lösev

Aydınlıkevler İlkokulu’nda ’Kodlama Festivali’

Sanat 15.10.2019 - 07:45, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3265+ kez okundu.
 

Aydınlıkevler İlkokulu’nda ’Kodlama Festivali’

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Aydınlıkevlek İlkokulu’nda düzenlenen ’Kodlama Festivali’nde öğrenciler, kodlamanın mantığını atölye etkinlikleriyle öğrendi.Mersin’de kodlama farkındalığı oluşturmak amacıyla Avrupa Kod Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mikail Eren, yöneticiler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Festival kapsamında Yenişehir ilçesindeki çeşitli ilkokullardan gelen öğrenciler ve öğretmenler, en basit seviye kodlama etkinliklerinden ileri seviye programlama etkinliklerine, hatta sanal gerçekliğe kadar birçok teknolojik etkinlikle tanıştı. Heyecan, eğlence ve kodlama dolu festivalde, kodlamanın yaygınlaşması, derslerde kullanılması ve tanınması için il genelinde farkındalık oluşturuldu.Festivalde, bilgisayarsız algoritmik kodlamadan tutun da sanal gerçeklik atölyesine ve ev güvenlik sistemleri kurulumlarına kadar atölyeler oluşturuldu ve bilişim öğretmenleri bu atölyelerde öğretmen ve öğrencilere kodlamanın mantığını, etkinlikler yaparak ve yaptırarak anlattı.
Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Aydınlıkevlek İlkokulu’nda düzenlenen ’Kodlama Festivali’nde öğrenciler, kodlamanın mantığını atölye etkinlikleriyle öğrendi.
Mersin’de kodlama farkındalığı oluşturmak amacıyla Avrupa Kod Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mikail Eren, yöneticiler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Festival kapsamında Yenişehir ilçesindeki çeşitli ilkokullardan gelen öğrenciler ve öğretmenler, en basit seviye kodlama etkinliklerinden ileri seviye programlama etkinliklerine, hatta sanal gerçekliğe kadar birçok teknolojik etkinlikle tanıştı. Heyecan, eğlence ve kodlama dolu festivalde, kodlamanın yaygınlaşması, derslerde kullanılması ve tanınması için il genelinde farkındalık oluşturuldu.
Festivalde, bilgisayarsız algoritmik kodlamadan tutun da sanal gerçeklik atölyesine ve ev güvenlik sistemleri kurulumlarına kadar atölyeler oluşturuldu ve bilişim öğretmenleri bu atölyelerde öğretmen ve öğrencilere kodlamanın mantığını, etkinlikler yaparak ve yaptırarak anlattı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.