lösev
Eda YÜKSEL
Köşe Yazarı
Eda YÜKSEL
 

Megolaman nedir biliyor muyuz?

MEGALOMAN NEDİR BİLİYOR MUYUZ? Fikrini ortaya koyduğu, yaptığı işlerde her şeyin muhteşem olduğuna inanan biriyle tanıştınız mı? Seni inciten, söylediği sözlerle sizi daima alçak gören, yaptığı işlerden sürekli övgü bekleyen, böyle kendine duvar ören bu insanlara katlandınız mı?   Megaloman; kelime anlamıyla kendini çok büyük gören anlamını taşımaktadır. Gerek iş hayatında, gerekse sosyal çevrenizde, yakınınızda, hatta aile içeriğinizde size itici gelen bu tür insan ya da insanlarla karşılaşabilirsiniz. Bu insanlar sizin düşüncelerinize saygı göstermediği gibi sizlerin sözlerine de alınır. Kendi düşüncelerini kabul ettiremediğinde size karşı cephe alır, size de kırılabilirler. Aslında bu tür insanlar ile baş etmenin bana göre bir çaresi yoktur. Sürekli olarak kendilerini ispatlama gereği duyarlar. Bu şekilde htiklerinde sizlerin üzerinde baskı kururlar. Şunu söylemek gerek; her konuda bilgi sahibi olmak o konu üzerinde uzmanlaştığını düşünmek muhakkak yanlıştır. Bu kişiler hiçbir şeyi beğenmez, sizleri mutsuz eder, bunlara laf anlatmak kendinizi boşa yormaktır. “Bunu ben yaptım, bunu da ben yaptım, bunu da… Hepsi sizler için…   Kurutulmuş çiçek bıraktın dünyaya, ne bu bilmişlik! Yoksa senin kalbinin kıyılarına vuran dalgalar denize ulaşmadı mı, kum taneleri arasında kaybolup gitti mi? Yoksa senin küçüklüğünde kalemin ucu çabuk mu kırılıyordu, okul çantan yırtık mıydı? Adres yerini boş bırakıyorum, bir hayat bilgisi defteri var koltuğumuzun altında sizler ne kadar kendinizi beğenirseniz beğenin hep yarımdır insan başkalarının övgüsünde yaşamaktan.   Kendilerini çok sevenlere selam olsun.
Ekleme Tarihi: 02 Eylül 2020 - Çarşamba

Megolaman nedir biliyor muyuz?

MEGALOMAN NEDİR BİLİYOR MUYUZ?

Fikrini ortaya koyduğu, yaptığı işlerde her şeyin muhteşem olduğuna inanan biriyle tanıştınız mı? Seni inciten, söylediği sözlerle sizi daima alçak gören, yaptığı işlerden sürekli övgü bekleyen, böyle kendine duvar ören bu insanlara katlandınız mı?

 

Megaloman; kelime anlamıyla kendini çok büyük gören anlamını taşımaktadır. Gerek iş hayatında, gerekse sosyal çevrenizde, yakınınızda, hatta aile içeriğinizde size itici gelen bu tür insan ya da insanlarla karşılaşabilirsiniz. Bu insanlar sizin düşüncelerinize saygı göstermediği gibi sizlerin sözlerine de alınır. Kendi düşüncelerini kabul ettiremediğinde size karşı cephe alır, size de kırılabilirler. Aslında bu tür insanlar ile baş etmenin bana göre bir çaresi yoktur. Sürekli olarak kendilerini ispatlama gereği duyarlar. Bu şekilde htiklerinde sizlerin üzerinde baskı kururlar. Şunu söylemek gerek; her konuda bilgi sahibi olmak o konu üzerinde uzmanlaştığını düşünmek muhakkak yanlıştır. Bu kişiler hiçbir şeyi beğenmez, sizleri mutsuz eder, bunlara laf anlatmak kendinizi boşa yormaktır. “Bunu ben yaptım, bunu da ben yaptım, bunu da… Hepsi sizler için…

 

Kurutulmuş çiçek bıraktın dünyaya, ne bu bilmişlik! Yoksa senin kalbinin kıyılarına vuran dalgalar denize ulaşmadı mı, kum taneleri arasında kaybolup gitti mi? Yoksa senin küçüklüğünde kalemin ucu çabuk mu kırılıyordu, okul çantan yırtık mıydı? Adres yerini boş bırakıyorum, bir hayat bilgisi defteri var koltuğumuzun altında sizler ne kadar kendinizi beğenirseniz beğenin hep yarımdır insan başkalarının övgüsünde yaşamaktan.

 

Kendilerini çok sevenlere selam olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.