lösev

Büyükşehir, yörükler için 3 bin 100 metrede yol açıyor

Eğitim 18.06.2020 - 12:50, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3337+ kez okundu.
 

Büyükşehir, yörükler için 3 bin 100 metrede yol açıyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Torosların zirve noktalarına yolculukları başlayan Yörüklerin, rahat bir şekilde ulaşımlarının sağlanması adına Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, Torosların zirvesinde 3 bin 100 rakımda Çamlıyayla’dan başlamak üzere kar küreme, yol temizleme ve açma çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında 60 kilometrelik yolun kardan temizlenmesi planlanıyor. Çamlıyayla ilçesinin yüksek kesimlerinden başlatılan çalışmalar kapsamında Çatak mevkiinden Sayınbaşı bölgesine kadar olan bölgede bulunan yol, Yörüklerin rahat geçiş yapmaları için kardan temizlendi. Bir loder ve bir kazıcı-yükleyici olmak üzere iki iş makinasının sürekli olarak yol açma faaliyeti yürüttüğü bölgede zorlu doğa şartlarına rağmen çalışmalar seri şekilde devam ediyor. Ekiplerin zirvede konakladığı çalışmalarda yaklaşık 60 km’lik yolun kardan temizlenmesi ve Olukkoyağı mahallesinden geri inilmesi planlanıyor. Yaylaya çıkmak için sıklıkla kullanılan güzergahtaki yolun açılmasıyla birlikte, göç mevsiminde olan ve hayvancılıkla uğraşan Yörükler’in meralarına daha güvenli ve kolay ulaşım yapabilmelerine olanak sağlanmış olacak.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Torosların zirve noktalarına yolculukları başlayan Yörüklerin, rahat bir şekilde ulaşımlarının sağlanması adına Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, Torosların zirvesinde 3 bin 100 rakımda Çamlıyayla’dan başlamak üzere kar küreme, yol temizleme ve açma çalışması başlattı.
Çalışmalar kapsamında 60 kilometrelik yolun kardan temizlenmesi planlanıyor.
Çamlıyayla ilçesinin yüksek kesimlerinden başlatılan çalışmalar kapsamında Çatak mevkiinden Sayınbaşı bölgesine kadar olan bölgede bulunan yol, Yörüklerin rahat geçiş yapmaları için kardan temizlendi.
Bir loder ve bir kazıcı-yükleyici olmak üzere iki iş makinasının sürekli olarak yol açma faaliyeti yürüttüğü bölgede zorlu doğa şartlarına rağmen çalışmalar seri şekilde devam ediyor.
Ekiplerin zirvede konakladığı çalışmalarda yaklaşık 60 km’lik yolun kardan temizlenmesi ve Olukkoyağı mahallesinden geri inilmesi planlanıyor.
Yaylaya çıkmak için sıklıkla kullanılan güzergahtaki yolun açılmasıyla birlikte, göç mevsiminde olan ve hayvancılıkla uğraşan Yörükler’in meralarına daha güvenli ve kolay ulaşım yapabilmelerine olanak sağlanmış olacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.