lösev

Mersin İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı ile 20 kişiye işbaşı yaptırdı

Genel 27.09.2019 - 13:55, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 2607+ kez okundu.
 

Mersin İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı ile 20 kişiye işbaşı yaptırdı

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünün, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında bir konfeksiyon firması ile imzaladığı protokol kapsamında 20 kişi işbaşı yaptı.Mersin İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programıyla gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Mersin İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gençlerin, kadınların, engellilerin ve dezavantajlı grupların iş gücü piyasasını tanımalarını sağlayan ve bir iş yerinde iş başında çalışarak teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı sunan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 20 kişi İŞKUR ve bir konfeksiyon firması arasında imzalanan protokolle işbaşı yaptı.Mersin İŞKUR İl Müdürü Vekili Halil Bozkurt, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iş hayatında tecrübe kazanmak isteyenlerin en az 2 sigortalı çalışanı olan özel sektör iş yerlerinden hizmet sektöründe olanlarda 3 aya, imalat, bilişim sektöründe olanlarda 6 aya, geleceğin mesleklerinde 9 aya kadar işbaşı eğitim programından yararlanabileceklerini belirtti. Bozkurt, staj boyunca günlük 77,70 lira ücret, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını da ifade etti.
Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünün, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında bir konfeksiyon firması ile imzaladığı protokol kapsamında 20 kişi işbaşı yaptı.
Mersin İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programıyla gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Mersin İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gençlerin, kadınların, engellilerin ve dezavantajlı grupların iş gücü piyasasını tanımalarını sağlayan ve bir iş yerinde iş başında çalışarak teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı sunan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 20 kişi İŞKUR ve bir konfeksiyon firması arasında imzalanan protokolle işbaşı yaptı.
Mersin İŞKUR İl Müdürü Vekili Halil Bozkurt, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iş hayatında tecrübe kazanmak isteyenlerin en az 2 sigortalı çalışanı olan özel sektör iş yerlerinden hizmet sektöründe olanlarda 3 aya, imalat, bilişim sektöründe olanlarda 6 aya, geleceğin mesleklerinde 9 aya kadar işbaşı eğitim programından yararlanabileceklerini belirtti. Bozkurt, staj boyunca günlük 77,70 lira ücret, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını da ifade etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.