lösev

Copy paste (Kopyala Yapıştır)'in mucidi Larry Tesler yaşamını yitirdi

Genel 20.02.2020 - 09:01, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3840+ kez okundu.
 

Copy paste (Kopyala Yapıştır)'in mucidi Larry Tesler yaşamını yitirdi

Bilgisayarın, icadından kısa süre sonra,hayatımızın bir parçası olduğu su götürmez bir gerçek. Günümüzde neredeyse bilgisayar olmadan herhangi bir işimizi halletmek imkansız hale geliyor. Sosyal hayatımızın ve daha da önemlisi iş hayatımızın değişmez bir parçası olan bilgisayar üzerinde, birçok bilim insanı katkıda bulundu. [caption id="attachment_19248" align="aligncenter" width="1000"] Larry Tesler Copy Paste hayatını kaybetti[/caption] Bu isimlerin en önemlilerinden biri de ABD'li bilgisayar bilimci Larry Tesler'di. 1945 yılında ABD'nin New York şehrinde doğan Tesler, 1960'lı yıllarda Stanford Üniversitesi'nde eğitim gördü. Larry Tesler yaşamını yitirdi Eğitimini aldığı bilgisayar bilimi alanında birçok firmada üst düzey görevler alan ve Modsuz bilgisayarın kurucusu olarak kabul edilen Larry Tesler, 17 Şubat 2020'de hayatını kaybetti. [caption id="attachment_19247" align="aligncenter" width="1000"] Larry Tesler Copy Paste hayatını kaybetti[/caption] Apple, Xerox, Amazon ve Yahoo! gibi firmalarda üst düzey görevler yapan Tesler'i, belki de sadece 'kes,kopyala,yapıştır' kısayollarının mucidi olarak hatırlayacağız.
Bilgisayarın, icadından kısa süre sonra,hayatımızın bir parçası olduğu su götürmez bir gerçek. Günümüzde neredeyse bilgisayar olmadan herhangi bir işimizi halletmek imkansız hale geliyor. Sosyal hayatımızın ve daha da önemlisi iş hayatımızın değişmez bir parçası olan bilgisayar üzerinde, birçok bilim insanı katkıda bulundu. [caption id="attachment_19248" align="aligncenter" width="1000"]Larry Tesler Copy Paste hayatını kaybetti Larry Tesler Copy Paste hayatını kaybetti[/caption] Bu isimlerin en önemlilerinden biri de ABD'li bilgisayar bilimci Larry Tesler'di. 1945 yılında ABD'nin New York şehrinde doğan Tesler, 1960'lı yıllarda Stanford Üniversitesi'nde eğitim gördü.

Larry Tesler yaşamını yitirdi

Eğitimini aldığı bilgisayar bilimi alanında birçok firmada üst düzey görevler alan ve Modsuz bilgisayarın kurucusu olarak kabul edilen Larry Tesler, 17 Şubat 2020'de hayatını kaybetti. [caption id="attachment_19247" align="aligncenter" width="1000"]Larry Tesler Copy Paste hayatını kaybetti Larry Tesler Copy Paste hayatını kaybetti[/caption] Apple, Xerox, Amazon ve Yahoo! gibi firmalarda üst düzey görevler yapan Tesler'i, belki de sadece 'kes,kopyala,yapıştır' kısayollarının mucidi olarak hatırlayacağız.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.