lösev
Eda YÜKSEL
Köşe Yazarı
Eda YÜKSEL
 

Satranç tahtasında piyon!

SATRANÇ TAHTASINDA PİYON Birçok öğretmenlik adı var şimdilerde. Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen. Yok mu artıran? Aranıyorsa benden de öğretmenliğe bir isim önerisi gelebilir.   Salgın Covid 19 virüsü sebebiyle YKS ve AYT de ÖSYM görevlendirecek öğretmen bulamıyor. Hem sosyal mesafe kuralı, hem de kadrolu öğretmenler bu sınavlarda görev almak istemiyor. Tabi ki! Bu durumda görev kime düşüyor?  Ücretli olarak görev alan daha önce ÖSYM de sınavlarda görevlendirmeyen ücretli öğretmenlerimize. Sanrım her birimiz de jokeriz. Edebiyat öğretmeni, Özel Eğitim öğretmeni olarak görev yapıyor. Sınıf öğretmeni, Matematik öğretmeni olarak görev yapıyor. Satranç tahtasında piyonuz. Tabi!  Espri ile karışık söylüyorum, savaş çıksa hani ücretli öğretmenler gönderilecek. Ücretli öğretmenler zaten ek ders karşılığını virüs sebebiyle zor aldı. Bu durumda da gönüllü olarak her biri alacakları sınav oturum ücretini düşünerek başvurunun üzerine çöktü. İnternet çöktü. Bilgisayarlar kitlendi. Başvuruyu yapamayanlar Ankara ÖSYM çağrı merkezinde başvuru sorunlarını gidermek için dakikalarca sıra bekledi. Sonrasında başvurular e devletten açıldı ki ücretli öğretmenlerin sorunları giderildi. Ücretli öğretmenlerin sayısı da az değil ki! Şimdi size şunu sormak istiyorum ne olacak bu ücretli öğretmenlerimizin hali? Hemen şunu da ekleyelim, Hüseyin Kâğıt ağabeyimizin şarkısında ufak bir değişiklik yaparak: ‘’ Geceler boyunca hep KPSS çalıştım,  Hep Allah’a dua ettim, Olmadı yine de çalıştım, Bir gün olsun mülakata gidemedim. Söyleyin dostlar çektiğim neydi?  Kader de gülecekmiş ne zaman ne zaman? Atanacakmışım mutlu olacakmışım, Haklarımız bize verilecekmiş, Koşullarımız iyileştirecekmiş,  Kim bilir ne zaman ne zaman?’’
Ekleme Tarihi: 17 Mayıs 2020 - Pazar

Satranç tahtasında piyon!

SATRANÇ TAHTASINDA PİYON

Birçok öğretmenlik adı var şimdilerde. Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen.

Yok mu artıran? Aranıyorsa benden de öğretmenliğe bir isim önerisi gelebilir.

 

Salgın Covid 19 virüsü sebebiyle YKS ve AYT de ÖSYM görevlendirecek öğretmen bulamıyor. Hem sosyal mesafe kuralı, hem de kadrolu öğretmenler bu sınavlarda görev almak istemiyor. Tabi ki! Bu durumda görev kime düşüyor?  Ücretli olarak görev alan daha önce ÖSYM de sınavlarda görevlendirmeyen ücretli öğretmenlerimize.

Sanrım her birimiz de jokeriz. Edebiyat öğretmeni, Özel Eğitim öğretmeni olarak görev yapıyor. Sınıf öğretmeni, Matematik öğretmeni olarak görev yapıyor. Satranç tahtasında piyonuz. Tabi!  Espri ile karışık söylüyorum, savaş çıksa hani ücretli öğretmenler gönderilecek. Ücretli öğretmenler zaten ek ders karşılığını virüs sebebiyle zor aldı. Bu durumda da gönüllü olarak her biri alacakları sınav oturum ücretini düşünerek başvurunun üzerine çöktü. İnternet çöktü. Bilgisayarlar kitlendi. Başvuruyu yapamayanlar Ankara ÖSYM çağrı merkezinde başvuru sorunlarını gidermek için dakikalarca sıra bekledi. Sonrasında başvurular e devletten açıldı ki ücretli öğretmenlerin sorunları giderildi. Ücretli öğretmenlerin sayısı da az değil ki! Şimdi size şunu sormak istiyorum ne olacak bu ücretli öğretmenlerimizin hali?

Hemen şunu da ekleyelim, Hüseyin Kâğıt ağabeyimizin şarkısında ufak bir değişiklik yaparak:

‘’ Geceler boyunca hep KPSS çalıştım,

 Hep Allah’a dua ettim,

Olmadı yine de çalıştım,

Bir gün olsun mülakata gidemedim.

Söyleyin dostlar çektiğim neydi? 

Kader de gülecekmiş ne zaman ne zaman?

Atanacakmışım mutlu olacakmışım,

Haklarımız bize verilecekmiş,

Koşullarımız iyileştirecekmiş,

 Kim bilir ne zaman ne zaman?’’

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.