lösev

Dünyanın En İyi Şehirleri Belli Oldu Sizce Hangileri?

Yaşam 14.07.2022 - 12:13, Güncelleme: 15.07.2022 - 09:31 6537+ kez okundu.
 

Dünyanın En İyi Şehirleri Belli Oldu Sizce Hangileri?

Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 listesi açıklanırken, 53 şehrin yer aldığı veride Türkiye’den sadece İstanbul yer aldı.Diğerleri İse...

Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 listesi açıklanırken, 53 şehrin yer aldığı veride Türkiye’den sadece İstanbul yer aldı. Araştırma her yıl binlerce kişiye yapılan anket sonuçları ile hazırlanırken, restoranlar, barlar, galeriler, gece hayatı, sürdürülebilirlik, toplu taşıma ve sanat etkinlikleri gibi faktörler baz alınarak hazırlandı. Ajans Press’in, Time Out dergisi verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 raporu belli oldu. Böylelikle 53 şehrin yer aldığı listeye Türkiye’den sadece İstanbul girebilirken, 50. sırada yer aldığı görüldü. Araştırma her yıl binlerce kişiye yapılan anket sonuçları ile hazırlanırken, restoranlar, barlar, galeriler, gece hayatı, sürdürülebilirlik, toplu taşıma ve sanat etkinlikleri gibi faktörler baz alınarak hazırlandı. Listenin ilk 10’unda yer alan en iyi şehirler ise sırasıyla şu şekilde oldu; Edinburgh (İskoçya) ,Chicago (ABD), Medellin (Kolombiya), Glasgow (İskoçya), Amsterdam (Hollanda), Prag (Çekya) , Marakeş (Fas), Berlin (Almanya), Montreal (Kanada), Kopenhag (Danimarka). Medya takip kurumu Ajans Press, dünya listelerine giren ve kültürel mirası büyük megakent İstanbul ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in yazılı ve online basın arşivinden derlediği bilgilere göre sadece bu yıl İstanbul ile alakalı 1,5 milyona yakın haber çıktığı kaydedildi. İstanbul, turizm, tarih, kültürel aktivitelerle oldukça adından söz ettirirken, diğer yandan ulaşım ücretleri, kira, trafik ve hayat pahalılığı gibi farklı konularla da medyada yer aldı.  Her şehrin kültürel özelliklerini göz önünde bulunduran Time Out'un listesinde şehirler yeme-içme, kültür, gece hayatı açısından derecelendirildi. 2022'nin en iyi 53 şehri seçilirken, listede Türkiye'den de bir şehir var. Ünü şehir dergisi Time Out, her yıl dünya çapında binlerce kent sakini ile, yaşadıkları kentteki hayat hakkında konuşuyor. Dergi, dünyanın en iyi şehirlerini sıralamak için 20 bin kent sakini ile konuştu. Kent hayatı, restoranlar, mekanlar, tiyatro, sinema ve sanat galerileri, komşular, gece yaşantısı, mahalleler... Buradaki fikir, şehir yaşamının küresel bir görüntüsünü oluşturmak ve insanları yerel halkın gerçekten iyi vakit geçirdiği yerlere yönlendirmek. Ve şimdi, 2022 yılı için sonuçlar geldi. Her zaman olduğu gibi, Time Out tüm bu verileri topladı ve dünyanın en büyük şehirlerinin yıllık sıralamasını yapmak için kullandı. Son iki yıldır liste, şehirlerin pandemi sırasında nasıl toparladığına ve karantina sırasında hayatı nasıl katlanılır hale getirdiğine odaklandı. Ama şimdi, iki yıllık seyahat kısıtlamalarının ardından dünya yeniden açıldı ve liste yeniden şekillendi. Bu yılki en iyi şehirler, gelişen gece hayatı, harika yiyecek - içecekler, bolca sanat, kültür ve müzeleri olanlar. Yürünebilirlik, toplu taşıma, güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi pratik şeyler listenin oluşmasında önemli yer oynadı. 
Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 listesi açıklanırken, 53 şehrin yer aldığı veride Türkiye’den sadece İstanbul yer aldı.Diğerleri İse...

Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 listesi açıklanırken, 53 şehrin yer aldığı veride Türkiye’den sadece İstanbul yer aldı. Araştırma her yıl binlerce kişiye yapılan anket sonuçları ile hazırlanırken, restoranlar, barlar, galeriler, gece hayatı, sürdürülebilirlik, toplu taşıma ve sanat etkinlikleri gibi faktörler baz alınarak hazırlandı.

Ajans Press’in, Time Out dergisi verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 raporu belli oldu. Böylelikle 53 şehrin yer aldığı listeye Türkiye’den sadece İstanbul girebilirken, 50. sırada yer aldığı görüldü. Araştırma her yıl binlerce kişiye yapılan anket sonuçları ile hazırlanırken, restoranlar, barlar, galeriler, gece hayatı, sürdürülebilirlik, toplu taşıma ve sanat etkinlikleri gibi faktörler baz alınarak hazırlandı. Listenin ilk 10’unda yer alan en iyi şehirler ise sırasıyla şu şekilde oldu; Edinburgh (İskoçya) ,Chicago (ABD), Medellin (Kolombiya), Glasgow (İskoçya), Amsterdam (Hollanda), Prag (Çekya) , Marakeş (Fas), Berlin (Almanya), Montreal (Kanada), Kopenhag (Danimarka).

Medya takip kurumu Ajans Press, dünya listelerine giren ve kültürel mirası büyük megakent İstanbul ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in yazılı ve online basın arşivinden derlediği bilgilere göre sadece bu yıl İstanbul ile alakalı 1,5 milyona yakın haber çıktığı kaydedildi. İstanbul, turizm, tarih, kültürel aktivitelerle oldukça adından söz ettirirken, diğer yandan ulaşım ücretleri, kira, trafik ve hayat pahalılığı gibi farklı konularla da medyada yer aldı.

 Her şehrin kültürel özelliklerini göz önünde bulunduran Time Out'un listesinde şehirler yeme-içme, kültür, gece hayatı açısından derecelendirildi. 2022'nin en iyi 53 şehri seçilirken, listede Türkiye'den de bir şehir var.

Ünü şehir dergisi Time Out, her yıl dünya çapında binlerce kent sakini ile, yaşadıkları kentteki hayat hakkında konuşuyor. Dergi, dünyanın en iyi şehirlerini sıralamak için 20 bin kent sakini ile konuştu. Kent hayatı, restoranlar, mekanlar, tiyatro, sinema ve sanat galerileri, komşular, gece yaşantısı, mahalleler... Buradaki fikir, şehir yaşamının küresel bir görüntüsünü oluşturmak ve insanları yerel halkın gerçekten iyi vakit geçirdiği yerlere yönlendirmek. Ve şimdi, 2022 yılı için sonuçlar geldi. Her zaman olduğu gibi, Time Out tüm bu verileri topladı ve dünyanın en büyük şehirlerinin yıllık sıralamasını yapmak için kullandı. Son iki yıldır liste, şehirlerin pandemi sırasında nasıl toparladığına ve karantina sırasında hayatı nasıl katlanılır hale getirdiğine odaklandı. Ama şimdi, iki yıllık seyahat kısıtlamalarının ardından dünya yeniden açıldı ve liste yeniden şekillendi. Bu yılki en iyi şehirler, gelişen gece hayatı, harika yiyecek - içecekler, bolca sanat, kültür ve müzeleri olanlar. Yürünebilirlik, toplu taşıma, güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi pratik şeyler listenin oluşmasında önemli yer oynadı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.