lösev
Eda YÜKSEL
Köşe Yazarı
Eda YÜKSEL
 

Milletlerin umut kaynağı olmuştur!

Denizler sakinleşip özlemini dinleyince, güneşte parlayan sarı saçlarını ve mavi gözlerini, seni andık mavinin bin bir ara rengiyle. Bıraktığın cennet ülkemin her bir köşesinde seni andık yetmeyecek dizelerimizle.   Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Türk Milleti ateşten gömleği giymişti. Tarih sahnesinden silinmek ile karşı karşıyaydık. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yurdumuz düşmanlar tarafından paylaşılmıştı. Bize yalnız Ankara ve çevresindeki bazı iller kalmıştı. Bu sırada Atatürk: ’’Türk yurdu bölünmez bir bütündür.’’ diye harekete geçti. 19 Mayıs 1919’da yurdu düşmandan temizlemek için Samsun'a çıktı. Oradan Amasya'ya, Erzurum'a, Sivas’a giderek Ulusal Kurtuluş Savaşı hazırlıklarına başladı. Yaptığı savaşlarda düşman, milletin azim ve kararlığıyla yenilgilere uğratıldı. 29 Ekim 1923’de Cumhuriyeti ilan etti. Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “Milli Egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğunu resmileştirmişti.19 Mayıs ‘’Ulusal Egemenliğin’’ başlangıç günüdür. Ayrıca, Mustafa Kemal yalnız bizim değil, acı çeken haksızlığa uğrayan bütün milletlerin umut kaynağı olmuştur.   Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Mustafa Kemal Atatürk: “Gençler cesaretimizi takviye ve idame ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve bilgi ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en kıymetli örneği olacaksınız."19 Mayıs, gençlik demektir. Gençlik ise gelecek demektir Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.   Turgut UYAR:   Ben, Atatürk'üm öldüm - demiştim zaten - İşte nutkumu da baştan sona okudum. Öldüm ama gözüm arkada değil Kitabım bir uzun bir güzel oldu Hem ne iyi ettim, ne iyi ettim de efendiler - Sonunda "EY TÜRK GENÇLİĞİ" dedim.   Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Senin rehberliğinde çağdaşlığa, uygarlığa, bize gösterdiğin hedeflere, aklın ve bilimin ışığına kavuşacağız. Eserlerinin temel taşıyız.   Kutlu olsun her bir toprağı cennet ülkemin doğum günü. Kutlu olsun doğum günün, kutlu olsun ATAM.
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2020 - Salı

Milletlerin umut kaynağı olmuştur!

Denizler sakinleşip özlemini dinleyince, güneşte parlayan sarı saçlarını ve mavi gözlerini, seni andık mavinin bin bir ara rengiyle. Bıraktığın cennet ülkemin her bir köşesinde seni andık yetmeyecek dizelerimizle.

 

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Türk Milleti ateşten gömleği giymişti. Tarih sahnesinden silinmek ile karşı karşıyaydık.

Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yurdumuz düşmanlar tarafından paylaşılmıştı. Bize yalnız Ankara ve çevresindeki bazı iller kalmıştı. Bu sırada Atatürk: ’’Türk yurdu bölünmez bir bütündür.’’ diye harekete geçti. 19 Mayıs 1919’da yurdu düşmandan temizlemek için Samsun'a çıktı. Oradan Amasya'ya, Erzurum'a, Sivas’a giderek Ulusal Kurtuluş Savaşı hazırlıklarına başladı. Yaptığı savaşlarda düşman, milletin azim ve kararlığıyla yenilgilere uğratıldı. 29 Ekim 1923’de Cumhuriyeti ilan etti. Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “Milli Egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğunu resmileştirmişti.19 Mayıs ‘’Ulusal Egemenliğin’’ başlangıç günüdür. Ayrıca, Mustafa Kemal yalnız bizim değil, acı çeken haksızlığa uğrayan bütün milletlerin umut kaynağı olmuştur.

 

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Mustafa Kemal Atatürk: “Gençler cesaretimizi takviye ve idame ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve bilgi ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en kıymetli örneği olacaksınız."19 Mayıs, gençlik demektir. Gençlik ise gelecek demektir Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

 

Turgut UYAR:

 

Ben, Atatürk'üm öldüm - demiştim zaten -
İşte nutkumu da baştan sona okudum.
Öldüm ama gözüm arkada değil
Kitabım bir uzun bir güzel oldu
Hem ne iyi ettim, ne iyi ettim de efendiler
- Sonunda "EY TÜRK GENÇLİĞİ" dedim.

 

Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Senin rehberliğinde çağdaşlığa, uygarlığa, bize gösterdiğin hedeflere, aklın ve bilimin ışığına kavuşacağız. Eserlerinin temel taşıyız.

 

Kutlu olsun her bir toprağı cennet ülkemin doğum günü.

Kutlu olsun doğum günün, kutlu olsun ATAM.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.