lösev

Mersin'de 65 yaş üstü için 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturuldu

22.03.2020 - 20:04, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3857+ kez okundu.
 

Mersin'de 65 yaş üstü için 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturuldu

Mersin'de Vefa Sosyal Destek Grubu ilk çalışmalarına başladı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, korona virüs tedbirleri kapsamında 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturdukları ve bu gurupla, ikametlerinden dışarıya çıkmalarının sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını bildirildi. [caption id="attachment_21654" align="alignnone" width="750"] Mersinde Vefa Sosyal Destek Gurubu calismalara basladi[/caption] Su, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca korona virüs tedbirleri kapsamında 21 Mart saat 24.00 itibariyle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmalarının sınırlandırıldığını anımsatarak, "Kıymetli Mersinliler, korona virüs tedbirleri kapsamında bu gece (21 Mart Cumartesi) saat 24.00 itibariyle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırılmıştır. Lütfen hepimizin sağlığı için tedbirlere uyalım. Bu kapsamda ilimizde gerekli tedbirler alınmış olup vefa sosyal destek grupları oluşturulmuştur. Vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" dedi. [caption id="attachment_21652" align="alignnone" width="512"] Mersinde Vefa Sosyal Destek Gurubu calismalara basladi[/caption] Akdeniz Belediyesi konu ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle : İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için; İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda, Mersin Valiliği himayelerinde, Akdeniz Kaymakamlığı Başkanlığında İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Akdeniz Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Akdeniz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürülüğü'nden oluşan Vefa Sosyal Destek Grubu hizmete başladı. [caption id="attachment_21653" align="alignnone" width="665"] Mersinde Vefa Sosyal Destek Gurubu calismalara basladi[/caption] Vefa Sosyal Destek Grubuna gelen başvurular dogrultusunda zabıta ekiplerimiz, içlerinde kolonya ve temel gıda malzemesi olan paketleri ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıtmaya başladı. İhityacı olan vatandaşlarımız, 112, 155, 156 ve belediyemiz santral numarası 336 65 83 nolu telefonlardan 24 saat yardım talebinde bulunabilecekler.
Mersin'de Vefa Sosyal Destek Grubu ilk çalışmalarına başladı. Mersin Valisi Ali İhsan Su, korona virüs tedbirleri kapsamında 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturdukları ve bu gurupla, ikametlerinden dışarıya çıkmalarının sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını bildirildi. [caption id="attachment_21654" align="alignnone" width="750"]Mersinde Vefa Sosyal Destek Gurubu calismalara basladi Mersinde Vefa Sosyal Destek Gurubu calismalara basladi[/caption] Su, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca korona virüs tedbirleri kapsamında 21 Mart saat 24.00 itibariyle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmalarının sınırlandırıldığını anımsatarak, "Kıymetli Mersinliler, korona virüs tedbirleri kapsamında bu gece (21 Mart Cumartesi) saat 24.00 itibariyle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırılmıştır. Lütfen hepimizin sağlığı için tedbirlere uyalım. Bu kapsamda ilimizde gerekli tedbirler alınmış olup vefa sosyal destek grupları oluşturulmuştur. Vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" dedi. [caption id="attachment_21652" align="alignnone" width="512"]Mersinde Vefa Sosyal Destek Gurubu calismalara basladi Mersinde Vefa Sosyal Destek Gurubu calismalara basladi[/caption] Akdeniz Belediyesi konu ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle : İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için; İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda, Mersin Valiliği himayelerinde, Akdeniz Kaymakamlığı Başkanlığında İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Akdeniz Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Akdeniz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürülüğü'nden oluşan Vefa Sosyal Destek Grubu hizmete başladı. [caption id="attachment_21653" align="alignnone" width="665"]Mersinde Vefa Sosyal Destek Gurubu calismalara basladi Mersinde Vefa Sosyal Destek Gurubu calismalara basladi[/caption] Vefa Sosyal Destek Grubuna gelen başvurular dogrultusunda zabıta ekiplerimiz, içlerinde kolonya ve temel gıda malzemesi olan paketleri ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıtmaya başladı. İhityacı olan vatandaşlarımız, 112, 155, 156 ve belediyemiz santral numarası 336 65 83 nolu telefonlardan 24 saat yardım talebinde bulunabilecekler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.