lösev

Kadın Temalı Resim Sergisi Tarsus’ta Açıldı

11.06.2019 - 05:51, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3805+ kez okundu.
 

Kadın Temalı Resim Sergisi Tarsus’ta Açıldı

Ressam Esin Küçüktatıl ve Erdal Göçen tarafından hazırlanan kadın temasının işlendiği sergi Mehmet Bal Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışına Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve birçok vatandaş da katılarak destek verdi.   Akrilik ve yağlı boya karışımlarından yaptığı eserlerden bahseden ressam Esin Küçüktatıl, daha çok soyut ve sürrealist çalışmalar yaptığını, resmettiği eserlerin kadın ve toplum üzerine olduğunu, kadının ezilmişliğini, şiddete maruz kalan kadınları ve Özgecan’ı da resmederek anlattığını dile getirdi. Üçlü ve ikili tuvaller olarak çalışmalar yaptığını aktaran ressam Erdal Göçen, ana tuvalin konuyu anlattığını, yazılarla resimlerine destek verdiğini yine ana temanın kadın olduğunu belirterek kadının toplumdaki yerini sağlamlaştırması adına resimler çizdiklerini söyledi. Resimlerinde kullandığı materyallerden de bahseden Göçen, tuvallerdeki siyah taşların toplum içinde töreye kurban gitmiş, eşi ailesi tarafından şiddet gören katledilen kadınları parlak taşların da hala bir umudu taşıyan kadınları anlattığını ifade etti. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise bir kentin kimliğini ve estetik değerini sanatla anlayabilmenin önemine değinerek özellikle kadın temasının konu olduğu bu sergide yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ressam Esin Küçüktatıl ve Erdal Göçen tarafından hazırlanan kadın temasının işlendiği sergi Mehmet Bal Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışına Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve birçok vatandaş da katılarak destek verdi.
  Akrilik ve yağlı boya karışımlarından yaptığı eserlerden bahseden ressam Esin Küçüktatıl, daha çok soyut ve sürrealist çalışmalar yaptığını, resmettiği eserlerin kadın ve toplum üzerine olduğunu, kadının ezilmişliğini, şiddete maruz kalan kadınları ve Özgecan’ı da resmederek anlattığını dile getirdi. Üçlü ve ikili tuvaller olarak çalışmalar yaptığını aktaran ressam Erdal Göçen, ana tuvalin konuyu anlattığını, yazılarla resimlerine destek verdiğini yine ana temanın kadın olduğunu belirterek kadının toplumdaki yerini sağlamlaştırması adına resimler çizdiklerini söyledi. Resimlerinde kullandığı materyallerden de bahseden Göçen, tuvallerdeki siyah taşların toplum içinde töreye kurban gitmiş, eşi ailesi tarafından şiddet gören katledilen kadınları parlak taşların da hala bir umudu taşıyan kadınları anlattığını ifade etti.
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise bir kentin kimliğini ve estetik değerini sanatla anlayabilmenin önemine değinerek özellikle kadın temasının konu olduğu bu sergide yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.