lösev

Başkan Seçer “Ben Suriyelilere bütçemden yardım yapmam”

Genel 22.06.2019 - 08:43, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3674+ kez okundu.
 

Başkan Seçer “Ben Suriyelilere bütçemden yardım yapmam”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Belediye Meclisinde Suriyelilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Seçer ,mecliste kentte yaşayan 300 bin Suriyeli ile ilgili yaşanan durumlara değinerek “Suriyeli misafirlerimiz ile ilgili bir yardım kalemi yok. Benim öyle bir çalışmam da yok. Bundan sonra da olmayacak. Ben bütçemden Suriyeli misafirlerle ilgili yardım yapmam” ifadelerini kullandı. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 Yılı Haziran Ayı Toplantısı İkinci Birleşiminde kentte yaşayan Suriyelilerin, vatandaşları ekonomik, sosyal ve kültürel birçok sorun ile karşı karşıya bıraktıklarına dikkat çekti. Kentte yaşayan Suriyeli konusunun önemine değinen Seçer; “Çünkü hukuki olarak mülteci veya sığınmacı diyemiyoruz. Sayıları resmi kayıtlarda 200 bin. Gayri resmi 300 binin üzerinde. Çok önemli bir rakam. Mersin nüfusunun 1 milyon 800 bin olduğunu düşünürsek, yaklaşık olarak onlarla beraber 2.2 milyona çıkıyor. Her 5 kişiden biri Suriyeli misafir. Birçok ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarla bizleri karşı karşıya bırakıyorlar. Bunları nasıl çözebiliriz, üstesinden gelebiliriz, eminim ki onlar da böyle bir durumla karşılaşmak istemezdi. Kimse vatanından uzak kalmayı, savaş çıkmasını, çoluk çocuk topraklarını, vatanlarını, evlerini terk etmeyi istemez. Bu olayın iki boyutu var. Bir sorunlar bütünü olarak bakmak lazım. Ekonomik, sosyal ve siyasal olarak. Diğer taraftan insani boyutu var” dedi. Ankara'dan gelen kaynağın 1 milyon 800 bin nüfus üzerinden geldiğini fakat 2.2 miltyon kişiye hizmet sunulduğunu aktaran Seçer, "toplumda yaşananlardan şikayetçi ve artık huzurlu yaşamak istiyor. Diğer taraftan esnaf siftahsız dükkân kapatıyorum diyor. Bakıyorsun onlarca esnaf var, ruhsatı yok. Bu ilçe belediyelerinin de, benim de sorumluluk alanımda. Denetimi yapacağız. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Kendi elimizle kendi vatandaşımıza zulüm ediyoruz. Bunu ortadan kaldırmamız lazım” şeklinde ifadelere yer verdi. Kentteki Arapça tabelaların çokluğundan da söz eden Başkan Seçer, görüntü kirliliği oluştuğunun altını çizdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Belediye Meclisinde Suriyelilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Seçer ,mecliste kentte yaşayan 300 bin Suriyeli ile ilgili yaşanan durumlara değinerek “Suriyeli misafirlerimiz ile ilgili bir yardım kalemi yok. Benim öyle bir çalışmam da yok. Bundan sonra da olmayacak. Ben bütçemden Suriyeli misafirlerle ilgili yardım yapmam” ifadelerini kullandı. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 Yılı Haziran Ayı Toplantısı İkinci Birleşiminde kentte yaşayan Suriyelilerin, vatandaşları ekonomik, sosyal ve kültürel birçok sorun ile karşı karşıya bıraktıklarına dikkat çekti. Kentte yaşayan Suriyeli konusunun önemine değinen Seçer;
“Çünkü hukuki olarak mülteci veya sığınmacı diyemiyoruz. Sayıları resmi kayıtlarda 200 bin. Gayri resmi 300 binin üzerinde. Çok önemli bir rakam. Mersin nüfusunun 1 milyon 800 bin olduğunu düşünürsek, yaklaşık olarak onlarla beraber 2.2 milyona çıkıyor. Her 5 kişiden biri Suriyeli misafir. Birçok ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarla bizleri karşı karşıya bırakıyorlar. Bunları nasıl çözebiliriz, üstesinden gelebiliriz, eminim ki onlar da böyle bir durumla karşılaşmak istemezdi. Kimse vatanından uzak kalmayı, savaş çıkmasını, çoluk çocuk topraklarını, vatanlarını, evlerini terk etmeyi istemez. Bu olayın iki boyutu var. Bir sorunlar bütünü olarak bakmak lazım. Ekonomik, sosyal ve siyasal olarak. Diğer taraftan insani boyutu var” dedi.
Ankara'dan gelen kaynağın 1 milyon 800 bin nüfus üzerinden geldiğini fakat 2.2 miltyon kişiye hizmet sunulduğunu aktaran Seçer,
"toplumda yaşananlardan şikayetçi ve artık huzurlu yaşamak istiyor. Diğer taraftan esnaf siftahsız dükkân kapatıyorum diyor. Bakıyorsun onlarca esnaf var, ruhsatı yok. Bu ilçe belediyelerinin de, benim de sorumluluk alanımda. Denetimi yapacağız. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Kendi elimizle kendi vatandaşımıza zulüm ediyoruz. Bunu ortadan kaldırmamız lazım” şeklinde ifadelere yer verdi.
Kentteki Arapça tabelaların çokluğundan da söz eden Başkan Seçer, görüntü kirliliği oluştuğunun altını çizdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.