lösev

BTP lideri Haydar Baş öldü mü? Haydar Baş kimdir? Corona yüzünden öldü mü?

Yaşam 14.04.2020 - 07:43, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3433+ kez okundu.
 

BTP lideri Haydar Baş öldü mü? Haydar Baş kimdir? Corona yüzünden öldü mü?

İhlas Haber Ajansının son dakika olarak aktardığı bilgiye göre BTP Genel Başkanı Haydar Baş; Trabzon'da corona virüs yüzünden tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi! Bu son dakika gelişmesinin ardından Haydar Baş öldü mü? sorusu en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer aldı. Memleketi Trabzon'da yeni tip koronavirüs tedavisi gören 73 yaşındaki Haydar Baş; tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Haydar Baç ve ailesinden 8 kişinin dün yoğun bakıma alındığı haberi bu manşetler gündeme girmişti., [caption id="attachment_22999" align="alignnone" width="730"] HAYDAR BAS BTP GENEL BASKANI SON DAKIKA KORONAVIRUS SEBEBIYLE VEFAT MI ETTI[/caption] BTP GENEL BAŞKANI HAYDAR BAŞ HAYATINI KAYBETTİ! HAYDAR BAŞ KİMDİR? 1947 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğan Haydar Baş, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Trabzon'da tamamladı ve 1970 yılında Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi'ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. Lisansüstü eğitimini ve doktorasını "Veda Hutbesinde İnsan Hakları" konusundaki tezi ile Bakü Devlet Üniversitesi'nde tamamlamış ve bu üniversitede göreve başlamıştır. Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek "İslam ve Hz. Mevlana", "Tasavvuf Tarihi", "Din Sosyolojisi" ve "Din Psikolojisi" konularındaki tezleri neticesinde "Profesörlük" unvanını da aynı üniversiteden almıştır. Dokuz yıldır Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Sayın Baş, halen Doğu Dilleri ve Edebiyatlarını Araştırma Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde vazifesini sürdürmektedir. Akademik kariyerini eğitim sahasında yapmasına rağmen, aynı zamanda bir araştırmacı, yazar, işadamı, sanayici ve tüccar olan Prof. Dr. Haydar Baş'ın hayatından bazı kesitler şöyledir: a) Mefkureci Öğretmenler Derneği'nin Trabzon Şubesi Başkanlığını yapmıştır. b) Beş yıl Devlet Liselerinde, iki yıl Ticaret Liselerinde ve İmam Hatip Liselerinde olmak üzere yedi öğretim yılı öğretmenlik yapmıştır. c) İPA A.Ş.'nin Bölge Müdürlüğünü yürütmüştür. d) BAŞ Şirketler Grubunun, BAŞ Çelik Fabrikalarının, BAŞ Ticaret A.Ş.'nin ve BAŞ Isı Sanayi'nin kurucusudur. e) Halen başyazarlığını yapmakta olduğu İCMAL, ÖĞÜT ve MESAJ dergilerinin kurucusudur. f) Milli Basın Kurultayları'nı tertip eden Basın Kurulu'nun başkanıdır. g) Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) Genel Başkanı'dır. Kendisi Fransızca, Arapça, Farsça ve Azerice bilmektedir. Prof. Dr. Haydar Baş'ın görüşleri ve tezleri dünyada ve Türkiye'de çeşitli üniversitelerde lisansüstü tezlere ve akademik araştırmalara konu edilmiştir.
İhlas Haber Ajansının son dakika olarak aktardığı bilgiye göre BTP Genel Başkanı Haydar Baş; Trabzon'da corona virüs yüzünden tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi! Bu son dakika gelişmesinin ardından Haydar Baş öldü mü? sorusu en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer aldı. Memleketi Trabzon'da yeni tip koronavirüs tedavisi gören 73 yaşındaki Haydar Baş; tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Haydar Baç ve ailesinden 8 kişinin dün yoğun bakıma alındığı haberi bu manşetler gündeme girmişti., [caption id="attachment_22999" align="alignnone" width="730"]HAYDAR BAS BTP GENEL BASKANI SON DAKIKA KORONAVIRUS SEBEBIYLE VEFAT MI ETTI HAYDAR BAS BTP GENEL BASKANI SON DAKIKA KORONAVIRUS SEBEBIYLE VEFAT MI ETTI[/caption] BTP GENEL BAŞKANI HAYDAR BAŞ HAYATINI KAYBETTİ! HAYDAR BAŞ KİMDİR? 1947 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğan Haydar Baş, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Trabzon'da tamamladı ve 1970 yılında Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi'ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. Lisansüstü eğitimini ve doktorasını "Veda Hutbesinde İnsan Hakları" konusundaki tezi ile Bakü Devlet Üniversitesi'nde tamamlamış ve bu üniversitede göreve başlamıştır. Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek "İslam ve Hz. Mevlana", "Tasavvuf Tarihi", "Din Sosyolojisi" ve "Din Psikolojisi" konularındaki tezleri neticesinde "Profesörlük" unvanını da aynı üniversiteden almıştır. Dokuz yıldır Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Sayın Baş, halen Doğu Dilleri ve Edebiyatlarını Araştırma Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde vazifesini sürdürmektedir. Akademik kariyerini eğitim sahasında yapmasına rağmen, aynı zamanda bir araştırmacı, yazar, işadamı, sanayici ve tüccar olan Prof. Dr. Haydar Baş'ın hayatından bazı kesitler şöyledir: a) Mefkureci Öğretmenler Derneği'nin Trabzon Şubesi Başkanlığını yapmıştır. b) Beş yıl Devlet Liselerinde, iki yıl Ticaret Liselerinde ve İmam Hatip Liselerinde olmak üzere yedi öğretim yılı öğretmenlik yapmıştır. c) İPA A.Ş.'nin Bölge Müdürlüğünü yürütmüştür. d) BAŞ Şirketler Grubunun, BAŞ Çelik Fabrikalarının, BAŞ Ticaret A.Ş.'nin ve BAŞ Isı Sanayi'nin kurucusudur. e) Halen başyazarlığını yapmakta olduğu İCMAL, ÖĞÜT ve MESAJ dergilerinin kurucusudur. f) Milli Basın Kurultayları'nı tertip eden Basın Kurulu'nun başkanıdır. g) Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) Genel Başkanı'dır. Kendisi Fransızca, Arapça, Farsça ve Azerice bilmektedir. Prof. Dr. Haydar Baş'ın görüşleri ve tezleri dünyada ve Türkiye'de çeşitli üniversitelerde lisansüstü tezlere ve akademik araştırmalara konu edilmiştir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.