lösev
Eda YÜKSEL
Köşe Yazarı
Eda YÜKSEL
 

Kuzuların sessizliği

KUZULARIN SESSİZLİĞİ Öğrenciler; öğretmenler, sözleşmeli öğretmenler, ücretli öğretmenler, kantinciler, servisçiler, çile çekenler dört gözle bekleyen veliler okullar ne zaman açılıyor? Biz açtık, isteyen göndersin isteyen göndermesin diyenler… Okullar 21 Eylül’de okul öncesi ve 1.sınıflar olmak üzere ilk hafta bir gün, sonraki hafta 2 gün, diğer günler çok uzaktan eğitimler ile devam edecek. 21 Eylül’ün ardından 3 hafta sonra tekrardan yeniden değerlendirmeye alınıp açılıp açılmamaya karar verilecek. Kafası karışmayanlar kafası karışanlara anlatabilir. Bir de şu durum var; okullar her il ve ilçelerde farklı zamanlarda açılabilir. Yüz yüze eğitimde sınıf mevcutları azalacak, okullarda kalış süresi azalacak. Dünyaca, ülkece çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Belirsizlik durumunu artarak görüyoruz. Bu süreçte en çok da kuzularımızın sessizliği öne çıkıyor. Veli izin verirse öğrenci okula gidecek, vermezse öğrenci uzaktan eğitim ile devam edecek. Çocuklarımızın uzaktan eğitimde en çok zorlandığı dersler arasında kuşkusuz matematik dersi başı çekmekte. Peki, uzaktan eğitim de başarılı mıyız? Kimi başarılı olduğumuzu iddia etse de kimisi de başarısız olduğumuzu iddia etmektedir. Bu konuda da tam anlamıyla bir muamma yaşamaktayız. Eski okul günlerini, maskesiz dolaştığımız günleri ne kadar özler olduk. Kalbine sürgün olmuş dünya, kendiyle yeniden tanışmak adına, yeni zamanlar nerede başlar, cıvıltılı okul bahçedeki kuş seslerine tanık ağaç dallarıyla 18 milyon öğrenci 1 milyon öğretmen ile bin denizden su getirerek kendini nasıl temizler dünya yenilik açlığıyla? Dünya yine de bir şey hatırlattı bize sevgi… Kuzularımızın seslerini duyacağımız güzel günlere.
Ekleme Tarihi: 17 Eylül 2020 - Perşembe

Kuzuların sessizliği

KUZULARIN SESSİZLİĞİ

Öğrenciler; öğretmenler, sözleşmeli öğretmenler, ücretli öğretmenler, kantinciler, servisçiler, çile çekenler dört gözle bekleyen veliler okullar ne zaman açılıyor? Biz açtık, isteyen göndersin isteyen göndermesin diyenler… Okullar 21 Eylül’de okul öncesi ve 1.sınıflar olmak üzere ilk hafta bir gün, sonraki hafta 2 gün, diğer günler çok uzaktan eğitimler ile devam edecek. 21 Eylül’ün ardından 3 hafta sonra tekrardan yeniden değerlendirmeye alınıp açılıp açılmamaya karar verilecek. Kafası karışmayanlar kafası karışanlara anlatabilir. Bir de şu durum var; okullar her il ve ilçelerde farklı zamanlarda açılabilir. Yüz yüze eğitimde sınıf mevcutları azalacak, okullarda kalış süresi azalacak. Dünyaca, ülkece çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Belirsizlik durumunu artarak görüyoruz. Bu süreçte en çok da kuzularımızın sessizliği öne çıkıyor. Veli izin verirse öğrenci okula gidecek, vermezse öğrenci uzaktan eğitim ile devam edecek. Çocuklarımızın uzaktan eğitimde en çok zorlandığı dersler arasında kuşkusuz matematik dersi başı çekmekte. Peki, uzaktan eğitim de başarılı mıyız? Kimi başarılı olduğumuzu iddia etse de kimisi de başarısız olduğumuzu iddia etmektedir. Bu konuda da tam anlamıyla bir muamma yaşamaktayız. Eski okul günlerini, maskesiz dolaştığımız günleri ne kadar özler olduk. Kalbine sürgün olmuş dünya, kendiyle yeniden tanışmak adına, yeni zamanlar nerede başlar, cıvıltılı okul bahçedeki kuş seslerine tanık ağaç dallarıyla 18 milyon öğrenci 1 milyon öğretmen ile bin denizden su getirerek kendini nasıl temizler dünya yenilik açlığıyla? Dünya yine de bir şey hatırlattı bize sevgi… Kuzularımızın seslerini duyacağımız güzel günlere.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.