lösev

İnşaat Malzemesi Sanayisi durağanlaştı

19.12.2023 - 18:51, Güncelleme: 19.12.2023 - 18:51 4082+ kez okundu.
 

İnşaat Malzemesi Sanayisi durağanlaştı

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi sonuçları açıklandı. İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım ayında 71,24 puan oldu.İSTANBUL (İGFA) - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2023 sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks, Kasım ayında bir önceki aya göre 0,06 puanlık gerilemeyle 71,24 puana indi. Yılın ikinci yarısından itibaren büyüme gösteren Faaliyet Endeksi uzun bir aradan sonra kasım ayında bir önceki aya göre 0,3’lük düşüşle 145,3 puana gerilerken, Güven Endeksi ise 32,96 puan oldu. Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayımlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi’ne göre seçimler sonrası yön arayışı içinde olan Bileşik Endeks'in Kasım ayı itibarıyla durağan bir döneme girmeye başladığı kaydedildi. Sektör temsilcileri ekonomideki sıkılaştırma politikaları sonucu iç pazarda yavaşlama ve satışlarda düşüş daha belirgin hale gelirken, endekste durağan dönemin yerel seçimlere kadar sürebileceğini öngördü.

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi sonuçları açıklandı. İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım ayında 71,24 puan oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2023 sonuçları açıklandı.

Bileşik Endeks, Kasım ayında bir önceki aya göre 0,06 puanlık gerilemeyle 71,24 puana indi.

Yılın ikinci yarısından itibaren büyüme gösteren Faaliyet Endeksi uzun bir aradan sonra kasım ayında bir önceki aya göre 0,3’lük düşüşle 145,3 puana gerilerken, Güven Endeksi ise 32,96 puan oldu.

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayımlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi’ne göre seçimler sonrası yön arayışı içinde olan Bileşik Endeks'in Kasım ayı itibarıyla durağan bir döneme girmeye başladığı kaydedildi.

Sektör temsilcileri ekonomideki sıkılaştırma politikaları sonucu iç pazarda yavaşlama ve satışlarda düşüş daha belirgin hale gelirken, endekste durağan dönemin yerel seçimlere kadar sürebileceğini öngördü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.