Konya’da düzenlenen TEKNOSEL 2026 Teknoloji Festivali, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Festivalde robot ve teknoloji yarışmaları düzenlendi.
Konya’da düzenlenen TEKNOSEL 2026 Teknoloji Festivali, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı. Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İnnoPark iş birliğiyle gerçekleştirilen festival, teknolojiye ilgi duyan gençleri bir araya getirdi.
Festivalin ilk üç günü robot yarışmaları Selçuklu Belediyesi Uluslararası Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. İkinci etap ise teknoloji yarışmaları ve her yaşa hitap eden etkinliklerle Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapıldı. Altı gün süren etkinlik boyunca katılımcılar teknoloji alanındaki projelerini sergiledi.
Bu yıl üçüncü kez düzenlenen TEKNOSEL 2026’ya Serbest ve Özel kategorilerde 120 finalist katıldı. Gazze temalı yapay zeka film yarışmalarında 20 finalist, mBlock kodlama yarışmalarında 355 öğrenci ve robot yarışmalarında 7 kategoride 567 takım mücadele etti.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, tüm katılımcıları tebrik etti. Pekyatırmacı, gençlerin yenilikçi fikirlerinin yeni projeler için ilham kaynağı olacağını belirtti. Festivalin gelecek yıllarda daha kapsamlı hale getirilerek devam ettirileceğini vurguladı.
Ödül törenine Meram Kaymakamı Bayram Yılmaz, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu, Konya İl Jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ve İnnoPark Genel Müdürü Ali Kahraman gibi isimler katıldı. Öğretmenler, öğrenciler ve aileleri de törende yer aldı.
Yorum Yap