lösev

İnsan İsterse: Elif Eda Güneş'in Başarı Yolculuğu

Genel 09.03.2020 - 07:56, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 4097+ kez okundu.
 

İnsan İsterse: Elif Eda Güneş'in Başarı Yolculuğu

Elif Eda Güneş henüz 19 yaşında. Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Curali köyünde doğdu. Köy okulunda binbir güçlükle okudu, interneti olmayan köyde bütün olumsuz ya da engel koşullara rağmen yılmadı: Elif Eda Güneş; tasarladığı bir proje sayesinde şimdi Mars'a gidecek ekibin üyesi. [caption id="attachment_20648" align="aligncenter" width="680"] elif eda gunes yozgat[/caption] Elif Eda Güneş okuma yazma bilmeyen bir çiftin çocuğu. Yazılım ve kodlamayı da bilgisayarı olmadan öğrenmiş. Tamamen kendi çabalarıyla Mars için keşif aracı tasarlayan bir şirketin yarışmalarına  katılmış ve Ancha Space Uzay Teknoloji Ekibine dahil olmuş. Elif Eda Güneş şimdi, "Kabına Sığmayanlar" etkinliği ile köy köy gezip öğrencilere örnek olmaya çalışıyor. Hayali Tıp alanında çalışıp kanser hastalarına çare olmak. Sebebi ise; Lösemi olduğunu söyleyip daha sonra yanlış teşhis konduğunu söylemeleri. Bu alanda yetersizliği gören Elif Eda Güneş  matematik okuyup yapay zekayla alakalı bölümler okumak istiyor.
Elif Eda Güneş henüz 19 yaşında. Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Curali köyünde doğdu. Köy okulunda binbir güçlükle okudu, interneti olmayan köyde bütün olumsuz ya da engel koşullara rağmen yılmadı: Elif Eda Güneş; tasarladığı bir proje sayesinde şimdi Mars'a gidecek ekibin üyesi. [caption id="attachment_20648" align="aligncenter" width="680"]elif eda gunes yozgat elif eda gunes yozgat[/caption] Elif Eda Güneş okuma yazma bilmeyen bir çiftin çocuğu. Yazılım ve kodlamayı da bilgisayarı olmadan öğrenmiş. Tamamen kendi çabalarıyla Mars için keşif aracı tasarlayan bir şirketin yarışmalarına  katılmış ve Ancha Space Uzay Teknoloji Ekibine dahil olmuş. Elif Eda Güneş şimdi, "Kabına Sığmayanlar" etkinliği ile köy köy gezip öğrencilere örnek olmaya çalışıyor. Hayali Tıp alanında çalışıp kanser hastalarına çare olmak. Sebebi ise; Lösemi olduğunu söyleyip daha sonra yanlış teşhis konduğunu söylemeleri. Bu alanda yetersizliği gören Elif Eda Güneş  matematik okuyup yapay zekayla alakalı bölümler okumak istiyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.