışmak için başvuru yapabilecek. En azından biliyoruz ki yapabilecekleri bir meslek olacak ellerinde. Binanın yıkılmasının duyulmasının ardında duyarlı vatandaşlarımızın çoğunluğu ise bu duruma kime niyet kime hizmet diye tepkisini göstermeye başladı. Bir pilot okul olmuş kendini yenileyen, gelişime açık, çeşitli etkinlerle Zonguldak’ın sesi olmuştur. Yurt dışı projeleri yapmış, sürekli çalışan katkıda bulunan bir okul, bir bina, şimdi bu binanın yıkılması ve katlı otopark yapılmak istenmesi sizce de Zonguldak halkı olarak üzücü bir durum değil mi? Tarihi binanın yıkımı ile vicdan yükümüz ağırlaşmayacak mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.