lösev

Mudanya'nın 101. Kurtuluş günü kutlandı 

12.09.2023 - 13:47, Güncelleme: 12.09.2023 - 13:47 1575+ kez okundu.
 

Mudanya'nın 101. Kurtuluş günü kutlandı 

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu topraklarında başlattığı onurlu mücadelenin sonuçlarından biri olan Mudanya’nın Kurtuluşu, 101 yıl sonra aynı gururla kutlandı.  Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen resmi tören, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi’nin Mudanya savunmasının simgesi Şehit Şükrü Çavuş’un İskele Meydanı’ndaki anıtına İstiklal Madalyası’nı sunmasıyla başladı. Törene, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İYİ Parti Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ve Mudanyalılar katıldı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yaptığı konuşmada, “12 Eylül Mudanyamız için özgürlüğe, bağımsızlığa adım attığımız gündür. Sonrasında da 11 Ekim’de Mudanya Mütarekesi ile Cumhuriyetin ön sözü yazılır. Ardından  Lozan Antlaşması ile Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti ilan edilir. Başta tek önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Mudanyalı kahraman Şükrü Çavuş, arkadaşları Ahmet, Talat, Kürt Hasan ile ismini bilmediğimiz binlerce şehit ve gazimizi şükran ve minnetle anıyorum. Onların mirası Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacağız" dedi. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu topraklarında başlattığı onurlu mücadelenin sonuçlarından biri olan Mudanya’nın Kurtuluşu, 101 yıl sonra aynı gururla kutlandı.  Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen resmi tören, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi’nin Mudanya savunmasının simgesi Şehit Şükrü Çavuş’un İskele Meydanı’ndaki anıtına İstiklal Madalyası’nı sunmasıyla başladı. Törene, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İYİ Parti Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ve Mudanyalılar katıldı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yaptığı konuşmada, “12 Eylül Mudanyamız için özgürlüğe, bağımsızlığa adım attığımız gündür. Sonrasında da 11 Ekim’de Mudanya Mütarekesi ile Cumhuriyetin ön sözü yazılır. Ardından  Lozan Antlaşması ile Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti ilan edilir. Başta tek önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Mudanyalı kahraman Şükrü Çavuş, arkadaşları Ahmet, Talat, Kürt Hasan ile ismini bilmediğimiz binlerce şehit ve gazimizi şükran ve minnetle anıyorum. Onların mirası Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacağız" dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.