lösev

MDOB, Neşet Ertaş’ın türkülerini seslendirdi

28.05.2019 - 09:35, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3637+ kez okundu.
 

MDOB, Neşet Ertaş’ın türkülerini seslendirdi

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Neşet Ertaş türkülerini, Marina Amfi Tiyatroda dinleyiciyle buluşturdu.Konserin orkestra şefliğini, Neşet Ertaş’ın eserlerini senfonik şekilde yeniden düzenleyen Serdar Yalçın, koro şefliğini Anıl Aydın yaptı. Mersin Devlet Opera Orkestrası ve Korosu’nun yer aldığı eserde, Bengi İspir Özdülger (soprano), Nihan Çetin Aydın (mezzo-soprano), Bülent Bezdüz (tenor) ve Zafer Erdaş (bas) solist olarak yer aldı.Programda sanatçının, ’Ahirim sensin, neredesin sen, gönül dağı, yazımı kışa çevirdin, al elma boyanır mı, mühür gözlüm, niye çattın kaşlarını ve yanıyorum’ gibi eserleri seslendirildi.
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Neşet Ertaş türkülerini, Marina Amfi Tiyatroda dinleyiciyle buluşturdu.
Konserin orkestra şefliğini, Neşet Ertaş’ın eserlerini senfonik şekilde yeniden düzenleyen Serdar Yalçın, koro şefliğini Anıl Aydın yaptı. Mersin Devlet Opera Orkestrası ve Korosu’nun yer aldığı eserde, Bengi İspir Özdülger (soprano), Nihan Çetin Aydın (mezzo-soprano), Bülent Bezdüz (tenor) ve Zafer Erdaş (bas) solist olarak yer aldı.
Programda sanatçının, ’Ahirim sensin, neredesin sen, gönül dağı, yazımı kışa çevirdin, al elma boyanır mı, mühür gözlüm, niye çattın kaşlarını ve yanıyorum’ gibi eserleri seslendirildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.