lösev

Başkan Bektaş Aslan, “Esnaflarımız İçin Çalışıyoruz”

Sanat 30.10.2019 - 11:49, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 1851+ kez okundu.
 

Başkan Bektaş Aslan, “Esnaflarımız İçin Çalışıyoruz”

Tarsus Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bektaş Aslan, esnaflarımızı kalkındırmak için elimizden geleni yapıyoruz dedi. Mersin Blok Haber Gazetesine konuşan Tarsus Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bektaş Aslan, “ Esnaf ve sanatkarlara hayırlı günler diliyorum. Biz esnaflara parayı veren bankayız. Esnaf ve sanatkarların detaylı şekilde dökümanlarını toplar bankaya verir kefil oluruz. Bu kefilliği yaptığımız andan sonra da kredisini alır. Bu ülkenin ahenk taşı esnaflardır. İşine bakan aşına bakan işini görüyor.” Dedi. https://www.youtube.com/watch?v=OJ2bJec9r_g&feature=youtu.be Başkan Aslan, “Biz esnaflarımıza düğün yaparken araba alırken tarla alırken her zaman yardımcı oluyoruz. Esnaf ve sanatkarların kredilerinin özünde işletmeye gitmesi lazım. İşletmenin de daha güçlenmesi lazım istihdam yaratılması lazım. Bu ülke bizim sahip çıkmamız lazım. Önce devletimizi güçlendireceğiz. Gelen her hükümete her yerel yönetime saygımız sonsuz. Bizim bir şeyler üretmememiz lazım proje yapmamız lazım. Bu Tarsus’un havasını soluyan suyunu içen nafakasını alıp da başkanım burada demektense bir şey yapıyorum demesi lazım. Bir şeyler yaptığına inanması lazım önce kalbin kendisi inanmalı yaptığına.” İfadelerini kullandı Aslan, “Biz kendimizi kurtaracağız ki sonra esnaf ve sanatkara faydamız olsun. Bu faydaları da beraber yürüttüğümüz zaman inşallah hükümetimize de yerel yönetimimize de bizler de yardımcı olacağız olmak zorundayız. Bizden kredi çekmek için esnaf ve sanatkar olması gerek. Bu şartı sağladıktan sonra üç ayını doldurması lazım. 8 yıl oldu ben bu başkanlığa geleli. 8 milyon TL bir parayla başladığımız bu iş şimdi 82 Milyona ulaştı. Bu para kime gitti Tarsus'taki esnaf ve sanatkarlara." Kadın girişimcilere önem verdiğini belirten Başkan Aslan, “Kadınlarımıza özgü benim bir hassasiyetim var. Buraya kredi için gelen hiçbir kadın almadan dönmemiştir. Kadınlarımız bizim başımızın tacı gözümüzün nuru olmazsa olmazlarımızdır. Biz de onlar için bir şeyler yapabildiğimize inanıyorsak ne mutlu bize. Benim buradan kredi alanların yüzde 50’si kadın. Kadınlarımızın yönetimin elinden tutmasını istiyorum. Kişinin krediyi kendisi gelip istemesi lazım. Ahmet’le Mehmet’le olmaz burası kendi yerleri buranın sahibi onlar. Kooperatifte el pençe duracak olan onlar değil biziz. Benim başkasının tanıdığıyla işim olmaz benim evladımı gönderse kusura bakmasın kredim olacaksa da olmaz, kişinin kendisi gelmeli istemeli.” Başkan Aslan son olarak, “Dünyadan bir Atatürk geldi gitti. İnsanlara kadınlara haklarını veren birisi geldi gitti. Bize Türkiye Cumhuriyetini bıraktı ilkelerini inkılaplarını sevmeliyiz, devrimlerini sevmeliyiz. Bu arada tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bizim gidecek başka ülkemiz yok toprağımız da vatanımız da bayrağımız da bu.”dedi.
Tarsus Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bektaş Aslan, esnaflarımızı kalkındırmak için elimizden geleni yapıyoruz dedi. Mersin Blok Haber Gazetesine konuşan Tarsus Yeni Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bektaş Aslan,
“ Esnaf ve sanatkarlara hayırlı günler diliyorum. Biz esnaflara parayı veren bankayız. Esnaf ve sanatkarların detaylı şekilde dökümanlarını toplar bankaya verir kefil oluruz. Bu kefilliği yaptığımız andan sonra da kredisini alır. Bu ülkenin ahenk taşı esnaflardır. İşine bakan aşına bakan işini görüyor.” Dedi.
https://www.youtube.com/watch?v=OJ2bJec9r_g&feature=youtu.be Başkan Aslan,
“Biz esnaflarımıza düğün yaparken araba alırken tarla alırken her zaman yardımcı oluyoruz. Esnaf ve sanatkarların kredilerinin özünde işletmeye gitmesi lazım. İşletmenin de daha güçlenmesi lazım istihdam yaratılması lazım. Bu ülke bizim sahip çıkmamız lazım. Önce devletimizi güçlendireceğiz. Gelen her hükümete her yerel yönetime saygımız sonsuz. Bizim bir şeyler üretmememiz lazım proje yapmamız lazım. Bu Tarsus’un havasını soluyan suyunu içen nafakasını alıp da başkanım burada demektense bir şey yapıyorum demesi lazım. Bir şeyler yaptığına inanması lazım önce kalbin kendisi inanmalı yaptığına.” İfadelerini kullandı
Aslan,
“Biz kendimizi kurtaracağız ki sonra esnaf ve sanatkara faydamız olsun. Bu faydaları da beraber yürüttüğümüz zaman inşallah hükümetimize de yerel yönetimimize de bizler de yardımcı olacağız olmak zorundayız. Bizden kredi çekmek için esnaf ve sanatkar olması gerek. Bu şartı sağladıktan sonra üç ayını doldurması lazım. 8 yıl oldu ben bu başkanlığa geleli. 8 milyon TL bir parayla başladığımız bu iş şimdi 82 Milyona ulaştı. Bu para kime gitti Tarsus'taki esnaf ve sanatkarlara."
Kadın girişimcilere önem verdiğini belirten Başkan Aslan,
“Kadınlarımıza özgü benim bir hassasiyetim var. Buraya kredi için gelen hiçbir kadın almadan dönmemiştir. Kadınlarımız bizim başımızın tacı gözümüzün nuru olmazsa olmazlarımızdır. Biz de onlar için bir şeyler yapabildiğimize inanıyorsak ne mutlu bize. Benim buradan kredi alanların yüzde 50’si kadın. Kadınlarımızın yönetimin elinden tutmasını istiyorum. Kişinin krediyi kendisi gelip istemesi lazım. Ahmet’le Mehmet’le olmaz burası kendi yerleri buranın sahibi onlar. Kooperatifte el pençe duracak olan onlar değil biziz. Benim başkasının tanıdığıyla işim olmaz benim evladımı gönderse kusura bakmasın kredim olacaksa da olmaz, kişinin kendisi gelmeli istemeli.”
Başkan Aslan son olarak,
“Dünyadan bir Atatürk geldi gitti. İnsanlara kadınlara haklarını veren birisi geldi gitti. Bize Türkiye Cumhuriyetini bıraktı ilkelerini inkılaplarını sevmeliyiz, devrimlerini sevmeliyiz. Bu arada tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bizim gidecek başka ülkemiz yok toprağımız da vatanımız da bayrağımız da bu.”dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.