lösev

Kapanış Saati şikayetlere neden oldu

Genel 07.06.2019 - 08:50, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3730+ kez okundu.
 

Kapanış Saati şikayetlere neden oldu

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Taşkuyu Mağarası bayramda da ziyaretçi akınına uğradı. Tatil ve bayram dolayısıyla oldukça ilgi gören mağaranın kapanış saati ise tepkilere neden oldu. Saat 17.30 dan sonra gelen vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı. Bayram dolayısıyla Tarsus’a gelen yerli ve yabancı turistler ve misafirler, ilçenin turizm merkezi haline gelen Taşkuyu Mağarasına da yoğun ilgi gösterdi. Ücretsiz ziyaret edilebilen mağara, dokuya zarar vermeyecek şekilde yapılan merdivenler, yürüyüş ve seyir platformları ile özel aydınlatmalar, sarkıt ve dikitler ziyaretçileri adeta büyüledi. Saat 17.30’dan sonra ziyarete giden vatandaşlar ise hayal kırıklığına uğradı. Bu büyüleyici güzellikteki mağarayı göremeden dönmenin üzüntüsünü yaşayan vatandaşlar mağaranın kapanış saatinin erken olduğundan şikayetçi olduklarını belirttiler. Yetkililere seslenen vatandaşlar özellikle özel günlerde ve yaz tatilinde kapanış saatinin daha geç bir zamana alınmasını istedi. Taşkuyu Mağarası; Açılış Saati     : 09.00 Kapanış Saati: 17.30   Tarsus’un yaklaşık 10 km kuzeybatısında bulunan Taşkuyu Mağarası; Permo-Karbonifer yaşlı mermerler ile bunları örten Miyosen yaşlı Kireçtaşları dokanağında gelişmiştir. Mağaranın girişi deniz seviyesinden 214 metre yükseklikte ve bilinen toplam uzunluğu 470 metredir. Yüzeye son derece yakın bulunan mağarada sıcaklık 19.5 C -24 C arasında ve nisbi nem %77 - %89 arasındadır. Mağara birbirine bağlı galerilerden oluşmaktadır. Bu galerilerde sarkıt, dikit, sutun, duvar ve perde damla taşları, örtü damla taşları ve havuzların etkileyici örneklerini görmek mümkündür. Ayrıca Taşkuyu Mağarası içerisinde, ülkemiz mağaralarında nadir rastlanan egzantirikler (aykırı oluşumlar) ve mağara incileri bulunmaktadır. Taşkuyu Mağarasının turizme açılması için Tarsus Belediyesi tarafından hazırlanan proje Adana Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunun 13.12.2012 tarih ve 52 sayılı kurul kararı ile onaylanmıştır. Taşkuyu Mağarası Yürüyüş Yolu ve Aydınlatma İşi İhalesi 28-05-2014 tarihinde Rönesans Kent Yapı İnş. Min. Mad. Har. San. Tic. Ltd. Şti ne kalmış olup 551.574,88 Tl+KDV ile ihale edilmiştir. Çukurova Kalkınma Ajansından 436.699,61 TL katkı sağlanan işinin 114.875 Tl. olan kısmı Tarsus Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Taşkuyu Mağarasının projelendirilmesi Belediye Başkanı Sn. Burhanettin KOCAMAZ döneminde hazırlanmış olup, Belediye Başkanı Sn. Şevket CAN döneminde uygulama işi tamamlanarak hizmete açılmış ve ülke turizmine kazandırılmıştır.
Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Taşkuyu Mağarası bayramda da ziyaretçi akınına uğradı. Tatil ve bayram dolayısıyla oldukça ilgi gören mağaranın kapanış saati ise tepkilere neden oldu. Saat 17.30 dan sonra gelen vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı. Bayram dolayısıyla Tarsus’a gelen yerli ve yabancı turistler ve misafirler, ilçenin turizm merkezi haline gelen Taşkuyu Mağarasına da yoğun ilgi gösterdi. Ücretsiz ziyaret edilebilen mağara, dokuya zarar vermeyecek şekilde yapılan merdivenler, yürüyüş ve seyir platformları ile özel aydınlatmalar, sarkıt ve dikitler ziyaretçileri adeta büyüledi. Saat 17.30’dan sonra ziyarete giden vatandaşlar ise hayal kırıklığına uğradı. Bu büyüleyici güzellikteki mağarayı göremeden dönmenin üzüntüsünü yaşayan vatandaşlar mağaranın kapanış saatinin erken olduğundan şikayetçi olduklarını belirttiler. Yetkililere seslenen vatandaşlar özellikle özel günlerde ve yaz tatilinde kapanış saatinin daha geç bir zamana alınmasını istedi. Taşkuyu Mağarası; Açılış Saati     : 09.00 Kapanış Saati: 17.30  
Tarsus’un yaklaşık 10 km kuzeybatısında bulunan Taşkuyu Mağarası; Permo-Karbonifer yaşlı mermerler ile bunları örten Miyosen yaşlı Kireçtaşları dokanağında gelişmiştir. Mağaranın girişi deniz seviyesinden 214 metre yükseklikte ve bilinen toplam uzunluğu 470 metredir. Yüzeye son derece yakın bulunan mağarada sıcaklık 19.5 C -24 C arasında ve nisbi nem %77 - %89 arasındadır. Mağara birbirine bağlı galerilerden oluşmaktadır. Bu galerilerde sarkıt, dikit, sutun, duvar ve perde damla taşları, örtü damla taşları ve havuzların etkileyici örneklerini görmek mümkündür. Ayrıca Taşkuyu Mağarası içerisinde, ülkemiz mağaralarında nadir rastlanan egzantirikler (aykırı oluşumlar) ve mağara incileri bulunmaktadır. Taşkuyu Mağarasının turizme açılması için Tarsus Belediyesi tarafından hazırlanan proje Adana Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunun 13.12.2012 tarih ve 52 sayılı kurul kararı ile onaylanmıştır. Taşkuyu Mağarası Yürüyüş Yolu ve Aydınlatma İşi İhalesi 28-05-2014 tarihinde Rönesans Kent Yapı İnş. Min. Mad. Har. San. Tic. Ltd. Şti ne kalmış olup 551.574,88 Tl+KDV ile ihale edilmiştir. Çukurova Kalkınma Ajansından 436.699,61 TL katkı sağlanan işinin 114.875 Tl. olan kısmı Tarsus Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Taşkuyu Mağarasının projelendirilmesi Belediye Başkanı Sn. Burhanettin KOCAMAZ döneminde hazırlanmış olup, Belediye Başkanı Sn. Şevket CAN döneminde uygulama işi tamamlanarak hizmete açılmış ve ülke turizmine kazandırılmıştır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.