lösev
Eda YÜKSEL
Köşe Yazarı
Eda YÜKSEL
 

Dünya burası adı: Sefalet

DÜNYA BURASI ADI: SELAFET ‘’Bulut bulut üstüne amman amman of Bulut yağmur üstüne ömrüm belalım amman’’ Gün geliyor yaşanılan aynı afetlerden ders çıkaramıyoruz. Dere yataklarının yakınlarına yapılan evler, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, doğa tahribatları buna benzer birçok nedenler ile hem canlarımız gidiyor hem de maddi olarak çok fazla hasara uğruyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar ağır oluyor. Hayat bu her an bir doğal afet ile karşı karşıya kalmamız mümkün. Peki, bizler bu doğal afetler karşısında ne kadar hazırlık gösteriyoruz?  Ne denli hazırız? Hatırlanacağı üzerine Çaycuma’da yağışın fazla olması sebebiyle suyun debisinin yükselmesi köprünün ayağını çökertmiş köprünün belirli bir kısmının yıkılmasına sebebiyet vermişti. Yıkılan köprü sonrası çok sayıda vatandaşımız hayatını yitirmişti. Tehlike arz eden durumlar önceden tespit edilemez mi? Şu gerçek ki ne kadar önlemini alsak da yine de doğal afetler kaçınılmaz. Ancak öncesinde alınan tedbirler ise can ve mal kayıplarının önüne geçecektir. Giresun’da ve bugün yine hatırladığımız Çaycuma’da köprü faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. NE EDEM ÖLÜM Acı çığlıklar artıkça Açıldı gökyüzü kapıları Yel esti, tufan koptu Nuh’a doğru yol alındı Ne edem ölüm  Yaslı ummanı Seni yokladı Hüzünlü bir tütsü Ne edem ey ölüm! Yaslı ummanı.  
Ekleme Tarihi: 25 Ağustos 2020 - Salı

Dünya burası adı: Sefalet

DÜNYA BURASI ADI: SELAFET
‘’Bulut bulut üstüne amman amman of
Bulut yağmur üstüne ömrüm belalım amman’’
Gün geliyor yaşanılan aynı afetlerden ders çıkaramıyoruz. Dere yataklarının yakınlarına yapılan evler, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, doğa tahribatları buna benzer birçok nedenler ile hem canlarımız gidiyor hem de maddi olarak çok fazla hasara uğruyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar ağır oluyor. Hayat bu her an bir doğal afet ile karşı karşıya kalmamız mümkün. Peki, bizler bu doğal afetler karşısında ne kadar hazırlık gösteriyoruz?  Ne denli hazırız?
Hatırlanacağı üzerine Çaycuma’da yağışın fazla olması sebebiyle suyun debisinin yükselmesi köprünün ayağını çökertmiş köprünün belirli bir kısmının yıkılmasına sebebiyet vermişti. Yıkılan köprü sonrası çok sayıda vatandaşımız hayatını yitirmişti. Tehlike arz eden durumlar önceden tespit edilemez mi? Şu gerçek ki ne kadar önlemini alsak da yine de doğal afetler kaçınılmaz. Ancak öncesinde alınan tedbirler ise can ve mal kayıplarının önüne geçecektir. Giresun’da ve bugün yine hatırladığımız Çaycuma’da köprü faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.
NE EDEM ÖLÜM
Acı çığlıklar artıkça
Açıldı gökyüzü kapıları
Yel esti, tufan koptu
Nuh’a doğru yol alındı
Ne edem ölüm 
Yaslı ummanı
Seni yokladı
Hüzünlü bir tütsü
Ne edem ey ölüm!
Yaslı ummanı.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.